Power Plate
1054 Budapest, Alkotmány u. 31. I.em. 2.
06 1 224-0398
06 30 630-6396
Power Plate
Power Plate

Power Plate

Power PlateÚJ terápiás módszer neurológiai betegségek, oszteoporózis kezelésére, izomépítés elősegítésére.

Power Plate

A Medical Healing Point Magyarországon elsőként a hagyományos kínai gyógyászat eszközeit ötvözi a modern technika adta lehetőségekkel, az akupunktúrás kezeléseket a kifejezetten egészségügyi és rehabilitációs célokra készült vibráción alapuló terápiával (Power Plate) kombinálja a minél gyorsabb és hatékonyabb felépülés érdekében.

Milyen betegségek esetén ajánljuk?

 • slerosis multiplex
 • oszteoporózis
 • izomelhalás, paralízis
 • izületi- és izom gyengeség
 • felszívódási problémák
 • idegrendszeri problémák
 • magas vérnyomás
 • jelentős túlsúly

Hogyan segíti a kombinált terápia az Ön felépülését?

Akár csak az akupunktúra a vibráción alapuló terápia is előnyösen hat a mikrokeringés javulására, ezáltal hatással van a mentális teljesítőképesség javulására. Hogyan?
Mikrokeringésünk alapvető fontosságú szervezetünk vérellátása, sejtjeink oxigén- és tápanyag ellátása szempontjából.

A nem megfelelően működő mikrocirkuláció számos betegséghez, valamint a sejtek idő előtti öregedéséhez vezethet. Sejtjeink megfelelő vérellátása létfontosságú szerveink egészsége, vitalitásunk szempontjából. Az akupunktúrával kombinált terápia jótékony hatással van a vérképzésre, a vesére, a májra, ezáltal a méregtelenítésre, így javul az általános egészségi

állapot és a közérzet.
A vibráción alapuló terápia számtalan sérülés rehabilitációjára is alkalmas. A vibrációval kezelt duzzadt felületek, amelyek húzódás, zúzódás, ficam stb. során keletkeztek hamarabb megszűnnek és felszívódnak. A megnövekedett véráramlás gyorsan kitisztítja a kötőszövetekben található salakanyagot, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

A vibrációs tréning aktivizálja a fehér izomrostokat, a hormonok nagyobb mértékű felszabadítása hozzájárul a gyorsabb regenerálódáshoz, így a beteg felépülése gyorsabb és tökéletesebb.

A konzultáns orvossal egyeztetve egy speciálisan kidolgozott edzésprogrammal kitűnően és eredményesen alkalmazható autós balesetek utáni (ideiglenes) rendellenességek kezelésében.
A vibrációs tréning a fájdalom csökkentéséhez is hozzájárulhat, ami leredukálhatja a betegek által fogyasztott fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét.

Milyen előnyökkel jár a kombinált terápia?

 • megnövekedett izomerő és izomtónus
 • javuló flexibilitás
 • az idegrendszer intenzív stimulálása és javulása
 • jobb vérkeringés
 • fájdalomcsökkentés
 • megnövekedett csontsűrűség (BMD)
 • jobb egyensúlyérzék, jobb koordináció, kevesebb elesés
 • jobb anyagcsere, súlyvesztés

Tanulmányok bizonyítják, hogy a vibráció által kiváltott önkéntelen izom összehúzódások megállíthatják az osteoporosist és jelentősen növelhetik a csonterősséget. Ezt többek között balerinák bevonásával tanulmányozták, hiszen ők könnyen szenvednek sérüléseket: óriási eredményeket tapasztaltak esetükben. Magasabbra és erősebben tudtak ugrani, és csökkent a sérülések száma.

Power Plate vibrációs tréning alkalmazása a gyógyításban

Hazánkban is egyre nagyobb problémát okoz a rendszeres mozgás hiánya, vagy a nem megfelelő testedzés. Emellett sokak számára a hagyományos testmozgás elemei nem kivitelezhetők, mert sérültek, betegek, vagy olyan állapotban vannak, mely speciális eszközt, programot vagy segítséget igényel.

A Power Plate eszköz gyorsulásos tréningje egy olyan egyedi és hatékony technika, amely lehetővé teszi a test könnyedebb erőkifejtését, a hagyományos erőnléti edzésekkel szemben. A Power Plate eszközt használó páciensek számos egészségügyi előnyre tehetnek szert, amely pozitív hatással lesz az általános egészségre, fittségre. Ez nagy szerepet játszik abban, hogy könnyebben küzdjünk meg a betegségekkel, az idősebbek tovább maradjunk önállók. A gyorsulásos tréning hatásai a hagyományos erőnléti tréningekkel egyenértékű vagy kiválóbb.

A konzultáns orvosnak lehetőségében áll a gyorsulásos tréning felírása, mint egy széleskörű kezelési mód, mely hozzájárul a:

 • esések megelőzéséhez,
 • izomerő és energia növeléshez,
 • fájdalom csillapításhoz,
 • naracsbőr csökkentéséhez,
 • csontok ásványi anyag sűrűségének növeléséhez, valamint a öregedéssel járó, a csontok ásványi anyag sűrűség csökkenésének megelőzéséhez,
 • vérkeringés, és a szív és érrendszeri funkciók fokozásához,
 • rugalmasság és mozgékonyság növeléséhez,
 • páciensek általános közérzetének, fittségének növeléséhez.

Milyen területek érintettek a terápia során?

 • neuromuszkuláris (ideg–izom ingerület áttevődés) rendszer (reflexkapcsolódás afferens owerflow-al, azaz a ízületi hajlásszög optimalizálása),
 • az érrendszer (jobb vérszállítási kapacitás, a véráramlás növelésével),
 • a kötőszöveti állomány (specifikus ingerek kiváltása, különösen a csontszövetben),
 • a humorális rendszer (az immunrendszer egy része), ahol az anabol hormonok termelődnek.

Milyen pozitív eredmények várhatóak a Power Plate használatát követően?

 • A kondicionális képességek javulása (erő, mozgékonyság, koordináció).
 • Csontritkulás prevenció.
 • A regenerációs készség javulása (lazítás / masszázs).
 • Kozmetikai hatások (narancsbőr javulása, visszér problémák / nyirokáramlás).

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK

Power Plate alkalmazása parkinson kór, slerosis multiplex, oszteoporózis, paralízis esetén

Akik izületi gyulladásban, parkinson kórba, slerosis multiplexben stb szenvednek, számukra az aktív testmozgás hihetetlen előnyökkel jár. Azonban azonban gyakran képtelenek testmozgást végezni, mivel elvesztették erejüket, kondíciójukat, egyensúly érzéküket, ízületeik fájnak és vérkeringésük is rossz.

A Power Plate vibrációs tréningnek köszönhetően a testedzés jótékonysága elérhető mind azok számára is, akik betegség miatt nem részesülhetnek a mozgás adta előnyökből.
A Power Plate az izomerő, az egyensúly és a vérkeringés megnövelésére alkalmas, a csontok ásványanyag sűrűségére hat, elősegíti a testsúly csökkenést, az általános jó közérzetet és a mindennapi életfunkciókat fokozza.

Csontépítés a teljes test vibráció segítségével

Általánosságban elfogadott tény, hogy a mozgás kedvező irányba befolyásolja a csontsűrűséget, a csont újra modellezését. Ha a csontokat nem használjuk, pl. nem végzünk testmozgást, az újra modellezés megáll. Az időskori alacsony csontsűrűség elkerülése és a csontritkulás megelőzése érdekében fontos, hogy rendszeresen mozogjunk, és megtartsuk a szükséges csontsűrűséget és csonttömeget.

Ebben nyújt segítséget a teljes test vibráció. Tanulmányok igazolják, hogy a Power Plate gépen végzett tréning jelentősen megnöveli a csípő csontjainak sűrűségét (1,5%), fokozza az izomerőt és javítja a testtartást. A teljes test vibrációt vizsgáló első tanulmányok a tesztalanyok izomerejének növekedéséről számoltak be, illetve rámutattak, hogy a vibrációs tréning megoldás lehet a csontritkulás megelőzésére és javítására: fokozza a csontok ásványianyag-sűrűségét, javítja az izmok ereje és tömegét, és jelentősen javítja a változókori elhízás tüneteit.

Keringés javítása teljes test vibráció segítségével

A Power Plate használatával kombinált terápia javíthatja a keringést. A vérkeringés optimalizálása hihetetlen előnyökkel jár a keringési vagy perifériás érrendszeri problémától szenvedőknek. A szív és a váz izmai, melyek a teljes testtömeg 40%-át teszik ki, gondoskodnak a vér ritmikus keringéséről. A szerveken át történő keringést szintén az izmok vérpumpáló képessége biztosítja. A vázizom rostok szinkronizálása, melyet szabad szemmel nem láthatunk, okozza a pumpáló és szívó hatást, segítve ezzel a szívet, amely alapvető szerepet játszik a teljes test vérellátásában, illetve a nyirok keringésben.

Fájdalomcsillapítás a Power Plate segítségével

A Power Plate gépen végzett edzés segíthet a krónikus fájdalom csökkentésében és enyhítésében, mivel az idegrendszert stimulálja, amely felülírhatja a fájdalomérzést. Kutatások kimutatták, hogy a Power Plate edzés kevésbé emeli a kreatin kináz enzim szintjét (mely segítségével az izomkárosodás mértékét mérik). Kimutatták azt is, hogy az izomfájdalom előfordulás is csökken.

A Power Plate masszázscélú használata a hagyományos masszázshoz hasonló eredményeket produkál. Elősegíti a miofaszciális lazítást (az izmot körülvevő kötőszövet), és lehetővé teszi az izmok optimális működését. A keringés javulásának lehetősége (lásd a keringésrôl és a kardio-vaszkuláris funkcióról szóló részt) segíti az ischemia (alacsony véráram) gyógyítását; emellett javítja a tápanyagok és a salakanyagok szállítását, a fájdalomérzet csökkentését.

Flexibilitás és a mozgás tartománya

A flexibilitás az ízületnek azt a mozgástartományát méri, melyet pillanatnyi erőfeszítéssel érünk el. Több tényező határozza meg mértékét: a kötőszövet struktúrája, az életkor, a nem, az inak, a szalagok és az ízület struktúrája, és az aktivitás foka.

Nazarov volt az első olyan kutató, aki széleskörűen tanulmányozta a vibrációs tréning hatásait, és elsőként foglalkozott a flexibilitásra gyakorolt hatással. Azt találta, hogy a vibrációval végzett nyújtó gyakorlatok jobban megnövelik a flexibilitást, mint az önmagukban végzett nyújtó gyakorlatok.

A Power Plate edzés segít a szervezet izomrost mennyiségének növelésében, a sovány izomszövet gyorsabb építésében.
Emellett a cellulit megjelenését is jelentősen csökkenthetjük, egyrészt a testösszetétel pozitív változásán át, amely a sovány izomszövet növelésének eredménye, másrészt pedig a jobb vérkeringés révén, amely fokozza a nyirokkeringést is, ezáltal javul a toxinok kiürítése a szervezetből. Az Power Plate tréneren végzett gyakorlatok ezeket a szenzorokat és az ínszövetbe ágyazott Golgi-féle készüléket stimulálják, változó reflex aktivitást generálva, amely arra készteti az izmot, hogy új, hosszabb hosszat vegyen fel, még a passzív nyújtott állapotban is, ezáltal növelve a test flexibilitását.

A Power Plate vibrációs tréner használatát megelőzően minden esetben orvosi konzultáció szükséges!

Egészségközpontunkban az állapotfelméréseket Papp János vezető hagyományos kínai orvos, központunk vezetője végzi. A Power Plate eszközzel kombinált terápiák teljes ideje alatt orvosi konzultációs lehetőséget biztosítunk pácienseinknek.

A kivizsgálásról bővebben ITT olvashat

„Magyarországon hosszú évekkel ezelőtt az elsők között ismertem fel, hogy a hagyományos kínai orvoslás eszközeit különböző masszázsokkal, relaxációs technikával ötvözve jelentősen javítható a teljes felépülés esélye. Emiatt folyamatosan keresem az újabb és újabb lehetőségeket, amellyel pácienseim gyógyulását a legteljesebb mértékben támogathatom. A vibráción alapuló terápia esetében felismertem, hogy felhasználva ezt a sokoldalú technikát gyorsítani és eredményesebbé tudom tenni páciensem felépülését.”

Edzés időtartama: 30 perc

Árakról ITT tájékozódhat.

További információért hívja asszisztenseinket az alábbi telefonszámon: 06 30... KATTINTSON!

Power Plate támogatás

Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.
Medical Healing Point Kft.

Power Plate PRO7 HC (kettő darab) eszköz vásárlása a meglévő szolgáltatások bővítése céljából a Széchenyi 2020 keretében valósult meg.
A projekt azonosító száma: VEKOP- 1.2.3.-16.