Dr. Lantos Gabriella Zsófia
1054 Budapest, Alkotmány u. 31. I.em. 2.
06 1 224-0398
06 30 630-6396
Dr. Lantos Gabriella Zsófia
Lantos Grabirella Zsofia Dr

CHE diplomás homeopata

Édesapja mellett gyakorolta a gyógyszerész szakma fogásait, majd később tovább képezte magát a homeopátia területén. Érdeklődése hamar a klasszikus homeopátia felé fordult, és a mai napig ennek az elveit vallja, gyakorolja. Legfontosabb céljának az életben azt tartja, hogy pácienseit saját példamutatásával inspirálja testi, lelki és szellemi egészségük megtartására.

Mióta foglalkozol gyógyítással?

1996-ban végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán, klinikai gyógyszerészet szakágon, majd tanulmányaimat folytatva, 2000-ben gyógyszerhatástan szakvizsgát szereztem. Családi gyógyszertárunkban kezdtem el dolgozni, édesapám mellett- az ő tapasztalatait, a gyógyítás eredeti, természetes módszereit alkalmazva, lehetőleg minél kevesebb kemikáliát javasolva a hozzánk betérőknek. Azóta számos helyen megfordultam, de patikai munkám mindig is ezeken az elveken alapult. Homeopátiát 2001-től kezdtem tanulni, ekkor még csupán a klinikai alkalmazási területeit, ám érdeklődésem gyorsan a klasszikus homeopátia felé fordult, s ma is ennek az elveit vallom és gyakorlom- egy életre szóló szerelem és szenvedély lett ez számomra, a Hivatásom. 2008 óta használom a Schüssler-féle biokémiai sókat, arcdiagnózissal bővítve tanácsadásaim, 2009 óta pedig a Bach-virágesszenciák is az eszköztáramhoz tartoznak.

Hogyan vélekedsz a nyugati orvoslásról?

A homeopátia maga nem a keleti, hanem a nyugati orvosláshoz tartozik, lévén német eredetű, s megalkotása egy orvos-gyógyszerész nevéhez, Samuel Hahnemannhoz fűződik. Amennyiben nyugati orvosláson mégis az allopátiás terápiát értjük, annak nagyon sok elvével a hasonszenvi gyógymód nem azonosul. Szerencsés a helyzetem, mivel egyetemi tanulmányaim és munkám révén megismerhettem a hagyományos orvoslást is - pontosan ennek korlátai és a tökéletesebb gyógyulás, a személyre szabott gyógyítás igénye tett nyitottá a másik irány felé. Minél kevesebb szenvedéssel, a minél hatékonyabb gyógyulás elérése, az egészség fenntartása- ez gyógyítói ars poeticám. Minden területről fontosak a hozott tudásanyagok, amennyiben ezt az elvet szolgálják: számomra ez a holisztika.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Életcélomnak tartom az emberek inspirálását testi, lelki, szellemi egészségük megtartására: személyes példamutatásommal, tudásom átadásával, vagyis az én gyógyító szereimmel.

Melyik terápiás módszer áll hozzád a legközelebb?

Egyértelműen a klasszikus homeopátia, de helyzettől függően, s akár kiegészítő terápiaként alkalmazom a Schüssler-sókat, valamint a Bach-virágesszenciákat is.

Hogyan töltődsz fel?

Töltekezni a sport, főként a futás, biciklizés, hegyi túrázás, a meditáció, színházlátogatás, társasjátékok, valamint vers- és prózaírás által tudok.

Tanulmányok:

  • Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, Szeged : gyógyszerész
  • Haynal Imre Egészségügyi Tudományegyetem, Budapest: gyógyszerhatástan szakgyógyszerész
  • Boiron, Budapest: CEDH homeopátiás diploma
  • MHOE, Budapest: klasszikus homeopátiás képzések
  • Nagy Lajos Tudományegyetem, Miskolc: pszichológia
  • Homeopátiás Baráti Kör, Budapest: Schüssler-tanácsadó (alapszerek, kiegészítő sók, arcdiagnózis)
  • Dr. Edward Bach Foundation, Budapest: Bach- virágterápiás tanácsadó
  • CHE Budapest: magándiplomás klasszikus homeopata képzés