Katonáné dr. Szabó Andrea
1054 Budapest, Alkotmány u. 31. I.em. 2.
06 1 224-0398
06 30 630-6396
Katonáné dr. Szabó Andrea
Katonane Szabo Andrea Dr

Tanácsadó

Andrea harminc éve foglalkozik emberekkel, ezen belül húsz éve emberek különböző képességeinek fejlesztésében. Önmagát olyan „túravezetőnek” vallja, aki az emberek saját, meglévő erőforrásainak felkutatásában, aktiválásában, a testükben meglévő öngyógyító képességek működtetésében, és sokszor a lélek harmonizálásában segít.

Mióta foglalkozol gyógyítással?

Én nem gyógyítok a szó klasszikus értelmében, csupán közreműködő „túravezető” vagyok az emberek saját, meglévő erőforrásainak felkutatásában, aktiválásában, a testükben meglévő öngyógyító képességek működtetésében és sokszor a lelkük, szemléletmódjuk harmonizálásában. Egyébként harminc éve foglalkozom emberekkel. Ezen belül húsz éve foglalkozom emberek különböző képességeinek fejlesztésével. Az évek számából, ha mást nem is, de azt biztosan ki lehet olvasni, hogy nem vagyok mai csibe.

Hogyan vélekedsz a nyugati orvoslásról?

Minden olyan orvost és eljárást tisztelek és hasznosnak tartok, ami az embert, mint Egészet (Test-Lélek együtt) szemlélve diagnosztizál és kezel. Tapasztalatom szerint a hagyományos orvoslás szakosodása ezt a holisztikus megközelítést inkább gátolja, hiszen jellemzően a konkrét beteg szervre fókuszál, és vagy műt vagy a gyógyszerlistában szereplő „orvosságot” írja fel. Számomra ez nem megnyugtató. Az igazi gyógyítás szerintem - mindegy, hogy keleti, vagy nyugati - bevon mindent és mindenkit, ami ahhoz kell, hogy a betegség tünetei mögött megbúvó valós ok kiderüljön és ezt az okot kezeli. Az igazi gyógyítás a kezelés során felhasznál minden eszközt, hagyományos és alternatív gyógymódokat egyaránt, annak érdekében, hogy a betegséget és az okát is a legkevesebb mellékhatással szüntesse meg.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Nem kihívásnak nevezném, hanem inkább lehetőségnek és ez a beteg maga. Az emberek nem hisznek magukban, a saját képességeikben sokszor még akkor sem, ha szembesülnek vele és megtapasztalják azt. Nem ismerik a testüket és annak alapvető működési mechanizmusát, pedig ezt mindenki megtanulta annak idején biológiából az iskolában. Nagyon sokan úgy akarnak változni, gyógyulni, hogy lehetőleg ne kelljen semmit tenniük érte. Azt hiszik, ha fizetnek valakinek, azzal átruházzák a felelősségüket és nekik nincs feladatuk a saját egészségükkel. Gyógyulni akarnak, de az ehhez szükséges előírásokat nem tartják be, nem veszik komolyan. Talán nem ennyire nem vészes a helyzet, és ha a fentiek közül bármin változtatni tudunk, már megérte.

Melyik terápiás módszer áll hozzád a legközelebb?

Nincs kedvenc! Hipnózis, relaxációs fejelsztés, NLP, agykontrol technikák, coaching, Reiki, stb. Mindegyik más ok miatt fantasztikus. A különböző technikákat szinte mindig kombinálom és azt a variációt alkalmazom, amely az adott kliens személyisége és a probléma jellege alapján leghatékonyabb lehet. Mondhatnám azt is, ahány kliens annyi módszer és mivel mind különleges, mindegyiket szeretem. Leginkább a festészethez hasonlíthatnám: megvannak a palettán az alapszínek, de ezek különböző arányú keverésével és különböző anyagokra való felvitelével – a felvitt formákról nem is beszélve - végtelen számú variációja van a lehetséges remekműveknek. (Magam nagyon ügyetlen kezű vagyok, valószínűleg ezért is ejtenek ámulatba többek között a festészet műremekei.) Vendégként a Tuina masszázst és a reflexológiás talpmasszázst veszem igénybe a legtöbbször a kollégáknál. Szuperek! Érdemes kipróbálni!

Hogyan töltődsz fel?

Szerencsém van vagy jól csinálom, de az egész életemet végigkíséri, hogy a munkám a hobbim is, így élvezem és feltölt, ha dolgozom. Persze vannak más fontos dolgok is az életemben: a családommal töltött idő, a fejemen fülhallgatóval zenét hallgatva végzett kerti munka, az olvasás és a meditáció tart egyensúlyban.