Skultéty Zoltán
1054 Budapest, Alkotmány u. 31. I.em. 2.
06 1 224-0398
06 30 630-6396
Skultéty Zoltán
Skultety Zoltan

Gyógymasszőr

Egész életemet meghatározta mások segítése, a lelki, családi- és munkahelyi egyensúly fenntartása. Gyerekként nagy érdeklődéssel fordultam Egely György "fura" témái felé, és otthon a családban igyekeztem javítani a családtagok pillanatnyi fájdalmán.

Mióta foglalkozol gyógyítással?

Egész életemet meghatározta mások segítése, a lelki, családi- és munkahelyi egyensúly fenntartása. Gyerekként nagy érdeklődéssel fordultam Egely György "fura" témái felé, és otthon a családban igyekeztem javítani a családtagok pillanatnyi fájdalmán.

Először hobbiszinten foglalkoztam a masszőrködéssel, szívesen segítettem barátaimnak, ismerőseimnek, majd egyre szélesebb körben gyakoroltam ösztönös mozdulataimat.

2011. azonban meghatározó év lett az életemben, megismertem a kedvesemet, és a keleti masszázstechnikát. Ekkor vált szerelemmé a masszázs, éreztem, hogy ez az én igazi utam.

Hogyan vélekedsz a nyugati orvoslásról?

Nagy fejlődésen ment keresztül és hihetetlen technikákkal látja, elemzi az emberi testet. Nagy tudással felvértezett szakemberek harcolnak a betegségekkel szemben, egy tünet megszüntetésére fókuszálva, háttérbe szorítva a kialakulás valódi okát. Véleményem szerint holisztikus szemlélettel kombinálva javíthatnánk az eredményességén. Szerencsére egyre többen nyitnak a keleti gondolkodásmód felé.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Számomra a legfontosabb vendégeim elégedettsége és állapotának javítása számomra. Nem szabad rutinná válnia a munkámnak, hiszen nincs két egyforma eset, test, és az azt befolyásoló lelki állapot, ezért minden kezelést teljes figyelemmel, személyre szabottan végzek. Nagyon fontos, hogy a vendégek higgyenek a gyógyulásban és tegyenek az egészségük érdekében, mert kizárólag külső segítséggel nem lehet megfelelő eredményt elérni.

Véleményem szerint ez egy olyan hivatás, ahol a tanulásban nincs megállás. Nagyobb, hatékonyabb tudást ismerhettem meg a Kínai gyógyászatban, amiben igyekszem elmélyülni.

Melyik terápiás módszer áll hozzád a legközelebb?

A kezelések során Japán masszázst alkalmazok, amelyet a Tuina(kínai gyógymasszázs) elemeivel egészítek ki, így még hatékonyabban segíthetek mozgásszervi problémákon, izomfájdalmakon. Ezek a techikák nagy hatékonysággal oldják az energia blokkokat, és szüntetik meg a stressz okozta izom- és lelki feszültségeket. Két irányú hatás révén az izgágább embereket megnyugtatja, az energiahiánnyal küzdőket feltölti. Alkalmazható teljesítmény fokozására, aktivizálja a szervezet öngyógyító képességét.

Hogyan töltődsz fel?

A családommal kapcsolódom ki. A természetben eltöltött idő, túrázás az, ami igazán közel áll hozzám. Szívesen meditálok, olvasok, vagy filmet nézek. Korábban könnyű búvárkodtam, kézilabdáztam, küzdősportokat gyakoroltam ,jelenleg a snowboardozás, és a kettlebell szerelmese vagyok.