You are currently viewing Thétás családállítás

Thétás családállítás

Thétás családállítás Papp János vezetésével - Medical Healing Point

Hellinger alapokon egy teljesen új módszer, melynek köszönhetően lehetőséged nyílik nem csak egy családi probléma korrekciójára, hanem a személyiséged nem kívánatos elemeinek (önszeretethiány, önbecsülési problémák stb), gyermekvállalási / fogantatásból eredő nehézségek, valamint munkából, karrierből adódó feszültségek feltárására, megoldására is.

Mire számíthatsz a családállítás után? Nagyobb harmóniára környezeteddel és önmagaddal.

A családállításokat vezeti:

 • Papp János
 • Megyesi Éva

Elérhető alkalmak:

 • 2018. 09.29.; szombat, 9:00-16:00 (Papp János)
 • 2018. 12.08.; szombat, 9:00-16:00 (Megyesi Éva)
 • 2019. 01.27.; vasárnap, 9:00-16:00 (Papp János)
 • 2019.03.03.; vasárnap, 9:00-16:00 (Papp János)

 • 2019.05.12.; vasárnap, 9:00-16:00 (Papp János)
papp_janos_nemzetkozi_hipnozis_tanar
Papp János
_FA_1222
Megyesi Éva
A gyermekkori föld és növényszeretet vezetett ösztönösen ahhoz a szakmához, amit ma is szeretek és művelek. Kertészmérnökként dolgozom. Az élet, a természet, a kert – maga a csoda. Úgy gondolom, fontos, hogy megismerjük a körülöttünk levő természet íratlan szabályait, működését. Ez segíthet abban, hogy közelebb kerülhessünk saját valódi belső természetünkhöz. Öt évvel ezelőtt kezdtem foglalkozni Papp János, a Medical Healing Point alapítója, vezető hagyományos kínai orvos tanítványaként családállítással. Az általa kifejlesztett módszer messze túlmutat az eredeti Hellinger családállítási modelleken és segít, hogy az elindult változásokat követően tudatosabban tegyünk meg minden tőlünk telhetőt önmagunkért. Az eltelt időszak alatt száznál több családállításon vettem részt. Annak tapasztalatai és a páciensek visszajelzései igazolják, hogy ez az út is saját belső természetünk felé vezet, és segít megélni környezetünkkel és önmagunkkal a nagyobb harmóniát. Ezáltal megadja a lehetőséget egy boldogabb élet számára.

Mi is valójában a családállítás?

A családállítás rendszere B. Hellinger megfigyelése és H. Breuer pszichológia-elméleti munkája alapján vált ismertté. Ők fogalmazták meg, hogy létezik egy közös családi lélek, egy olyan családi energiamező, amely tartalmazza a kiterjesztett család összes információját, ezért meghatározóan irányítja az egyes emberek életét. A mezőben alapvető törvényszerűségek működnek. Ha a törvények sérülnek, az a következő generációk tagjaira is hatással lehet.

Minden közösség, a párkapcsolat, a család, a társadalom egyúttal rendszer is. A családállítás az energiamezőből jeleníti meg képviselők segítségével a család erőterét addig a határig, amíg azt a kliens érzékelni képes. A családállítás során a kliens közösségének (családnak, társadalomnak, stb.) a kliens által megfogalmazott kérdése szempontjából meghatározó tagjait megjelenítjük a térben. A megjelenítés csoportos munka esetében a csoporttagokkal történik. A megjelenített személyek kliens által kiválasztott képviselőinek testi érzetei, érzései, gondolatai betekintést engednek a rendszer dinamikájába (ki kit lát, kire néz szívesen, kit hogyan észlel, kitől tart, kihez közeledne, stb.). Emellett a képviselők helyzetének változtatásával és bizonyos rituálék megtételével a rendszer fejlődési lehetőségei is feltárulnak. Az állítás közben kevés szó hangzik el, a képviselők a térben, a létrejött energiamezőben mozognak érzeteiket követve, azokat visszajelezve.

Az energiamező emlékezik, ezért bármikor megismétlődhet a közösség egy korábbi cselekvése. Így fordulhat elő, hogy egy családban generációról generációra ugyanazok a sorsok ismétlődnek, mert a családi mező emlékezete ugyanazokat a mozgásokat hívja elő. Hellinger megfigyelte, ha ezt a mezőt kívülről egy új szellemi behatás éri – egy új szellemi mozgást állítunk be – akkor ez az ismétlődés megáll, és az egyén képes lesz egy új életszakaszt kezdeni.

A családállítás módszerével feltérképezhetőek és gyógyíthatóak olyan életbeli elakadások, lelki
problémák, amelyek okai az egyén tudatában meg nem jelenő családi vérvonal sorsaiból adódnak. Lehetőség van nem csak egy családi probléma korrekciójára, hanem a személyiségünkben nem kívánatos elemek pl. önszeretethiány, önbecsülési problémák, gyermekvállalási/fogantatásból eredő nehézségek, valamint munkából, karrierből adódó feszültségek feltárására, megoldására is.

Papp János által kifejlesztett egyedi módszer alkalmazásával a paciensek a visszajelzések alapján 80-90%-ban azonnali hatásról számolnak be, melynek következménye a nagyobb harmónia környezetükkel és önmagukkal. Olyan komplex módszer ez, amely messze túlmutat az eredeti családállítási modelleken és segít, hogy az elindult változásokat követően tudatosabban tegyünk meg minden tőlünk telhetőt önmagunkért

Tudnivalók:

 • Helyszín: 1063 Budapest, Szinyei Merse u. 6.
 • A foglalkozás díja: 30.000 Ft, mely előreutalással és helyszíni készpénzes fizetéssel is rendezhető
 • Kérjük gyere kényelmes ruhában, mert a nap folyamán kisebb mértékben mozogni fogsz
 • A nap folyamán egy órás ebédszünettel tudsz számolni, 12-13 óra körül. A helyszínen rendelkezésre áll konyha evőeszközökkel és mikróval, ill. a környéki éttermekben is tudsz ebédelni. 
Jelentkezés:
Puskás Noémi, oktatásszervező
Mobil: 06-30-213-1284
E-mail: [email protected]