Balázs Dorottya - egészségügyi specialista, táplálkozási tanácsadó - Medical Healing Egészségközpont - Budapest

Balázs Dorottya

egészségügyi specialista, táplálkozási tanácsadó

Mielőtt meggyógyítasz valakit, kérdezd meg tőle, hogy hajlandó-e feladni azokat a dolgokat, amik beteggé tették. (Hippokratész)

Egyetemen egészségügyi szervezőként végeztem, majd pedig közgazdász diplomát szereztem. Átlagos diák voltam, étrendemben rendszerint szerepelt a pizza, hamburger, csoki, gumicukor és társai… Az egészségtudatos életmód mindig vonzott, viszont enni annál is jobban szerettem, így mindig csak belekezdtem az életmódváltásba, majd hamar visszatértem régi szokásaimhoz.

Mielőtt meggyógyítasz valakit, kérdezd meg tőle, hogy hajlandó-e feladni azokat a dolgokat, amik beteggé tették. (Hippokratész)
Egyetemen egészségügyi szervezőként végeztem, majd pedig közgazdász diplomát szereztem. Átlagos diák voltam, étrendemben rendszerint szerepelt a pizza, hamburger, csoki, gumicukor és társai…

Az egészségtudatos életmód mindig vonzott, viszont enni annál is jobban szerettem, így mindig csak belekezdtem az életmódváltásba, majd hamar visszatértem régi szokásaimhoz.
Táplálkozásomnak és feszített, rendszertelen életvitelemnek hamar meglett az eredménye, hiszen egyre rosszabbul kezdtem érezni magam. Végül eljutottam arra a pontra, hogy fájdalmaim mindennapossá váltak. A fordulat akkor következett be, amikor egy nap megkaptam a diagnózist: endometriózis.

Ennek hatására kezdtem el megoldások után kutatni és rengeteg szakcikket olvastam a témában. Egyre mélyebbre ástam magam és teljesen beszippantott a táplálkozás és hormonok kérdésköre. Minél többet olvastam róla, annál jobban érdekelt és annál többet szerettem volna tudni.

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy mennyien küzdenek hormonális egyensúlytalansággal és egyéb egészségügyi kihívásokkal. Beiratkoztam tanfolyamra, képzésekre, előadásokra jártam. Megértettem a szervezetem működését, elkezdtem odafigyelni a jelzéseire és minden megváltozott. Krónikus fájdalmaim elmúltak, egyéb tüneteim csökkenni kezdtek. A hobbimból pedig végül hivatás lett.
Hiszem, hogy megfelelő táplálkozással és életmódbeli változtatásokkal nagyban tudjuk támogatni szervezetünket abban, hogy visszanyerje egyensúlyát.

Holisztikus szemlélettel, a saját tapasztalataimat és a képzéseken elsajátított tudást alapul véve, immár funkcionális táplálkozási szakemberként szeretnék másoknak segíteni és támogatást nyújtani.
A cél egy hosszútávon fenntartható, egészségtudatos és harmonikus életmód kialakítása. Szervezetünk okos, ha jól bánunk vele, meghálálja.

Hiszem, hogy megfelelő táplálkozással és életmódbeli változtatásokkal nagyban tudjuk támogatni szervezetünket abban, hogy visszanyerje egyensúlyát. Holisztikus szemlélettel, a saját tapasztalataimat és a képzéseken elsajátított tudást alapul véve, immár funkcionális táplálkozási szakemberként szeretnék másoknak segíteni és támogatást nyújtani. A cél egy hosszútávon fenntartható, egészségtudatos és harmonikus életmód kialakítása. Szervezetünk okos, ha jól bánunk vele, meghálálja.