Kránicz Róbert

gerincprotokoll specialista, yumeiho masszőr

Kránicz Róbert

"Régóta foglalkoztat, hogy hogyan tudok hatásosan segíteni a hozzám fordulók testi-lelki egyensúlyának helyreállításában."

Mióta foglalkozol gyógyítással?

Mindig érdekelt hogyan tudom megőrizni az egészségemet, hogyan tudom a legtöbbet tenni magamért és családomért. Ennek érdekében nagyon sok tudást gyűjtöttem a témában, több keleti gyógyító technikával ismerkedtem meg az elmúlt évek során. Már régóta foglalkoztatott, hogy hogyan tudnék hatásosan segíteni a hozzám fordulók testi-lelki egyensúlyának helyreállításában. Ennek eredményeképpen ismerkedtem meg a keleti masszázstechnikákkal és a Yumeiho masszazsterápiával 2015-ben, majd ezt követően a kínai gyógyászattal, azon belül is a TuiNa terápiával.

Hogyan vélekedsz a nyugati orvoslásról?

Túlságosan a tünetre koncentrál a holisztikus szemlélet helyett. Úgy vélem, hogy a nyugati és keleti orvoslás együttes alkalmazása a leghatékonyabb.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

A hozzám forduló pácienseknél megtalálni az első kezelés alkalmával azt az okot, amely az állapotukat előidézte és ehhez kiválasztani és személyre szabottan alkalmazni a legmegfelelőbb terápiát.

Melyik terápiás módszer áll hozzád a legközelebb?

Miért is kellene választanom? Azt csinálom, ami örömet ad. A yumeiho-ban szeretem az áramlást. A nyak és derék protokollkezelésekben az ott alkalmazott technikák terápiák sokszínűségét. Ami ad egy szabadságot így még hatékonyabban segíthetek mozgásszervi problémákon, izomfájdalmakon. Alapvetően a technikák nagy hatékonysággal oldják az energia blokkokat, és szüntetik meg a stressz okozta izom- és lelki feszültségeket. Kétirányú hatás révén az aktívabb embereket megnyugtatja, az energiahiánnyal küzdőket feltölti. A kezelés segít aktivizálni a szervezet öngyógyító képességét.

Hogyan töltődsz fel?

Testi szinten a zen bu kan kempo a nagy szerelem. Nagymértékben fejleszti a testtudatosságot és a mozgáskoordinációt. Emellett gyakran jógázom és meditálok. Ha időm engedi, szívesen túrázok is. A védikus filozófia tanulmányozása pedig lelki úton tölt fel.

Ismerd meg Robit

Bejelentkezés Robihoz