Gyógyító Masszázs kezelések

A masszázs kezeléseket magasan kvalifikált szakembereink végzik, komoly elméleti és gyakorlati tudásukat, tapasztalatukat a holisztikus szemléletmód és a tradicionális kínai orvoslás együttes elemeivel alkalmazzák. A masszázs a gyógyászat egyik fontos eleme, a gyógyítási folyamat nélküle nem nevezhető teljesnek.

Szakembereink nemcsak gyógyító, de pihentető, frissítő és esztétikai kezelésekben is jártasak, ezért a gyógyítás mellett a hozzánk látogatók wellness élményben is részesülnek. Esztétikai kezeléseink során a szervezet energiaáramlása megélénkül, maximális kikapcsolódást, és élményt nyújtva ezzel.

Pictures in HMedical with flack

Nyak/derékprotokoll

A merev nyak, fájó derék vagy befagyott váll beszűkíti a mozgást, megkeseríti a hétköznapokat.A hatékony fájdalomcsillapítás érdekében központunkban kifejlesztettünk egy különleges kezeléssort ezen mozgásszervi problémák kezelésére. Az úgynevezett “protokoll” eljárások ötvözik a modern nyugati oszteopátia és a hagyományos kínai orvoslás manuálterápiás módszereit. A gerinc protokoll egy – a világon egyedülálló – magyar fejlesztésű kezeléssor, melyet a Medical Healing Point hagyományos kínai orvosa és manuálterapeutája, Papp János hozott létre. 

Felhasznált módszerek: 

 • a derék és a váll cranio- sacral terápiája
 • az Alexander-technika kezelési metodikája
 • Dorn gerincterápia
 • TuiNa kínai gyógymasszázs
 • csontkovácsolás

A meghatározott sorrendben végzett lazító és nyújtó fogások, a kineziológiai tapasz és a fülakupunktúra együttes alkalmazása biztosítja a gyors és eredményes gyógyulást. A meghatározott sorrendben elvégzett lazító és nyújtó fogások egy 1.5-2 órás folyamatot alkotnak. Már az első kezelés során azonnali fájdalomcsillapodás és akár 80%-os tartós javulás érhető el általa olyan esetekben is, mint a befagyott váll, a sérv vagy egy idegbecsípődés. 

A kezelés időtartama: 90-120 perc

Talpreflexológia

A reflexológia alapja az az ősi keleti tapasztalat, amely szerint a test szervei „leképződnek” a talpon. Ezekre a zónákra nyomást gyakorolva változást indítunk el a szervek, a szövetek és a testfunkciók működésében. Segíti a méregtelenítést, az ödémák ürülését. Megfázásoknál is eredményes és egyes emésztőrendszeri, illetve keringési eredetű panaszoknál. Kiegészíti és felerősíti az alternatív és az orvosi kezelések pozitív hatásait. A stresszből adódó feszültség oldódik, a szervezet ellazul és a kimerült test tartalékai feltöltődnek. A hagyományos talpmasszázs hatását illóolajos lábáztatással fokozzuk, mely közben kilazítjuk a nyak és váll feszes izmait. A kezelést kiegészítjük még az akupunktúrás pontok és meridiánok kezelésével is. A lábak kezelése során a stresszből adódó feszültség oldódik, a szervezet ellazul és a kimerült test tartalékai feltöltődnek.

A kezelés időtartama: 60 perc

Arcmasszázs

A harminc perces masszázs alatt kilazítjuk a feszült arc- és nyakizmokat. A fáradt bőr feszesebbé válik és kisimul, a fej átdolgozásával pedig felfrissülnek a hajszálak, a megerőltetett szemek is újult erőre kapnak nálunk, ezért a kezelést kiemelten ajánljuk azoknak, akik ülőmunkát végeznek. A fejen található akupunktúrás pontokon keresztül jótékonyan hatunk a test többi részére is pl.: gyomor, epe, vékonybél, stb.. Kezelés közben vendégeink tökéletesen feltöltődnek, így könnyebben tudják kezdeni vagy folytatni napjukat.

A kezelés időtartama: 30 perc

Fülgyertya kezelés kínai akupresszúrás fejmasszázzsal

 Miben segíthet, kinek ajánlott?

 • fülzúgásban, krónikus fülpanaszokban
 • melléküreg gyulladásokban, allergiákban
 • stresszes, szorongásos állapotokban
 • fejfájásban
 • váll és nyaki feszültségek oldásában
 • javítja az agyi keringést
 • élénkíti az energiaáramlást az egész testben

A kezelés a nyak és a fej nyirokcsomóinak ingerlésével és egy rövid fülmasszázzsal kezdődik. Ezt követi a fülgyertyázás. Fontos, hogy mind a két fület kezeljük, hogy a két agyfélteke egyensúlyban maradjon. A fülgyertyázás során a fülhöz illesztett gyertya és a hallójárat egy csövet alkot. Ebben az égés energiájának hatására egy pulzáló meleglevegő oszlop alakul ki, ami folyamatosan masszírozza a dobhártyát és a belső fület. Ez pozitív hatást gyakorol a fülre és a vele szoros kapcsolatban lévő arc- és melléküregekre. Számos meridián és akupunktúrás pont található a fülön és környékén, a fülgyertya ezeket is kitűnően stimulálja. Így segíthet az energetikai egyensúly visszaállításában vagy megtartásában. A gyertyák méhviasszal és propolisszal vagy illóolajokkal átitatott pamutvászonból készülnek. A kezelést a fejmasszázs zárja le.          

Érdemes kúraszerűen, 3-5 alkalommal igénybe venni a panaszok enyhülése érdekében.

A kezelés időtartama: 60 perc

Yumeiho masszázs

Japán eredetű, gyógyászati- és preventív célú gyógyító manuálterápiás módszer, amellyel hatékonyan kezelhető számos rendellenesség, javítható a mentális egészség.

Ajánlott mozgásszervi, belgyógyászati panaszokra, lumbágó, isiász, vállmerevség, nyaki merevség esetén, kiváló stresszoldó, tartásjavító hatású, valamint sportolóknál jelentős teljesítmény-fokozásra alkalmas. További előnye a teljes megújulás érzése, amiről a legtöbb páciens beszámol a masszázs után. A yumeiho a testben fellépő energetikai blokkokat meghatározott sorrendű masszázzsal oldja, az izmokat nyomó gyúrással nyújtja, az ízületeket finom és precíz mozdulatokkal igazítja a helyére. A test szimmetriájának visszaállításával a szervezet öngyógyító ereje újra visszatalál az egészséges egyensúlyi állapotba. 

A kezelés mindig egyénre szabott, energia szinten és testi szinten (nyirok, kötőszövet, izmok és fasciák) egyszerre dolgozunk, hatása hosszan tart. Akut panaszok esetén kúraszerűen javasoljuk, 3-10 alkalommal a tünetek megszűnéséig. Egyéb esetben havi egy-két alkalom is elegendő ahhoz, hogy a masszázs jótékony hatással a szervezet ellenálló képességére és a lelki nehézségekre nyomást gyakoroljunk. A kezelés ruhában történik, ajánlott könnyű pamutruházat viselése.

A kezelés időtartama: 60 perc

Eredeti thai masszázs

A tradicionális thai masszázs egy alternatív gyógyászati kezelés az akkut fájdalmak enyhítésére, a szervezet energizálásra, a keringés harmonizálásra. Emellett jelentős egészségmegőrző szerepe is lehet, hiszen számos tanulmány kimutatta hatékonyságát.

Az alábbi területeken jelenthet segítséget:

 • stresszcsökkentés
 • energizálás
 • fejfájás enyhítése
 • keringés serkentése
 • krónikus fájdalom
 • szorongás csökkentése

Gyökerei az ősi Indiába nyúlnak vissza. A Thai masszázs hatása elsősorban az energiarendszer kiegyensúlyozásában, harmonizálásban rejlik. A masszázs során az izmok nyomásával, nyújtásával a szabad energiaáramlást igyekszik újra megnyitni, folyamatosan biztosítani.

A thai masszázs jógapózszerű nyújtásain keresztül elősegíti a vér- és nyirokkeringést. Így a szövetek könnyeben jutnak oxigénhez, ami pedig elősegíti a sejtek növekedését és a szív egészségét. Sajátossága, hogy a thai masszőrök ujjaikon kívül kézfejüket, könyöküket, térdüket és lábukat is használják az élettani pontok masszírozása során. A masszázs rendkívüli hatékonyságát a különböző testrészek sajátos kimozgatásával, kiropogtatásával fokozzák. Thai masszőrünk eszköztárában nagy szerepet kap a thai lábmasszázs technikája is, amely hasonló a reflexológiához, de szemléletében, mozdulataiban összetettebb, nem csupán szervi és szöveti, de érzelmi finomhangolásra is alkalmazható. 

Tudtad?

 • Egy, a thaiföldi lábmasszázs előnyeit vizsgáló tanulmány a cukorbetegség egyik szövődményében, a perifériás neuropathiában szenvedő pácienseket vizsgálta. A kutatók megállapították, hogy a thai masszázs ezen típusa a keringés elősegítésén keresztül javította a betegek egyensúlyát is.
 • Egy 2015-ös, egészséges résztvevőket vizsgáló tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a thai masszázs hatékonyabb a stressz csökkentésében, mint az egyszerű pihenés. A kutatók azt találták, hogy a thai masszázs jelentősen csökkenti a nyálban lévő bizonyos stresszmarker, az úgynevezett sAA szintjét.

A kezelés típusai:

Eredeti Thai masszázs/ hát-váll-láb tradicionális masszázs

Eredeti Thai olajos masszázs

A kezelés időtartama: 60/90/120 perc

Pácienseink véleménye masszázs kezeléseinkről

a kezeléseKEt végzi:

Mizséry Cintia

Kránicz Róbert

Saisamorn Kanphukdee

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK:

Masszázsaink terápiás jellegűek, tehát minden kezelésünk specifikusan kezel bizonyos panaszokat, tüneteket. Amennyiben további kérdése lenne masszázsfajtáinkkal kapcsolatban kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére rendelési időben a +36 30 630 6396-os telefonszámon.Gyógymasszázs jellege miatt bizonyos masszázstípusainknál tapasztalhatunk kellemetlenséget, érzékenységet a problémás területeken, de ez nem törvényszerű. Kérjük ezt minden esetben jelezni a masszőrnek!Kezeléseink a 30 perces arcmasszázstól kezdve a 2 órás gerincprotokoll masszázsig rendkívül széles időspektrumon mozognak.

Általánosságban elmondható, hogy felfrissült, relaxált érzés tapasztalható masszázsaink után. Fokozott vizelési inger, a vizelet sötétebbre színeződése előfordulhat a nyirokkeringést érintő masszázsoknál, ez természetes folyamat és a méregtelenítés része. Enyhe izomláz érzés normális a kezelések után.

Kérjük ne érkezz éhesen, illetve közvetlenül étkezés után. Hölgyeknek javasoljuk a haj felfogását. Bizonyos masszázstípusainkhoz laza öltözet szükséges. Menstruáció első három napjában érdemes elhalasztani a kezelést.

Yumeiho masszázs esetén laza, kényelmes ruházatot javaslunk.

Talpreflexológia során bármilyen ruhában megfelelő érkezni a kezelésre, cipő és zokni nélkül történik a kezelés.

Arcmasszázs esetén mély kivágású felsőruházatot javaslunk, hogy a dekoltázs is kezelhető legyen.

Thai masszázs esetén mi biztosítjuk a speciális ruházatban, olajos masszázs választása esetén ruházat nélkül történik a kezelés.

Nyakprotokoll során felsőruházat nélkül történik a kezelés.

Derékprotokoll során alsóruházat nélkül történik a kezelés.

 • Láz, lázas állapot
 • Fertőző betegség
 • Gombás fertőzés, orbánc, égési illetve bármilyen bőrsérülés
 • Fokozott vérzékenység 
 • Súlyos szívbaj illetve keringési betegség 
 • Tüdő, mellhártya megbetegedése, TBC
 • Terhesség (bizonyos típusok)
 • Menstruáció első 3 napja
 • Heveny ízületi gyulladások
 • Mélyvénás trombózis
 • Visszérgyulladás
 • Fokozott vérzékenység
 • Rosszindulatú daganat 
 • Stroke után közvetlenül
 • Csontritkulás előrehaladott fázisa
 • Műtétek után

Telefonos bejelentkezésre van lehetőség rendelési időben a +36 30 630 6396-os telefonszámon, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére, de kérhet időpontot a [email protected] email címen is.