HOMEOPÁTIA

A homeopátia 220 éves tapasztalatokon nyugvó természettudomány és gyógyítói módszer. A világon milliók használják, köztük tradicionálisan az angol, holland uralkodó ház tagjai.

KLASSZIKUS HOMEOPÁTIA

Magyarországon is nagy múltra tekint vissza – a XIX. században virágkorát élte hazánkban – kiváló szakemberek vitték tovább és bővítették folyamatosan ezeket a gyógyítói tapasztalatokat.

Míg a hagyományos orvoslás a tünetek elnyomására, csillapítására törekszik, a homeopata a tünetekkel dolgozik – azokat megfigyelve tud megfelelő szert választani az előtte megjelenő, aktuális állapotra.

Esetfelvétel – 120 perc

A klasszikus homeopátiás esetfelvétel a homeopata és a kliens első találkozása, ahol egy 2 órás beszélgetés során a homeopata feltérképezi a páciens aktuális testi, lelki, szellemi állapotát.

Megfigyeli gesztusait, mimikáját, alkatát, a különös, egyedi, feltűnő jegyeit, sajátságait; figyel a páciens szóhasználatára, élettörténetére, panaszaira, amelyekre megoldást remél.

A családi anamnézis, vagyis a nagyszülőkig felmenően előforduló betegségek pedig segítenek meglátni az adott ember betegséghajlamait, a hozott mintákat, élettémát.

Azt valljuk, hogy az ember egy adott helyzetben egy homeopátiás szer képéhez lehet a leghasonlóbb állapotban; a homeopata feladata ennek a szernek a megtalálása, majd a megfelelő hígítással és az adagolás meghatározásával testre szabja azt, ezzel egyedivé teszi annak hatását.

Esetkövetés – 45 perc

A homeopátiás kezelés szoros együttműködést kíván a homeopata és a gyógyulni vágyó között.

Fontos, hogy a páciens tudatosan figyelje magát: testi tüneteinek, lelkiállapotának változását, felmerülő emlékeit, felismeréseit, energiaszintjének, közérzetének, étvágyának, szomjának, hőérzetének alakulását, és jegyezzen is le minden újonnan megjelenő vagy a régmúltból ismerős, de már eltűnt tünetet, ha azok újra jelentkeznének.

E feljegyzések segítenek a homeopata számára értelmezni a szerre adott reakciókat, amelyeket háromhetente, a 45 perces esetkövetés során beszélnek át.

A homeopata így tudja meghatározni az azt követő három hétre esedékes hígítását és adagolását az adott szernek, hogy minél finomabban, nagyobb hullámvölgyek megélése nélkül, majdnem észrevétlenül, apró lépésenként történjen a gyógyulás.

A végcél a teljes gyógyulás, amely homeopátiás értelemben az ember életében visszanyert szabadság: az önmagunkért vállalt felelősség, rugalmas hozzáállás a változó helyzetekhez.

SCHÜSSLER – TERÁPIA

A Schüssler sók felfedezője Dr. Wilhelm Schüssler (1821-1898) német orvos, homeopata volt- 1873 óta alkalmazzák őket gyógyításra.

A terápia biokémiai folyamatokon alapul- az élő szervezetben (szövetekben, vérben) található szervetlen sók megfelelő mennyiségű, s megfelelő helyre történő bevitelét érhetjük el vele, kezelve és megelőzve ezzel a különböző hiányállapotokat, s az azokból adódóan kialakuló, esetleges betegségeket.
E sók hiánya az arcon (bőr, fül, köröm, haj, fog) már azt megelőzően látszik, hogy az laborvizsgálattal kimutatható lenne.

12 alapsó, 12 kiegészítő só és 11-féle külsőleges krém áll ma rendelkezésünkre, melyek gyógyszertárakból szerezhetők be.
A só elnevezés a kémiai összetételre utal, valójában laktóz tablettákról van szó, melyeket vagy ásványvízben oldva juttatunk be a szervezetbe, vagy elszopogatva szedendők.

Mellékhatás nélkül, állatoknál, kisgyerekeknél, időseknél, várandósság esetén is biztonsággal alkalmazhatók; kiegészíthetik a homeopátiás vagy egyéb terápiákat- felgyorsítva a gyógyulást.
Alkalmasak többek közt akut gyulladások elmulasztására, fájdalomcsillapításra, a só-vízháztartás, a sav-bázis egyensúly beállítására, méregtelenítésre, segítik a csontok, fogak, ínszalagok egészséges állapotának helyreállítását, de májfoltok, öregségi foltok, cellulitis, aknék, rosacea, hajhullás, kimerültség, alvászavar, szénanátha, kezdődő magas vérnyomás kezelésére is használhatók.

A tanácsadás arcdiagnózissal indul (12 alapsóra építve), ahol felmérjük az arcon látható sóhiányokat, 10-es skálán értékelve az állapotot.
Kiválasztjuk a maximum 4, legfontosabb kezelendő területet, Vendégünk az erre szolgáló sók és esetleges kiegészítő krémek alkalmazásáról, s beszerzési lehetőségükről tájékoztatást kap.

Hiányállapot esetén 2-3 havi kúra javasolt, mely után célszerű egy újabb személyes kontroll, arcdiagnózissal.

Időtartama: 45 perc

BACH- VIRÁGTERÁPIA

A Bach virágterápia egy szelíd, emberközeli, nagyon finom rezgésterápia, melynek alapelveit Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos fogalmazta meg.

Munkája során arra jött rá, hogy a felbomlott lelki egyensúly tartóssá válva, testi tünetekben nyilvánul meg, s betegséggé alakul.
Egészségünk helyreállításához nélkülözhetetlen tehát visszanyerni a lelki béke állapotát, melyben segítségünkre vannak e természetes kivonatok.
Dr. Bach 38- féle virágeszenciát és egy összetett készítményt (Rescue- Elsősegélycseppek) kísérletezett ki élete során.
A lelki sérüléseket 7 alapvető csoportba sorolta: a magány, a félelem és biztonságérzet hiánya, a kétely és bizonytalanság, a véleményekre, hatásokra való fokozott érzékenység- befolyásolhatóság, a másokért érzett aggodalom, a jelen iránti érdeklődés hiánya, valamint a csüggedtség, depresszió.

A Bach virágeszenciák napfényfüdőnek kitett virágokból vagy főzetekből készült, dinamizált, finom cseppfolyós kivonatok.
Mellékhatásuk nincs, biztonsággal alkalmazhatók hagyományos gyógyszeres és homeopátiás terápia mellett is.

Rendelőnkben a klasszikus, Bach doktor-féle, 38 eszenciát alkalmazzuk- önállóan vagy maximum 7-féle szer individuálisan összeállított keverékével.
A tanácsadás beszélgetésen és a virágok képeinek kiválasztásán alapszik.
Az illető személyre szabott cseppkeverékét a terapeuta elkészíti.
Az első keverék ajándék.
Egy üveg általában 2-3 hétig tart, sokszor ennyi a terápia.
Amennyiben szükséges, újra kérheti a keveréket, annak ára 1500 Ft.

Időtartama: 45 perc