Komplex Kivizsgálás

Hogyan zajlik az állapotfelmérés?

A hagyományos kínai gyógyászaton alapuló diagnosztika alapjaiban különbözik az egyéb vizsgálati módszerektől, így az állapotfelmérés folyamata is eltér a már korábban megtapasztalt orvosi vizsgálatoktól. Míg általában a nyugati típusú vérvizsgálat diagnosztika kizárólag a határértéktől eltérő adatokra fókuszál, a kínai orvos a normál tartományban lévő eredményekből is következtet a teljes test állapotára. Emellett olyan vizsgálati módszereket is alkalmaz, amit egy hagyományos orvos ritkán, vagy egyáltalán nem. Ilyen például a pulzusdiagnosztika, amelyet a nyugati orvoslással ellentétben a kínai orvos mindkét kézen, annak is három különböző pontján vizsgál. Ehhez kapcsolódik a nyelv, az ajkak, és számos terület szemrevételezése, amely pontos diagnózis felállítását teszi lehetővé. A hagyományos kínai orvoslás diagnosztikai módszereivel jóval hamarabb, még a kínzó panaszok megjelenése előtt feltárhatók a szervezetben lévő esetleges blokkok, kimutatható egyes szervek alulműködése, túlműködése. Ebben a fázisban a szervezetben tapasztalt eltérések egészségtudatos kezelésekkel, vagy életmódbeli változtatásokkal hatékonyan kezelhetők, elkerülve ezzel a súlyosabb betegségeket, invazív beavatkozásokat. A Komplex kivizsgálás alkalmával a páciens tapasztalt hagyományos kínai orvostól kap egyrészt pontos képet a jelenlegi egészségi állapotáról, másrészt javaslatokat a gyógykezelésére, állapotának javítására.Kiknek ajánljuk az állapotfelmérést?

 • azoknak, akik egy átfogó képet szeretnének kapni szervezetük jelenlegi állapotáról
 • azoknak, akik a gyógyszerek szedésével nemcsak betegségük tüneteit szeretnék elnyomni, hanem magát a betegség okát kideríteni és megszüntetni
 • azoknak, akiknek már van diagnosztizált betegségük és rendszeresen szednek is rá gyógyszert, viszont szeretnék felgyorsítani alternatív kezelésekkel a gyógyulás folyamatát.
 • azoknak, akik hisznek a prevenció fontosságában és egészségüket szeretnék fenntartani
 • azoknak, akik nem szeretnének vizsgálatról vizsgálatra járni és minden egyes tünetre külön gyógyszert szedni.Hogyan lehet bejelentkezni a KOMPLEX KIVIZSGÁLÁSRA?

Rendelési időben a +36 30 630 6396-os telefonszámon, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. De kérhet időpontot a [email protected] e-mail címen is.

Komplex kivizsgálás igénybevétele esetén a szolgáltatási díjat kérjük, hogy a konzultációt megelőzően legkésőbb 48 órával fizesse ki; a díj kiegyenlítésével kapcsolatos minden tudnivalót az időpontfoglalás után levélben küldünk ki.

Kérjük, hogy ha módosítaná vagy lemondaná a kivizsgálás időpontját, akkor azt még a kivizsgálást megelőzően legalább 24 órával tegye meg.ünk

Mivel kell készülni az állapotfelmérésre?

Kérjük, hogy amennyiben nem mozgásszervi problémával fordul hozzánk, a kivizsgálásra mindenképp hozzon magával legalább egy általános nagylabor-leletet, illetve egyéb leleteket, amennyiben rendelkezésre állnak. Központunkban vérvételi opcióra nincs lehetőség, viszont szoros és jó kapcsolatot ápolunk a Synlab Kft.-vel, ennek köszönhetően egyes vérvételi pontjain 20% kedvezménnyel vehetőek igénybe a labor szolgáltatásai. A kedvezmény igénybevételéhez kérjük, hogy töltse le az alábbi laborbeutalónkat, amelyen már bejelöltük a számunkra fontos értékeket.

LABOR BEUTALÓ LETÖLTÉSE:

Női Laborbeutaló
Férfi Laborbeutaló

Fontos, hogy a beutalón található értékek az oszlopok bal oldalán vannak jelölve. A klinikai kémia oszlopban található vizsgálati elemek a háziorvos segítségével díjmentesen is elvégezhetőek. Ez esetben csak a hormonlabor hiányzó elemeire van szükségünk, melyek vizsgálatát a Synlab Kft-nél vagy bármilyen másik magánlaborban el lehet végezni.

A laborvizsgálat során kortizol-szintet is nézünk, melynek hormon szintje az ébredés után a legmagasabb az emberi szervezetben, így érdemes a laborba úgy időpontot foglalni, hogy minél kevesebb idő teljen el a vizsgálat és az ébredés között.

Ezenkívül szükségünk van 3 pontos terheléses inzulin eredményre is. Telefonos időpontfoglalás esetén erre fontos felhívni a figyelmet, hiszen a vizsgálat elvégzése körülbelül 2,5-3 órát igényel. 

Egy pár szót megosztanánk a terheléses vércukorvizsgálat menetéről:

 • A vizsgálatot megelőző napon este 8 óra után már nem szabad enni, inni is csak szénsavmentes, ízesítetlen vizet lehet.
 • A vizsgálat reggelén a szénsavmentes, ízesítetlen vízen kívül ne fogyasszon semmi mást.
 • A legelső vérvétel éhgyomorra történik, ez esetben csak egy kis mennyiségre lesz szükség.
 • Ezt követően a glükózsziruppal elkevert vizet legfeljebb 5 perc alatt el kell fogyasztani. Ha túl tömény a cukoroldat, érdemes belefacsarni egy fél citrom levét, mert ez nem befolyásolja a vizsgálat eredményét.
 • 60 perc elteltével következik a második és 120 perc elteltével a harmadik vérvétel időpontja. A teljes vizsgálat alatt étel nem fogyasztható, dohányozni tilos és inni is csak pár korty szénsavmentes vizet lehet, valamint tartózkodjunk a megerőltető mozgástól is. Ha bármilyen okból kizárt a glükózszirupos víz elfogyasztása, a terheléses vizsgálat megtörténhet  saját reggelivel is, ezt viszont kérjük jelezni a kivizsgáláson.
 • A legtöbb esetben a vérvétel eredményét már aznap vagy pár nappal később elküldik a laborban megadott email címre. Nők esetében kérjük a laborvizsgálatot a ciklus 21. napján megcsináltatni. A ciklus első napja az a nap, amikor megjön a menstruáció. Abban az esetben, ha a 21. nap olyan napra esik, amikor nincs laborszolgáltatás, előtte vagy utána 1-1 nappal is elvégezhető a vizsgálat. Amennyiben nem kivitelezhető ez vagy nincs rendszeres ciklus, úgy bármelyik napon megfelelő, de mindenképpen kérjük feljegyezni, hogy az utolsó menstruáció első napjától számított hányadik napon készült a labor.
 • A vizsgálatot követően folytathatjuk tovább mindennapi tevékenységünket, de aznap érdemes kerülni a nagy fizikai megterheléssel járó feladatokat.

Az állapotfelmérést végzi:

Papp János
hagyományos kínai orvos

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK:

Bármilyen eredetű haspuffadással, emésztési problémával, emésztőrendszeri gyulladásokkal (IBS Crohn-betegség, colitis ulcerosa, ételintolerancia), nem vegyianyag kiváltotta bőrbetegségekkel (pikkelysömör, rocacea, övsömör, májfoltok), autoimmun betegségekkel, fejfájás-migrénnel, ismeretlen eredetű hasi fájdalmakkal, székrekedés-hasmenéssel, véres széklettel, krónikus fáradtsággal, hajhullással stb.. Foglalkozunk ismert és ismeretlen eredetű meddőséggel, hormonzavarokkal és fülzúgással, valamint mozgásszervi problémákkal is.

Rendelési időben a +36 30 630 6396-os telefonszámon, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére. De kérhet időpontot a [email protected] e-mail címen is.

Kérjük azon pácienseinket, akik nem mozgásszervi panasszal érkeznek hozzánk, hogy mindenképpen hozzák magukkal az általunk kért laborleleteket , melyekről bővebb tájékoztató itt (hivatkozás) található. Mozgásszervi panasszal érkező pácienseinknek nem szükségesek a fenti laborok, azonban ha már rendelkezésre állnak, érdemes elhozni a kivizsgálásra.

Egészségközpontunkban nincs lehetőség vérvételre, de a Synlab Kft-vel jó kapcsolatot ápolunk, a pácienseink részére így 20%kedvezményt tudunk nyújtani, további információkért kattintson ide.

Természetesen igen. Kivizsgálásunk messze túlmutat a terápiás javaslaton, mélységeiben, összefüggéseiben ismerhetőek meg az egyes tünetek okai, háttere. Bár kezeléseink egy részéhez elengedhetetlen a személyes jelenlét , több tanácsadásunk elérhető online formában, és az életmódbeli változtatásokkal jelentős életminőség javulás érhető el a legtöbb esetben.
Természetesen, amennyiben a kivizsgálás természete indokolja, illetve ha a páciens akár mentális, akár fizikai támogatásra szorul. Kérjük azonban, csak olyan kísérő csatlakozzon a kivizsgáláshoz, aki előtt komfortosan tud beszélni a természetes testi folyamatokról, problémáiról, hiszen a diagnosztika alapja a tünetek részletes átbeszélése.
Nem, egy időponton csak egy páciens kivizsgálását tudjuk elvégezni az általunk elvárt magas minőségen, így kérjük amennyiben többen érkeznének, foglaljanak minden kedves páciensnek külön időponto
Érkezés után asszisztenseink felveszik a részletes kórtörténetet, esetleges érzékenységeket, allergiákat és minden olyan információt ami segítheti a diagnosztikát. Az anamnézis felvétele után Papp János , hagyományos kínai orvosi módszerekkel (pulzus és nyelvvizsgálat), illetve modern hormon és vérkép analitikai módszerekkel állítja fel a diagnózist. A kivizsgálás nem jár fájdalommal, és nem szükséges rá előzetesen felkészülni. A vizsgálatot követően asszisztenseink részletesen ismertetik az általunk személyre szabottan összeállított kezelési tervet, válaszolnak az esetlegesen felmerülő kérdésekre és segítenek a kezelések megfelelő sorrendjét, összehangolását illetően.
A kivizsgálást Dr. Papp János, hagyományos kínai orvos végzi a Magyarországon hatályos jogszabályoknak megfelelő módon. A kórtörténet felvételét és a személyes kezelési terv részletes, gyakorlati ismertetését asszisztenseink végzik.

Új páciensek számára a hagyományos kínai orvosi (HKO) kivizsgálás díja: 40.000 Ft.
Ez tartalmazza az anamnézis (kórtörténet) felvételét, a kivizsgálást és a személyre szabott kezelési terv összeállítását.

A Medical Healing Pointnál készpénzt, bankkártyás fizetést és átutalást tudunk fizetési módként elfogadni, illetve kérésére egészségpénztári számlát állítunk ki, melyet a saját pénztárnál lehetséges elszámolni.