zeneterápia medical healing pont taylor hangfalak
zeneterápia medical healing pont taylor hangfalak
zeneterápia medical healing pont taylor hangfalak

Zeneterápia

Egészségközpontunkban akupunktúrás kezeléseinket zeneterápiával egészítjük ki. A kezelések teljes időtartama alatt a gyógyulást elősegítő rezgésszámra hangolt, relaxáló dallamok szólnak. 
A tökéletes hangterjedést – mely az élőzene akusztikai tulajdonságaival megegyező – a Taylor Acoustic hangfalai biztosítják. A termékek számára kiállítóteremként is működünk. 

A zene gyógyhatását számos kutatás vizsgálta. 

A magyar Szent Margit kórház szüléseti osztályán például már közel 20 éve használnak hangterápiát és az orvosok könnyebb, komplikációmentesebb szülésekről számoltak be.  

A montreáli McGill University kutatói azt találták, hogy bizonyos hangfrekvenciák az örömérzetért felelős dopamin hormon és a fájdalomcsillapításban érdekelt opioidok felszabadulását okozzák.  További jótékony hatásokat találtak az idegrendszeri sérülésekből való felépülés vagy a stroke egyik tüneteként jelentkező látászavar zeneterápia általi gyógyítása, illetve immunerősítés területén is. 

 

Ezért választottunk a „hangfalak Rolls Royce-át”:

  • 100-500nm méretű tereket is tökéletesen betölt az élőzenei hangzással, így teljes 340nm-es Egészségközpontunk területén tudjuk használni – mindenhol azonos zenei élményt kínálva
  • a hangszereket és az énekhangokat is teljes érzelmi töltöttségében képes visszaadni
  • ezáltal pedig folyamatosan pozitív hatást gyakorol a szervezet sejtszintű öngyógyító folyamataira a felszabaduló hormonok és a mindennapos stressz oldásán keresztül
  • kiváló hatással vannak a kognitív képességekre is – a zeneterápia fejleszti a tanulás hatékonyságát 
  • alacsony teljesítményű és magas élettartamra tervezett hangszórók, melyek minőségi, kézzel készített alapanyagokból készülnek. 
  • A Taylor termékek magyar fejlesztésűek – Dávid Szabó Tibor minden egyes terméket kézzel hangol be zenei tudása és hallása alapján. Ezzel biztosítja a folyamatos és különlegesen magas minőséget. A zenei kultúrában ugyanezt az élményt csak Stradivari tudta létrehozni különleges hegedűivel.

Bútordarab, ami a lelked hangján szólal meg

Dávid Szabó Tibor minden egyes Taylor modellt úgy tervez meg, hogy az komprumisszummentesen beilleszthető legyen egy gyógyító közösségi térbe, nappalikba, stúdiókba vagy akár színházakba is. Így szinte egy zenélő bútordarabként válik mindennapjaink részévé és észrevétlenül harmonizálja testünket és lelkünket, szabadít meg a stressztől és járul hozzá jól-létünkhöz. 

A különleges élőzenei hatás mellett a megjelenése is igazán elegáns: nemesfákból készül kesudió funérral burkolt szibériai nyírfa felhasználásával.