Fül-orr-gégészeti vizsgálat

A fül-orr-gégész a fül, az orr- és orrmelléküregek, a szájüreg, a garat és a gége betegségeivel foglalkozik. Ezek a régiók egymással szoros összefüggésben állnak, ezért például fülpanaszok esetén elengedhetetlen a többi terület alapos vizsgálata is, különösen az orr, az orrgarat áttekintése és a rágóízület megtapintása, mozgásának ellenőrzése. Rendelőnk legfőbb szakterülete a fül-, fejzúgás kezelése, annak diagnosztizálása és kezelése.

Milyen esetben ajánljuk a fül-orr-gégészeti vizsgálatot?

 • akut fülzúgásos, fülcsengéses panaszok esetén: amennyiben kevesebb mint 3 hónapja tart, az intenzitása és erőssége a zúgásnak változó. Némely esetekben gyógyszeres kezeléssel a tünet csökkenthető.
 • szubakut fülzúgás esetén: amennyiben már több mint 3 hónapja tart a fülzúgás, de még nem érte el a 12 hónapja tartó tünetészlelést, gyógyszeres kezeléssel a tünetek enyhülnek.
 • krónikus fül-, fejzúgás esetén: amennyiben több mint egy éve tart, gyógyszeres vagy infúziós kezelésen is túl van már, de az eddigi terápiák sikertelenek voltak vagy csak részben mérsékelték panaszait.
 
Iratkozz fel hírlevelünkre és 20% kedvezményt kapsz FÜL-ORR-GÉGÉSZETI VIZSGÁLATUNK árából!
40 000 Ft helyett csak 32 000 Ft!

Hogyan néz ki egy fül-orr-gégészeti vizsgálat?

 1. Időpont egyeztetés
  Időpontot egyeztethet a +36306306396-os telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.
 2. Kórelőzmény felvétele: Először a fülzúgás panaszra kérdez rá az orvos, mikor, hogyan kezdődött, köthető-e valamihez a fülzúgás kezdete (pl. fülgyulladás, felső légúti fertőzés előzte-e meg, stressz stb.). Majd a hozott leletek áttekintése történik meg, éppen azért nagyon fontos, hogy legyen szíves a panaszaival kapcsolatos korábbi vizsgálati leleteit magával hozni. Az orvos áttekinti a laborleleteket, a korábbi fül-orr-gégészeti ambuláns lapot, hallásvizsgálati eredményt, röntgen és ultrahangos vizsgálati eredményt. Megbeszélik volt-e már korábbi kezelés, gyógyszeres vagy infúziós terápia, és azok milyen eredményt hoztak. Ha a kivizsgálási protokollból valami kimaradt, arra az orvos javaslatot tesz. Megtörténik az anamnézis felvétel, ebben kitérünk korábbi betegségekre, műtétekre, gyógyszerszedésre (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség, pajzsmirigy problémák, arcüreggyulladás). Öröklődő halláscsökkenés van-e a családban, illetve zajterhelés érte-e a fülét, zajos munkahelyen dolgozott-e.
 3. Fizikális vizsgálat
  Az általános fül-orr-gégészeti vizsgálat során a páciens forgatható, úgynevezett fül-orr-gégészeti vizsgáló székben ül le az orvossal szemben. Az orvos fejlámpával és fültölcsér segítségével, majd mikroszkóppal megvizsgálja mindkét fület, majd orrspekulummal megtekinti az orrot, lapoccal a garatot, tükörrel a gégét. Megtapogatja az állkapocsízületet, áttekinti a nyakat. Ezek fájdalmatlan, rövid vizsgálatok. A hagyományos kínai orvoslás eszközeivel (pulzus- és nyelvdiagnosztika) segítségével is megvizsgálja a pácienst, melynek segítségével a szervezet  egész állapotáról nyerhetünk információt.
 4. Diagnózis

  A fizikális és hagyományos kínai orvoslás szerinti vizsgálatok eredménye alapján meghatározza a kivizsgálás további menetét, a szükséges vizsgálatokat a diagnózis felállításához. Ezek alapján az orvos felállít egy feltételezett diagnózist, amihez szükség szerint további bizonyító vizsgálatokat (labor, mikrobiom vizsgálat) rendelhet. Az eredmények alapján javaslatot tesz további szakorvosi vizsgálatokra, gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelésre (pl. akupunktúra, gerincprotokoll masszázs) valamint életmódbeli változtatásokra.

 5. Kezelési terv ismertetése
  A szakorvosi vizsgálat után munkatársunk ismerteti az ajánlott kezelési tervet és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Mivel készüljön a vizsgálatra?

Kérjük, hogy a kivizsgálásra mindenképp hozzon magával a rendelő által ajánlott laboreredményét illetve egyéb leleteket, amennyiben rendelkezésre állnak. A szükséges laborbeutalót emailben küldjük ki időpontfoglalás esetén. Lehetőség van központunkban is vérvételre, hétfőtől szombatig, várakozás és beutaló nélkül. Erről több információ a gombra kattintva érhető el.

Javasoljuk, hogy a vérvétel időpontja és az ébredés között a lehető legkevesebb idő teljen el. 3 pontos terheléses cukor és inzulin eredményre kizárólag akkor van szükségünk, ha korábban felmerült az inzulinrezisztencia gyanúja, vagy gyakran, nagymértékben ingadozik a vércukorszint. Diagnosztizált diabétesz esetén tilos a vizsgálatot elvégezni!

Akivel a vizsgálaton találkozol

Dr. Czifra Rita

fül-orr-gégész szakorvos

Orvosi diplomámat 2004-ben a Semmelweis Egyetemen szereztem.

2005-től- 12 éven keresztül- a Budai Irgalmasrendi Kórház fül-orr-gégészeti osztályán gyarapítottam szaktudásomat kiváló kollégáim mellett.

2010-ben tettem le  fül-orr-gégegyógyászat, 2016-ban az audiológia szakvizsgámat

2013-2015 között a Pécsi Tudományegyetemen hagyományos kínai orvoslást hallgattam és sikeres vizsgát tettem.

Érdeklődésem kitér a fülzúgásra. Szemléletem holisztikus, az egész embert kezelem, nem csak az egyes tüneteket.

A Medical Healing Point-ban azért kezdtem el dolgozni, hogy a fülzúgástól szenvedő pácienseknek tudjak segíteni holisztikus módszerek segítségével, felhasználva a fül-orr-gégészeti és audiológiai szaktudást, valamint a kínai orvoslás nyújtottal lehetőségeket is.

Mikor lehet jönni kivizsgálásra?

Szerdánként 13:00-19:00 között tart kivizsgálásokat dr. Czifra Rita, fül-orr-gégész szakorvos.

ÁRAK

Fül-orr-gégészeti vizsgálat
1 alkalom | 60 perc | 40 000 Ft

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS ESETÉN 32 000 FT
Fülzúgás kontroll

1 alkalom | 30 perc | 20 000Ft

csak olyan páciensek részére elérhető, akik már jártak kivizsgáláson

EGÉSZSÉGKÖZPONTUNK megközelítése

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.

A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Cím:  1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]