Talpreflexológia – sokkal több, mint talpmasszázs

A talpreflexológia alapja az az ősi keleti tapasztalat, amely szerint a test szervei „leképződnek” a talpon. A makacsul visszanövő bőrkeményedés, a tyúkszem vagy az elszíneződések, érzékeny pontok mind-mind jelzések szervezetünktől, hogy kibillenés van a területhez tartozó szervben. Ezekre a zónákra nyomást gyakorolva változást indítunk el a szervek, a szövetek és a testfunkciók működésében. A reflexológiai kezelés beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, a testnedvek keringését, serkenti, helyreállítja a vér és nyirokkeringés területen, segíti a salak és méreganyagok toxinok kiürülését, csillapítja a fájdalmat, oldja a testi, lelki feszültséget, a hormontermelő mirigyek működését szabályozza.Épp olyan eredményes a krónikus betegségek kezelésében, mint allergiák esetén, vagy akár az emésztőrendszeri, illetve keringési eredetű panaszoknál. 

„A reflexológia művészet, a tudatos érintés csodálatos művészete. „ (Csi An)

Az akupunktúrához hasonlóan, a reflexológia is szelíd, ám igen hatásos erőkkel dolgozik, és emlékezteti a szerveinket, immunrendszerünket, testi folyamatainkat a helyes működésükre. Kiegészíti és felerősíti az alternatív és az orvosi kezelések pozitív hatásait. A gyógyulás mellett a stresszből adódó feszültség is oldódik, a szervezet ellazul és a kimerült test tartalékai feltöltődnek. 

Milyen esetben javasoljuk a talpreflexológiás kezelést?

PREVENCIÓ

TERÁPIA

REGENERÁCIÓ

Mizséry Cintia a reflexológiáról

Mizséry Cintia központunk relfexológusa és gyógymasszőre beszél a reflexológia hátteréről, folyamatáról és terápiás lehetőségeiről. Ha érdekel, hogy milyen esetekben ajánljuk, és hogyan történik egy kezelés nézd meg videónkat.

Hogyan zajlik egy kezelés?

 A kezelés ülő, vagy félig fekvő helyzetben, kényelmes masszázsfotelben vagy kozmetikai kezelőágyon történik, opcionálisan a lazítást segítő illóolajok párologtatásával, félhomályban. A kezelés minden esetben a talpak megtekintésével, megtapintásával kezdődik. Fontos tudni, hogy a reflexológus állapotot mér fel, nem diagnosztizál. Ennek megfelelően a kezelési tervet a hozott diagnózis és a páciens egyéni igényei, életmódja és fájdalomküszöbe figyelembe vételével állítja fel. A talp reflexológiát egy erőteljesebb talpmasszázshoz szokták hasonlítani, ám itt minden érintés célirányosan,  gyógyítás céljából történik.

Mit fogok érezni, fájni fog a kezelés?

A talp reflexzóna masszázs hatására a testre ható mennyiség és minőségi inger hatására kiválthat különböző folyamatokat, változásokat a szervezetben. Legtöbb esetben ezek a hatások kellemesek, megnyugtatóak, jól eső érzések, akár elálmosodást, teljes ellazulást is okozhat, ezen kívül pedig kifejezetten a gyógyuló folyamatok megtapasztalása is érzékelhetőek. A rendszeres talp reflexológiával nem csak a szervezetben indul be az öngyógyító mechanizmus, hanem a helyi izmok is fellazulnak. Javul a vérellátás, oldódnak az energia blokkok, és szűnnek a fájdalmak. A reflexológia nagymértékben hozzájárul az egészség visszaállításához és megtartásához is. A kezelést a legtöbben kifejezetten kellemesnek tartják, fájdalomról nem, legfeljebb enyhe érzékenységről számolnak be a problémás leképződési pontok érintésénél.

Reflexológus specialistáink

 

Mizséry Cintia

 

 

Szlavati Éva

 

 

Saisamon Kanphukdee

Ellenjavallatok

Súlyos keringési rendellenesség, mélyvénás trombózis, visszér gyulladás, veszélyeztetett terhesség, sebes fekélyes lábaknál nem alkalmazhatjuk, lábtörésnél sem, műtétek után általában 6 hétig. Talp reflexzóna masszázs hölgyeknél a menzesz első napján nem ajánlott. Nem kezelünk fertőző gombás lábat, kizáró ok a lázas állapot, és minden típusú fertőzés gyanúja, ami vírusos , bakteriális fertőzéses megbetegedés.

Egészségközpontunk megközelítése

Egészségközpontunk Budapesten, az Andrássy út közvetlen szomszédságában, a Kodály köröndnél található, két épületben, ahol minden a Te gyógyulásodat szolgálja. Autóval a közeli utcákban tudsz parkolni, tömegközlekedéssel pedig az 1-es metró (földalatti) és a 105-ös busz Kodály körönd megállójától 3 perc sétával megközelíthető.

Cím: 1063 Budapest, Szinyei Merse utca 6. fszt.1.

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]

20220309_164828

Bejelentkezem Reflexológiára