Talpreflexológia – sokkal több, mint talpmasszázs

A talpreflexológia alapja az az ősi keleti tapasztalat, amely szerint a test szervei „leképződnek” a talpon. A makacsul visszanövő bőrkeményedés, a tyúkszem vagy az elszíneződések, érzékeny pontok mind-mind jelzések szervezetünktől, hogy kibillenés van a területhez tartozó szervben. Ezekre a zónákra nyomást gyakorolva változást indítunk el a szervek, a szövetek és a testfunkciók működésében. A reflexológiai kezelés beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait, a testnedvek keringését, serkenti, helyreállítja a vér és nyirokkeringés területen, segíti a salak és méreganyagok toxinok kiürülését, csillapítja a fájdalmat, oldja a testi, lelki feszültséget, a hormontermelő mirigyek működését szabályozza.Épp olyan eredményes a krónikus betegségek kezelésében, mint allergiák esetén, vagy akár az emésztőrendszeri, illetve keringési eredetű panaszoknál. 

„A reflexológia művészet, a tudatos érintés csodálatos művészete. „ (Csi An)

Az akupunktúrához hasonlóan, a reflexológia is szelíd, ám igen hatásos erőkkel dolgozik, és emlékezteti a szerveinket, immunrendszerünket, testi folyamatainkat a helyes működésükre. Kiegészíti és felerősíti az alternatív és az orvosi kezelések pozitív hatásait. A gyógyulás mellett a stresszből adódó feszültség is oldódik, a szervezet ellazul és a kimerült test tartalékai feltöltődnek. 

Milyen esetben javasoljuk a talpreflexológiás kezelést?

PREVENCIÓ

TERÁPIA

REGENERÁCIÓ

Mizséry Cintia a reflexológiáról

Mizséry Cintia központunk relfexológusa és gyógymasszőre beszél a reflexológia hátteréről, folyamatáról és terápiás lehetőségeiről. Ha érdekel, hogy milyen esetekben ajánljuk, és hogyan történik egy kezelés nézd meg videónkat.

Hogyan zajlik egy kezelés?

 A kezelés ülő, vagy félig fekvő helyzetben, kényelmes masszázsfotelben vagy kozmetikai kezelőágyon történik, opcionálisan a lazítást segítő illóolajok párologtatásával, félhomályban. A kezelés minden esetben a talpak megtekintésével, megtapintásával kezdődik. Fontos tudni, hogy a reflexológus állapotot mér fel, nem diagnosztizál. Ennek megfelelően a kezelési tervet a hozott diagnózis és a páciens egyéni igényei, életmódja és fájdalomküszöbe figyelembe vételével állítja fel. A talp reflexológiát egy erőteljesebb talpmasszázshoz szokták hasonlítani, ám itt minden érintés célirányosan,  gyógyítás céljából történik.

Mit fogok érezni, fájni fog a kezelés?

A talp reflexzóna masszázs hatására a testre ható mennyiség és minőségi inger hatására kiválthat különböző folyamatokat, változásokat a szervezetben. Legtöbb esetben ezek a hatások kellemesek, megnyugtatóak, jól eső érzések, akár elálmosodást, teljes ellazulást is okozhat, ezen kívül pedig kifejezetten a gyógyuló folyamatok megtapasztalása is érzékelhetőek. A rendszeres talp reflexológiával nem csak a szervezetben indul be az öngyógyító mechanizmus, hanem a helyi izmok is fellazulnak. Javul a vérellátás, oldódnak az energia blokkok, és szűnnek a fájdalmak. A reflexológia nagymértékben hozzájárul az egészség visszaállításához és megtartásához is. A kezelést a legtöbben kifejezetten kellemesnek tartják, fájdalomról nem, legfeljebb enyhe érzékenységről számolnak be a problémás leképződési pontok érintésénél.

Reflexológus specialistáink

 

Szlavati Éva

 

 

Saisamon Kanphukdee

Ellenjavallatok

Súlyos keringési rendellenesség, mélyvénás trombózis, visszér gyulladás, veszélyeztetett terhesség, sebes fekélyes lábaknál nem alkalmazhatjuk, lábtörésnél sem, műtétek után általában 6 hétig. Talp reflexzóna masszázs hölgyeknél a menzesz első napján nem ajánlott. Nem kezelünk fertőző gombás lábat, kizáró ok a lázas állapot, és minden típusú fertőzés gyanúja, ami vírusos , bakteriális fertőzéses megbetegedés.

ÁRAK

Talpreflexológia kezelés 1 alkalom | 50 perc | 17 000 Ft

5 alkalom | 50 perc | 80 000 Ft

10 alkalom | 50 perc | 150.000 Ft

20 alkalom | 50 perc | 280 000 Ft

Egészségközpontunk megközelítése

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.

A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Cím:  1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (iroda): [email protected]

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]

Bejelentkezem Reflexológiára