AKUPUNKTÚRA

A hagyományos kínai gyógyászat több mint 2000 éve alkalmazza az akupunktúra módszerét, amellyel a legkülönbözőbb betegségek gyógyíthatók.
HAGYOMÁNYOS KÍNAI MÓDSZER
A hagyományos kínai gyógyászat több mint 2000 éve alkalmazza az akupunktúra módszerét, amellyel a legkülönbözőbb betegségek allpornmodels lauren alexis, keringési rendellenességek, belgyógyászati, nőgyógyászati, mozgásszervi, valamint neurológiai elváltozások is gyógyíthatók, illetve kiválóan alkalmas a fájdalom csillapítására és a stressz oldására is. A hagyományos kínai orvoslás szemlélete szerint testünk egészségügyi problémáit, nem megfelelő működését a Qi (ejtsd: csí) egyensúly hiánya okozza, amely az úgynevezett meridiánok mentén érezhető a legjobban. Az akupunktúra a test meghatározott pontjait célozza, és serkenti a meridiánok mentén. Az akupunktúrás kezeléseket követően a Qi áramlani kezd a testben, így az újra egyensúlyba kerül. A megfelelő pontok stimulálása hajszálvékony tűkkel történik, amelyeket a bőr felső rétegébe szúrunk. A kezelés nem fájdalmas, a páciens mindössze enyhe feszítést érezhet egy-egy pontnál, ám ez néhány perc alatt elmúlik. Az akupunktúra hatékonyan alkalmazható többek között a következő betegségek, elváltozások, tünetegyüttesek esetében csak hogy a leggyakoribbakat említsük:
 • krónikus fájdalom
 • álmatlanság
 • depresszió
 • fogantatási nehézségek
 • szorongás
 • migrén
 • műtét utáni problémák
 • kemoterápia utáni hányinger és hányás
 • menstruációs görcsök
 • asztma
 • allergia
 • isiász
 • fájdalmas sérülések, például húzódások
Időtartam: 30 perc / kezelés
Az akupunktúrás kezeléssorozatot minden esetben állapotfelmérés előzi meg, így biztos lehet benne, hogy az Ön állapotának, problémájának megfelelő mennyiségű kezelést ajánljuk. Egészségközpontunkban számos olyan kiegészítő kezelés, masszázs érhető el, amelyek növelik az akupunktúra hatékonyságát, ezzel gyorsítva a gyógyulási folyamatot, így komplett megoldásokat tudunk ajánlani pácienseinknek.
TUNG-AKUPUNKTÚRA
Az akupunktúra egy speciális fajtája, amelynek célja a test energiablokkjainak oldása, a szervezet öngyógyító képességeinek katalizálása. A Tung-féle szúrástechnika ősi módszer, amelyet már Kínában is kevesen ismernek, hazánkban pedig egyáltalán nem terjedt még el. Elsősorban krónikus betegségek gyógyítására, nagymértékű, nem természetes elhízás okozta fogyás elősegítésére alkalmazzuk, és minden esetben mélynyirok kezelésekkel kombináljuk a maximális hatás elérése érdekében.
Gyakorisága eltér a hagyományos akupunktúrás kezelésektől, mivel igen intenzív kezelésről van szó. 9 – 12 naponta egyszer ismételhető, és általában 2-3 kezelés szükséges az alapállapot javításához. Időtartam: 2,5 – 3 óra / alkalom + mélynyirok kezelés.

Hivatalos állásfoglalás:

“Az egészségügyről szóló 1997. évi CLIV. törvény 110. § (4a) bekezdése szerinti, akupunktúra végzésére engedéllyel rendelkező személy kivételével – nem rendelhet és nem végezhet szervekbe, szövetekbe hatoló beavatkozást és akupunktúrát, kivéve a szenvedélybetegek leszoktatására alkalmazott fülakupunktúrát.

11/1997. (V. 28.) NM rendelet 110. § (4a); A hagyományos kínai gyógyászat területén, legalább 5 éves, felsőoktatási képzést követően megszerzett oklevéllel rendelkező személy részére kérelmére a kormányrendeletben meghatározott hatóság – az Egészségügyi Tudományos Tanács bizottságának az oklevél szerinti szakképesítésnek a kérelemben foglalt egészségügyi tevékenység végzése szempontjából való megfelelősége kérdésében kiadott szakhatósági állásfoglalása alapján – kormányrendeletben foglaltak szerint, a szakképzettségének megfelelő tevékenységre, meghatározott időtartamra szóló tevékenységre jogosító engedélyt adhat ki. A tevékenységre jogosító engedély kiadásának feltétele, hogy a kérelmező hitelt érdemlő módon igazolja, hogy a korábbi, rendszeresen végzett egészségügyi tevékenységének helye szerinti utolsó, ennek hiányában az állampolgársága szerint illetékes állam jogszabályai alapján nem áll az egészségügyi tevékenység gyakorlását kizáró vagy korlátozó intézkedés, büntetés vagy büntetőjogi intézkedés hatálya alatt, és megfelel a tevékenység végzéséhez előírt egészségügyi alkalmassági feltételeknek. Az engedélyezett egészségügyi tevékenység végzéséhez a szakképesítést igazoló bizonyítvány vagy oklevél tényleges elismerése nem szükséges. A kormányrendeletben meghatározott hatóság az engedélyekről nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a kérelmező természetes személyazonosító adatait, oklevelének számát és az és az engedély tartalmát.”

Akupunktura kezelés - Medical Healing Point