lpg kezelés medical healing point

LPG ORVOSI KEZELÉS

Az LPG kezelés egy olyan technika, amely igazi áttörésnek számít a testkezelések között. A speciális forgóhengeres megoldásnak köszönhetően vákuum segítségével képes a bőrt megemelni, a kötőszövetet pedig minden irányban mélyen és intenzíven megmozgatni. Ezáltal számos olyan egészségügyi állapot  esetén jelent segítséget, amelyet más eszközökkel vagy kézi megoldásokkal korábban nem tudtak ilyen hatékonysággal kezelni. 

Az alábbi területeken jelenthet segítséget:

  • Nyirok ödéma
  • Sebhelyek (hegek, forradások)
  • Égési sérülések
  • Fibrozis
  • Fibromyalgia
  • Műtétek előtti és utáni kezelések
  • Rehabilitáció

Az LPG készülékekkel végzett kezelések személyre szabhatóak. A hengerek egymástól függetlenül, különböző erőkifejtéssel és forgási sebességgel is meghajthatók a legkedvezőbb eredmény elérése érdekében. Ezáltal olyan helyi jellegű problémák megoldásában is segítséget nyújt, mint például a sérülések vagy műtétek után maradt hegek, akné maradványok. 

Az LPG technika nevét az eszköz feltalálójáról, Louis Paul Guitay-ról kapta, aki autóbalesetét követően kapott ún. SkinFold technikán alapuló kezelést visszamaradt heges szöveteinek csökkentésére. A korábban kapott kezelésekhez képest ez bizonyult a leghatékonyabbnak. Az eredmény annyira boldoggá tette, hogy úgy döntött, szeretné megosztani ezt a technológiát a világgal. Ezért kezdte el kifejleszteni az LPG terápiás készüléket. 

A szövetek mobilizálása ráadásul számos más területen is eredményeket hozott. Például a hátfájásra alkalmazott terápia “mellékhatásaként” a részt vevő hölgyek cellulitos testfelületei is javulni kezdtek. 

Hat az érrendszerre, a nyirokrendszerre és a vérkeringésre is, ezáltal pedig a szervezet öngyógyító folyamatait is serkenti. 

lpg kezelés medical healing point

Pácienseink véleménye:

Úgy szeretem amikor alaposan átdolgozza egy kezelő a testemet.
Nyomkodás, járkálás a hatamon, kinyújtás... es amikor mindig ugyanolyan alapos, az meg pláne csodás! Es ez a thai kishölgy ilyen. Erős es alapos, reflexológiával a talpamat és egész testemet is alaposan dolgozza át. Eddig, akik nála jártak, ugyanerről számoltak be.

P. Rita

Korábban sosem jártam thai masszőrnél, most pedig egy egészségügyi probléma „kényszerített rá”, mivel a sok edzés és kevés nyújtás hosszú távon sok gondot okozott a nyirokkeringésemnek.
Megdöbbentett, hogy Ju mennyire jó szakember, es mennyire könnyen ráérez, honnan indul a probléma. Az biztos, ezután nem fogom elhanyagolni a testem, gyakran fogok thai masszázsra eljönni.

S. Niki

Egy, a thaiföldi lábmasszázs előnyeit vizsgáló tanulmány a cukorbetegség egyik szövődményében, a perifériás neuropathiában szenvedő pácienseket vizsgálta. A kutatók megállapították, hogy a thai masszázs ezen típusa a keringés elősegítésén keresztül javította a betegek egyensúlyát is.

Egy 2015-ös, egészséges résztvevőket vizsgáló tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a thai masszázs hatékonyabb a stressz csökkentésében, mint az egyszerű pihenés. A kutatók azt találták, hogy a thai masszázs jelentősen csökkenti a nyálban lévő bizonyos stresszmarker, az úgynevezett sAA szintjét.

Saisamorn Kanphukdee - thai masszőr - Medical Healing Egészségközpont - Budapest

Az eredeti thai masszázst központunkban Saisamorn Kanphukdee thai masszőr végzi.

A kezelés típusai:

  • Eredeti Thai masszázs/ hát-váll-láb tradicionális masszázs
  • Eredeti Thai olajos masszázs

A kezelés időtartama: 60/90/120 perc