HAMAROSAN...

Sokan nem is gondolnák, hogy mennyi egészségügyi és esztétikai panasz mögött húzódhat meg vitamin vagy ásványianyag hiány illetve dehidratáció, és milyen egyszerű de nagyszerű terápiás lehetőség áll rendelkezésünkre ezek kezelésében.  Már központunkban is elérhető a forradalmi módszer, az infúzióterápia. A tengerentúlon már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend ez az egyszerű és hatásos eljárás amely során folyadékot, vitaminokat és ásványianyagokat és/vagy gyógyszereket juttatnak be a szervezetbe intravénásan, infúzió segítségével Ez a módszer lehetővé teszi a hatóanyagok közvetlen és gyors felszívódását a véráramban, ami hatékony segítséget nyújthat az egészségmegőrzés, a szépségápolás és a különböző hiánybetegségek kezelésében is. 

Az infúzióterápia előnyei

infúzió terápia

Hogyan zajlik egy kezelés?

Amennyiben az infúzió vaspótlást is tartalmaz, úgy minden esetben szükséges egy előzetes konzultáció, egyéb koktéljaink igénybevétele esetén ez nem szükséges.
A kezelés a véna biztosításával kezdődik, majd beköti az infúziót, ami 50-60 percen belül jut be a szervezetbe. A kezelés kényelmes kezelő ágyban történik, halk meditációs zene kíséretében, hogy minden adott legyen a teljes ellazuláshoz. Belgyógyászunk és az asszisztense folyamatos orvosi felügyeletet biztosít. A kezelés végeztével az infúziót eltávolítják, és a szúrás helyét fertőtlenítik, a mindennapi tevékenyég  ezután változatlanul folytatható.mHatása már az első alkalom után is érezhető, viszont a legeredményesebb hatás érdekében javasoljuk 3-5 alkalommal részt venni a kezeléseken, 2-3 heti rendszerességgel.

Ellenjavallatok

Koktéljaink

Iron

A vas szervezetünk minden sejtje számára létfontosságú anyag.

A vas esszenciális anyag, ami azt jelenti, hogy szervezetünk számára nélkülözhetetlen, de mivel az emberi test nem képes előállítani, ezért kívülről, elsősorban a táplálékkal kell magunkhoz venni.

A vas legfontosabb feladata az életműködésekhez szükséges oxigén eljuttatása a szervezet valamennyi sejtjéhez. Vas nélkül a sejtek nem jutnak oxigénhez, nincs vérképzés, de ugyancsak vasra van szükség az immunrendszer, az agy, a vázizmok és a szívizomzat normális működéséhez. Ezen kívül a vas a sejtek anyagcseréjében közreműködő több enzimnek is alkotórésze.

Hiánya esetén súlyos szövődmények alakulhatnak ki.

A vashiány alattomos jelenség – általában csak akkor megyünk orvoshoz, amikor már a kialakult vérszegénység okoz problémát. Kevesen fognak gyanút, hogy fáradékonyságukat, gyengeségüket vagy krónikus fejfájásukat esetleg a vashiány okozhatja. Ezeket a talán túlságosan általános tüneteket hajlamosak lehetünk ráfogni a túlterheltségre, stresszre. Ha szédülés és sápadtság, erősebb szívdobogás-érzés, vagy a „torokban lévő gombóc érzete” is társul a fenti panaszokhoz, akkor már lehet, hogy gyanakodni kezdünk, esetleg komolyabb bajunk lehet.

Vashiány alapvetően három okból következhet be: elégtelen vasbevitel (nem megfelelő étkezés, vagy a vasfelszívódás zavara) miatt, megnövekedett igény (például a terhesség, szoptatás, vagy gyors növekedés) esetén, valamint fokozott vasvesztés (vérzés, műtét vagy betegség) miatt. A rendszeres havivérzés miatt a termékeny korban lévő nők veszélyeztetettebbek, mint a hasonló korú férfiak.

Számos étrend-kiegészítő is kapható, ezek vastartamát azonban törvényi előírások korlátozzák, ezért érdemi vaspótlásra, vashiány kezelésére nem, csupán az egészséges emberek napi ajánlott vasbevitelének biztosítására alkalmasak. Nem mindegy az sem, hogy milyen anyagokkal együtt visszük be a szervezetünkbe a vasat. Számos étel, étrendi összetevő, vagy az étrend-kiegészítőkben található egyéb komponens (pl. magnézium, kalcium) reakcióba lép a vassal, és az így létrejött oldhatatlan komplexből a vas nem is szívódik fel.

A vashiány kezelésére, a vashiányos vérszegénység megelőzésére legkézenfekvőbb megoldás a vaspótlás, amit infúziós kezelés formájában nálunk is megkaphatnak.

FERRLECITET

Virus

Immunrendszerünk kulcsfontosságú szerepet tölt be egészségünk megőrzésében, hiszen a többi között megvéd bennünket számos fertőzéstől. Maga az immunrendszer ugyanis több ezer különböző sejtet foglal magában, ezek pedig számos teendőt ellátnak, kezdve a betolakodók azonosításától az üzenetátadáson keresztül a felismert baktériumok bekebelezésééig vagy éppen az új ellenségekkel szembeni harcmodor elsajátításáig. Tehát leginkább az a cél, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan tartsuk immunrendszerünket.

Immunrendszerünk jó formájának megőrzéséhez kiemelten fontos, hogy egészséges és kiegyensúlyozott étrendet kövessünk, valamint rendszeresen sportoljunk, mozogjunk. Hasznos továbbá a dohányzás mellőzése, a hétköznapi stressz enyhítése, a mértékletesség alkoholfogyasztás esetén, az általános higiéniai szabályok betartása, valamint a kellő mennyiségű és jó minőségű éjszakai pihenés.

Ezek mellett támogatni tudjuk védekezőképességünket különböző nyomelemekkel, ásványi anyagokkal és vitaminokkal, mint például cink, C-vitamin, D-vitamin, melyek nélkülözhetetlen a megfelelő immunvédekezéshez.

A cink fontos szereplője a sejtek anyagcseréjének. Szükség van rá mintegy százféle enzim katalitikus aktivitásához, és szerepe van az immunfunkció, a fehérjeszintézis, a sebgyógyulás, a DNS-szintézis és a sejtosztódás folyamataiban.

A C-vitaminnak rendkívül sokrétű szerepe van: fokozza az immunrendszer működését, gyorsítja a fogak, a fogíny, a csontok, és a vérerek fejlődését és megújulását, de a bőr kollagénjének képződéséhez is szükség van rá – hiányában a bőrünk szárazzá válik.

A D-vitamin nagyban elősegíti az immunrendszer működését, így a szervezet védekezőképességét is támogatja. Ennek az az oka, hogy a fehérvérsejtek egyes fajtái, amelyek felelősek a baktériumok, illetve a vírusok elpusztításáért, a vér alacsony D-vitamin-koncentrációja esetén nem lendülnek akcióba, így a szervezet védtelen a különböző fertőzések, például légúti megbetegedések vagy az influenza ellen.

Az echinacea erősíti az immunrendszert, vagyis a szervezet védekező képességét. Enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas.

Mucosa comp.

Echinacea

C-vitamin

D vitamin

Zink

Memory

Az agyunk vezérel mindent, az elménk által látunk, érzékelünk, gondolkozunk, végzünk összetett mozgásokat és fejezünk ki érzelmeket. A tudatunk által oldunk meg összetett feladatokat és tanulunk. Ebből adódóan, ha az elménk nem működik megfelelően az számos problémát okozhat.

A ginkgo biloba hatóanyagai serkentik a véráramlást, és véralvadásgátló hatásokkal bírnak, ezzel növelik az agyba jutó vér mennyiségét. Ha az agyunk több vért kap, akkor több lesz az agy működéséhez szükséges tápanyag mennyisége is, ez pedig összességében jobb agyműködést eredményez. 

A sokoldalú ginzeng egyre inkább elismert gyógynövény. A hatásért felelős vegyületek, a ginzenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi, fizikai teljesítőképességet. A ginzeng alkalmazható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén.

GINKGO BILOBA HEVERT INJEKT

GINSENG INJEEL Ampullen

Neuro

Az idegrendszerünk rendkívül összetett, és a szervezetünk minden funkciójának megfelelő működésében szerepet játszik. Megfelelő mozgásunkhoz a testünket átszővő idegrendszer megfelelő működésére is szükség van. Sokan szenvednek idegsérülésektől, amelyeket valamilyen betegség vagy baleset okozott, de napjainkban már az sem ritka, hogy az idegfájdalom és zsibbadás hátterében vitaminok, ásványi anyagok hiánya áll. Sokszor a nyak-, váll- és hátfájdalmat, de a kéz- és lábfej zsibbadását is az idegrostok károsodása okozhatja. Attól függően, hogy az idegrendszerünknek mely része érintett, az idegrendszeri „gyengeség” különböző tünetekben nyilvánulhat meg, többek között például alvászavarokban, izomgyengeségben vagy izomfájdalomban, gyakori fejfájásokban, memóriagondokban, légszomjban.

A B-vitaminok hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkciók fenntartásához. Mindegyik B-vitaminnak megvan a maga egyedi szerepe, de koenzimekként egymással együttműködve, közösen is dolgoznak, segítenek az enzimeknek a kémiai reakcióba lépésben más anyagokkal. Emellett elősegítik a zsírok, szénhidrátok és fehérjék energiává való átalakulását, valamint szükség van rájuk az idegi jelátviteli folyamatokban fontos neurotranszmitterek képződéséhez is.

A B1-, B6- és B12-vitaminok úgynevezett neurotróp vitaminok, ami azt jelenti, hogy az idegrendszerre kedvező hatást fejtenek ki. Elengedhetetlenül fontosak ezek a B-vitaminok az egészséges idegszövetekhez, az agy és az idegsejtek megfelelő működéséhez és fejlődéséhez. Nemcsak fenntartják, táplálják, hanem regenerálni is képesek az idegrendszert, éppen ezért hatékonyak a már meglévő idegrendszeri problémák kezelésében is.

Multivit-b-Forte amp.

Magnesium sulfuricum „Pm” injekció 10%

Beauty

A kollagén vízben oldódó fehérje; az emberi test fehérjeállományának nagyjából 30 százalékát ez az anyag alkotja. A kötőszövetek alkotóelemeként a bőr, a csontok, az izmok, inak és szalagok egészségében játszik jelentős szerepet. A bőr ellenálló képességéért, feszességért, valamint a test mozgásaihoz való alkalmazkodási képességéért a középső bőrréteg, az irha vagy dermisz felel. Az irha rostrendszerének strapabírását pedig két fehérjéje, a nagy szakítószilárdságú, rugalmas a nedvesség felszívásában kulcsszereplő kollagén, valamint a szintén a ruganyosságot biztosító elasztin teszi lehetővé.

A hialuronsav részt vesz a szervezet kulcsfontosságú folyamataiban, úgy mint sejtkommunikáció, sebgyógyulás, szövetregeneráció, valamint a porcok megfelelő működésének biztosítása; egyaránt megtalálható a bőrben, ízületekben, csontvelőben, szemben, kötő-, hám- és idegszövetben. A hialuronsav nem csak fokozza a bőr saját nedvességmegtartó képességét, de a bőr természetes védőrétegét is erősíti, képes a bőröregedést okozó szabadgyökökkel harcolni, és gyulladáscsökkentő hatása is van.

A kollagén- és hialuronsav termelés fokozásával lassíthatóak az öregedés jelei a bőrünkön, így hát az egészséges, fiatalos kinézetéért érdemes tenni a folyamatok serkentésével. Érdekes módon a kollagéntermelés fokozása egyfajta dominóhatást vált ki, azaz minél több van belőle, annál többet termel és tart fenn a szervezet. Számos nyomelem, ásványi anyag játszik ebben szerepet, többek között magnézium, c-vitamin, cink, ezek mellett a ginseng jótékony hatásairól sem szabad megfeledkezni.

C-vitamin

Zink

Magnesium sulfuricum

Ginseng

Beauty plus

Az antioxidánsok szervezetünk egyik létfontosságú alkotóelemei. Az antioxidánsok olyan vegyületek, melyek az égési (oxidációs) folyamatokat gátolják. Elsődleges kémiai jelentésén túl tágabb értelemben oxidáció alatt az energiatermelő anyagcsere-folyamatokat is érthetjük, amelyek a szervezet lebontó folyamatait foglalják magukba. Ezen folyamatok során szabad gyökök keletkeznek. A szabad gyökök is felelősek a sejtek öregedéséért, többek között fehérjék működésképtelenné tételével, a DNS-lánc károsításával. Az antioxidánsok szerepe a szabad gyökök hatástalanítása, ezáltal az oxidatív stressz kivédése, végül az ebből eredő károsodások és betegségek megelőzése.

Q10 (ubikinon)-nek fontos szerepe van szerveink megfelelő működésében és a testünkben végbemenő kémiai reakciókban. Antioxidáns tulajdonságokkal bír, gátolja a bőröregedést és a zsírok lerakódását az érfalakon.

A szelénnek legfontosabb szerepe az antioxidáns tulajdonságából következik, amelynek köszönhetően képes az oxidatív stressz mérséklésére, ezáltal a lipid természetű anyagok kémiai védelmével járul hozzá a sejtek határoló membránjának állagmegóvásához.

Ubichinon Comp. Ampullen

Selenase

Akivel találkozol az infúzióterápián

Apollónia Dorottya

belgyógyász szakorvos

„Kiskoromtól kezdve nagyon szerettem a kirakósokat, fejtörőket, logikai feladatokat. Később az iskolában valószínűleg ezért fogtak meg jobban a természettudományos tantárgyak. Majd amikor a biológiai órák keretein belül az emberi testet és működését kezdtük tanulni, szinte azonnal “szerelembe estem”. Úgy éreztem, hogy tudni akarom, hogy hogyan épül fel a legkisebb egységétől kezdve, hogyan kapcsolódnak egymáshoz, miként működnek. Roppant izgalmasnak és bonyolultnak találtam, és találom a mai napig is. Azt hiszem innen vezetett az út a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára, ahol 2017-ben végeztem. Rengeteget gondolkoztam azon az egyetemi évek alatt, hogy melyik szakirányt válasszam. Végül a belgyógyászat fogott meg, pont a gyerekkorom óta kedvelt fejtörők miatt. Nekem a belgyógyászat olyan, mintha nyomozó munkát végeznék. Összerakom a szerzett információkból az összképet, és bízom benne, hogy ezzel tudok segíteni. Diplomám megszerzése óta a Péterfy Sándor utcai Kórházban dolgozom, 2022 őszén pedig megszereztem belgyógyász szakvizsgámat. Munkám során igyekszem holisztikus szemlélettel tekinteni pácienseimre, vagyis nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet/testrészt, hanem a beteget szeretném gyógyítani, egészségét helyreállítani.”

Értesítést kérek az infúzióterápia indulásáról!