fülzúgás

A fülzúgás (tinnitus) okozta kellemetlen tünetek közel fél millió magyar ember mindennapjait nehezítik meg.

A csak időnként felbukkanó vagy folyamatosan jelenlévő, akár csak egyik vagy másik fülben, susogó, sípoló vagy lüktető-doboló hang miatt egyre zavaróbbá válik a világ, amely akár bizonytalanságot, szorongást is okozhat.

A hagyományos kínai orvoslás szemléletében a fül a vese “külső szerve”, tehát ami a vesénkkel történik, az a fülünk állapotában, a hallásunkban tükröződik. Ha a vese nem tudja megfelelően ellátni a feladatát, akkor a szervezetben vérhiány, folyadékhiány alakuhat ki, a hormonegyensúly felborulhat, ami az egész szervezet működését befolyásolhatja.

A veséhez tartoznak még olyan érzelmi egyensúlyvesztések, amelyek elsősorban gyermekkorból velünk maradva hatnak ki felnőttkori érzelmi állapotunkra, stresszkezelési módjainkra és nehezítik meg párkapcsolatainkat, karrierünket, családi életünket. Ezek a helyzetek befolyásolják a szervezet kortizol szintjét és a vérnyomásunkat –  a túl alacsony/magas vérnyomás pedig szintén kihatással van a fül állapotára.

Fülzúgás esetén fontos az ún. góckutatás és a különböző hormonok szintjének vizsgálata. A gyulladást okozó gócok megléte kihathat a vesére, mellékvesére illetve a különböző hormonokra is. Minden esetben vizsgáljuk a vesehormonokat, mint a kortizol, tesztoszteron DHT, DHEA, továbbá a pajzsmirigyhormonokat, az inzulint, valamint az ételintoleranciákat is feltérképezzük, különös figyelemmel a hisztaminra, ami jelentősen tudja befolyásolni a vese és a fül kapcsolatát.

A fentieket együttesen, holisztikusan vizsgálva és értelmezve tudjuk minden vendégünk számára azt az egyedi kezelési módot biztosítani, amely számára a leghatékonyabb kezeléseket és azokból a legoptimálisabb mennyiséget tartalmazza. Az esetek 90%-ában tartós állapotjavulást érünk el. *

> Kivételt képeznek azok az esetek, ahol a fület súlyos fizikai behatás vagy sérülés érte – például többszöri felszúrás, dobhártyasérülés vagy olyan vírus, illetve baktérium okozta fülzúgás, továbbá idegrendszeri, esetleg daganatos jellegű és a fül hallójáratait érintő deformitások.

> Ezek az esetek mindössze 10%-ban fordulnak elő.

A hagyományos kínai orvoslás segítségével holisztikus módon, összefüggéseiben tekintünk az emberi szervezetben kialakult állapotokra, kezeléseinkkel pedig a tünetek csillapítása helyett a kiváltó okok megoldására fókuszálunk. A gyógyulási folyamat minden esetben hagyományos kínai orvosi kivizsgálással kezdődik, melynek során személyre szabott kezelési tervet készítünk minden egyes páciensünk számára. 

A KIvizsgálást végzi:

Papp János
hagyományos kínai orvos
Fülzúgás Fülcsengés gyógyítása akupunktúrával medical healing point budapest -Völgyesi Gabriella

Völgyesi Gabi története

"Orvosról orvosra jártam, voltam fül-orr-gégésznél, aztán pszichológusnál is. Sok vizsgálaton estem túl, az összes leletem negatív lett. Tanácstalanok voltak az orvosok és terapeuták.[...] Már nem tudtam, mihez kezdjek, és ekkor jött Martin osztálytársának anyukája, aki felhívta a figyelmemet a kínai orvoslásra. Ajánlott egy nagyon jó orvost, Papp Jánost, hagyományos kínai orvost, akinek végül a gyógyulásomat köszönhetem. A leletekből és a vizsgálatból kiderült, hogy a fülzúgásom a vesém legyengülése, alulműködése miatt alakult ki. Ez még műszerekkel nem mutatható ki, hiszen a vesém még működött, nem volt szervi elváltozás, de egy kínai orvos már ebben a fázisban is el tudja kapni az elváltozást, és helyre tudja állítani.[...] A negyedik akupunktúrás kezelés után volt egy áttörés, onnantól számolom a javulásomat. Olyan szinten lecsökkent a zúgás a fülemben, hogy az a csodával egyenlő. [...] A gyógyulás útján vagyok. Végre most már élvezem az élet minden pillanatát, és hálás vagyok a sorsnak, hogy megismerkedtem a kínai orvoslással, ami csodát tett velem."

A teljes NLCafé interjút IDE kattintva olvashatjátok.

A kivizsgálásra időpontot a +36 30 630 6396  telefonszámon kérhet.