Papp János - Hagyományos kínai orvos - Medical Healing Point Egészségközpont - Budapest

Papp János

hagyományos kínai orvos

Holisztikus gyógyítóként az egészségtudatosság fontosságát igyekszem átadni a pácienseknek.

Küldetésem

Holisztikus gyógyítóként az egészségtudatosság fontosságát igyekszem átadni a pácienseknek. Azt a nézetet, hogy nem áldozatai vagyunk a körülményeknek, hanem igenis sokat tehetünk magunkért azzal, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, megértjük a működését és megőrizzük egészségünket, megelőzzük a betegségeket. Az emberek többsége nem így éli az életét, ezért időbe telik az áthangolódás. E folyamat előrelendítése számomra az egyik leghangsúlyosabb feladat a munkámban. Ugyanakkor orvosként azt is felemelő látni, amikor valakit sikerül meggyógyítani az endometriózisból, PCO szindrómából, amikor csökkenteni tudom a stroke utóhatásait vagy egy lebénult végtagot újra mozgásra tudok bírni vagy éppen az állandó fülzúgással küzdőknek ismét csendes napot tudok hozni. Ez az elhivatottság kíséri végig az életemet is.

Gyógyítóvá válásom története

Mielőtt az orvoslást választottam hivatásomnak, reklámügynökségeknek dolgoztam, filmeztem, fotóztam, művészeti munkáim voltak, de már a húszas éveimben is dolgoztam természetgyógyászként Németországban. Így volt már tapasztalatom az alternatív módszerek hatásairól, lehetőségeiről, mégis elhatároztam, hogy beiratkozom az orvosi egyetemre. Ezt néhány év után otthagytam, mert személyes meggyőződésem és tapasztalataim alapján úgy gondoltam, hogy ezzel nem fogok tudni úgy gyógyítani, ahogyan azt a vízióimban képzeltem. A fordulatot Kínában és Indiában tett utazásaim hozták meg, ahol olyan gyógyítókkal találkoztam, akik teljesen megváltoztatták a világról és a betegségekről alkotott elképzeléseimet.
A 80-as években egyik indonéziai sziget felett repülőbalesetet szenvedtem, eltört a gerincem. Az ottani orvosok szállíthatatlannak ítélték meg az állapotomat, ezért egy helyi gyógyító kezei közé kerültem. Akupunktúrás és gyógynövényes kezeléseket kaptam, így két hónap múltán saját lábamon távoztam a faluból. A saját gyógyulásom volt a legjobb példa arra, hogy a természetes gyógymódok rendkívül hatékonyak.

Ekkor elhatároztam, hogy elvégzem a harbini Heilongjiang Hagyományos Kínai Orvostudományi Egyetem képzését. Ehhez meg kellett tanulnom kínaiul és ekkor ismerkedtem meg az akupunktúra egy speciális fajtájával is, a Tung-féle szúrástechnikával, amelynek célja a test energiablokkjainak oldása, a szervezet öngyógyító képességének katalizálása. Ezt az ősi módszert már kevesen ismerik Kínában is, hazánkban pedig egyáltalán nem terjedt még el.

Az egyetemi évek alatt több masszázstípust is elsajátítottam magas szinten, ebből finanszíroztam a tanulmányaimat és utazásaimat is. Az orvosként megszerzett tudásomat integráltam a masszázsterápiás eljárásaimba, végül kifejlesztettem egy speciális kezeléssort, a Gerincprotokollt, amellyel világszinten egyedülálló hatékonysággal tudom kezelni az egyes mozgásszervi problémákat. Ma ezt az eljárást már csak oktatom, magas tudású masszőröknek, manuál terapeutáknak, gyógytornászoknak.

Az egyetem elvégzése után az volt a vízióm, hogy a kínai kórházak mintájára létrehozok egy olyan központot, ahol az akupunktúra mellett jelen vannak a gyógymasszsázsok, relaxációs kezelések is. Ez a rendszer sok éven keresztül jól működött, hiszen így érezhetően gyorsabban gyógyult mindenki, mintha kizárólag akupunktúrát alkalmaztunk volna.

Néhány éve azonban jelentős fordulat következett be a hozzám fordulók tüneteit illetően: egyre gyakoribbá váltak a hormonrendszer zavarával összefüggő betegségek, tünetek. A kínai orvoslás nem foglalkozik a hormonok szintjével, ezért tovább kutakodtam a témában: megkerestem a szakma legjobbjait, majd elvégzetem azokat a továbbképzéseket, amellyel olyan tudásra tettem szert, amely orvosként kiemelkedő, kínai orvosként egyedülálló.

Kiválasztottam és kombináltam a különböző kezelési módok leghatékonyabb elemeit amelyek az egyes betegségek kapcsán valóban hatékonyak lehetnek, ebbe beleértve a nyugati orvoslás által alkalmazott laborleletek értelmezését, a modern képalkotó eljárások által nyújtott lehetőségeket, a keleti orvoslás többezer éves megfigyeléseit és a modern csúcstechnológia nyújtotta kezelési módszereket is.

Medical Healing Point – a valóra váltott álom

Mára az az egészségközpont éppen olyanná vált, mint ahogyan azt megálmodtam: egy igazán komplex, valódi segítséget nyújtó, szelíd gyógymódokat alkalmazó hely, ahol a keleti és a nyugati orvoslás találkozik, kiegészülve csúcstechnológiás gépekkel. Ennek köszönhetően a pacienseimnek nem kell végigjárniuk a problémáikkal hosszú évekig tartó, anyagilag és szellemileg is megterhelő kivizsgálások hosszú sorát, és részt venniük sokszor egymásnak ellentmondó kezeléseken. Célom az, hogy minden kiváltó okot egy helyen tudjunk feltérképezni, és olyan megoldásokkal , terápiákkal , komplex kezelési tervvel hosszú távú, tartóst gyógyulást érjünk el a páciensemmel közösen. Ennek érdekében folyamatosan kutatom az új megoldásokat, figyelemmel kísérem a legújabb publikációkat és új módszerek kifejlesztésével is kísérletezem.
Így találtam rá arra is, hogy a ma már nagyon gyakori tünetként előforduló fülzúgást, a tinnitust hogyan tudom eredményesen kezelni. A fülzúgás esetében legtöbbször nem találják meg a kiváltó okot, ezért kezelni sem tudják hatékonyan, és csak annyit mondanak a páciensnek, hogy tanuljon meg vele együtt élni. Amennyiben nem mechanikus sérülésből adódik, ez egy nagyon összetett állapot, ahol fontos szerepe van annak, hogy többféle, egymás hatását erősítő kezelést alkalmazzunk egy időben. A fülzúgásra, attól függően, hogy a kiváltó ok hormonális, szervi vagy mozgásszervi, különböző kezelésprotokollokat, akupunktúránál pedig saját pontkombinációkat alkalmazok.