Holisztikus szemléletű neurológiai konzultáció

Az ideggyógyászat olyan orvosi szakterület, amely az emberi szervezet idegrendszerét érintő tünetekkel és betegségekkel foglalkozik. Az emberi test idegrendszerének (a mozgató és érző idegrendszer, valamint a vegetatív idegrendszer és ezeket oxigénnel és tápanyaggal ellátó szervek) helytelen működés vagy nem működés esetében annak okának feltárásával és kezelésével foglalkozik.   

MILYEN ESETEKBEN AJÁNLJUK A NEUROLÓGIAI KONZULTÁCIÓN VALÓ RÉSZVÉTELT?

Iratkozz fel hírlevelünkre és 20% kedvezményt kapsz neurológiai konzultációnk árából!
32.000Ft helyett 25.600 Ft !

Hogyan néz ki egy neurológiai konzultáció?

A konzultáción való részvétel minden esetben időpont foglalással történik. Időpontot egyeztethet a +36306306396-os telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

1.

Kórelőzmény felvétele

A neurológiai konzultáció a kórelőzmény felvételével kezdődik, azaz a jelenleg megtapasztalt állapot, mint tünet, fájdalom megosztásával, valamint a probléma lokalizálása után az orvos kiegészítő kérdésekkel pontosítja, tisztázza a jelen tünetet. Első körben tisztázzuk, hogy a szülőknek, testvéreknek, nagyszülőknek milyen betegségei voltak korábban. Majd az Ön korábbi betegségei következnek. Rátérünk a szedett gyógyszerekre, gyógyszerérzékenységre, allergiákra és részletes kikérdezéssel a vizsgálatot végző neurológia átfogó és árnyalt képet kap az Ön egészségi állapotáról.

2.

Fizikális vizsgálat 

Ezt követően kerül sor a fizikális vizsgálatra, mely magában foglalja a test fejlettségének, a bőr és a látható nyálkahártyák színének megfigyelését, hallgatózással a mellkas, a tüdők, a szív, a nyaki erek és a mozgásszervek vizsgálatát, vérnyomást mérünk.. Ezt követően az idegrendszer vizsgálatára kerül sor: szemmozgások, a nyelv, és ajak és az arc izmainak vizsgálata; arcon, nyakon érzés zavar keresése; hallás vizsgálata; nyaki izom vizsgálata; felső-, és alsóvégtagok vizsgálata; kéz és láb mozgásának/mozgatásának vizsgálata; a nyaki, a háti és derék gerinc mozgásának vizsgálata; izomtónus, kóros testtartás vizsgálata; járás vizsgálata stb.

3.

Diagnózis

A fizikális vizsgálatok eredménye alapján meghatározza a kivizsgálás további menetét, a szükséges vizsgálatokat a diagnózis felállításához. Ezek alapján az orvos felállít egy feltételezett diagnózist, amihez szükség szerint további bizonyító vizsgálatokat (labor, képalkotó) rendelhet. Az eredmények alapján javaslatot tesz további szakorvosi vizsgálatokra, gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelésre valamint életmódbeli változtatásokra.

4.

Kezelési terv

A szakorvosi vizsgálat után munkatársunk ismerteti az ajánlott kezelési tervet és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Azért válaszd a Medical Healing Point Egészségközpontot, mert …

TERMÉSZETES

Olyan természetes megoldásokat alkalmazunk, amelyekkel irányítottan élénkítjük a szervezet mikrokeringését és hormonegyensúlyát, mellékhatások és gyógyszerek nélkül. Kezeléseink közt fontos szerepet kap az akupunktúra, amely egyszerre hat a szervezet energiaegyensúlyára, a vérképzésre, a vérkeringésre, illetve a különböző szervek együttműködésének összehangolását, ezáltal pedig a gyulladások csökkenését, majd megszűnését is elősegíti.

KOMPLEX

Fontosnak tartjuk, hogy a különböző vizsgálati, illetve laboreredményeket együttesen értelmezzük a hagyományos kínai orvoslás, a képalkotó diagnosztika és a biofeedback mérések eredményeivel. A megoldás ugyanis sokszor az összefüggésekben rejlik. A különböző hormonok, ásványi anyagok és további faktorok egymáshoz viszonyított – akár határértéken belüli mennyisége – akár azonnali válasz lehet a nehézségekre. 

HATÉKONY

Diagnosztikai módszerünk a hagyományos kínai orvoslás kivizsgálási protokolljából, a laborleletek elemzéséből, és a személyre szabott kezelési terv összeállításából áll, ahol egyéni preferenciáidat is figyelembe vesszük. Nem csak a tünetek, panaszok csillapítására helyezzük a hangsúlyt, hanem már a komplex állapotfelmérés során igyekszünk megtalálni a kiváltó okot.

KÉNYELMES

A nálunk elérhető terápiás rendszer  egyedülálló: hagyományos kínai orvos, mikrobiomspecialista dietetikusok, gyógymasszőrök, reflexológusok,  klinikai szakpszichológusok, mentálhigiénés szakemberek is segíti gyógyulásod. Tudjuk mennyire nehéz a rohanó világban időt találni önmagunkra, így nálunk minden együtt, egy helyen elérhető.

Rendelési idő

Hétfőnként 13:00-16:00 óráig.

Mivel készüljön a vizsgálatra?

Kérjük, hogy mindenképp hozzon magával legalább egy általános nagylabor-leletet, illetve egyéb leleteket, amennyiben rendelkezésre állnak. hozza magával korábbi orvosi dokumentációit (zárójelentés, ambuláns lap, laborvizsgálatok, képalkotók stb.), valamint a szedett gyógyszerek, táplálék kiegészítők, vitaminok listáját is.

Akivel a vizsgálaton találkozol

Dr. Fábián Mária

Neurológus szakorvos

A „Medical Healing Point” az a hely, ahol a hagyományos neurológiai működésem mellett  a holosztikus kivizsgálás és főképp a természetes kezelés is elérhető.  Az ideérkezők elvárása, hogy a tüneti kezelésen túl az okot, a problémát találjuk meg és kezeljük.

Az érdeklődésem több szakmai területre kiterjedt:

Az epilepsia és más rosszullétek területén tudományos együttműködésem volt Prof. Rajnai Péter Epileptológussal. A visszatekintő vizsgálatok, az adatok gyűjtésének a célja az volt, hogy megtaláljuk, van-e összefüggés az időjárás változás, a napfolt tevékenység, a geomágneses változás és az epilepsiás rosszullét megjelenése között. Másik érdeklődési területem a fájdalom megjelenése és annak lehetőleg nem gyógyszeres, de mégis hatékony kezelése. A gyógyszerek okozta mellékhatások és a fájdalom csillapítókra, nyugtatókra hangulatjavítókra „rászokás” megelőzése a cél.

Vajon mi az a testi elváltozás, mely lényegesen erőteljesebb fájdalmat vált ki, vagy nem szűnik a gyógyszerekre? Amikor a probléma testi okát már tudjuk, a fájdalomra nincs szükség.

A célom az, hogy természetes úton is kezeljük ezeket a helyzeteket.

ÁRAK

Neurológiai konzultáció
1 alkalom | 30 perc | 32 000 Ft

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS ESETÉN 25 600 FT

EGÉSZSÉGKÖZPONTUNK megközelítése

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.

A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Cím:  1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (iroda): [email protected]

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]

Bejelentkezem neurológiai konzultációra