Gerincprotokoll módszer – innováció a gyógyításban

Napjainkban szinte nem találkozni már olyan emberrel, aki ne küzdene valamilyen mozgásszervi problémával, fájdalommal, köszönhetően a mozgásszegény életmódnak, a helytelen tartásnak és az ülőmunkának, nehéz fizikai munkavégzésnek. Mindenki másra esküszik: van aki új matracot vásárol, mások izomlazító krémekkel kenegetik fájós tagjaikat, néhányan relaxáló masszázsra járnak vagy a reggeli kávé mellé bevesznek egy fájdalomcsillapítót is. A fentiek mind segíthetnek átmenetileg, azonban mindenki, aki gerincfájdalommal küzd tudja, hogy ezek a módszerek csak ideig-óráig kínálnak megoldást. A jó hírünk az, hogy nem kell belenyugodnod, hogy folyamatos fájdalmakkal élsz együtt, van mód a gyógyulásra!

A gerincprotokoll terápia örökre megváltoztathatja a hátfájáshoz, mozgásszervi panaszokhoz való hozzáállásodat, és egy életre elfelejtheted milyen fájdalomban élni.

A Gerincprotokoll módszer két modulból áll, melyek a Derék- és Nyakprotokoll. A terápiás módszert Papp János hagyományos kínai orvos fejlesztette ki. Az ősi TuiNa masszázst éveken keresztül alkalmazta nagy sikerrel páciensein, majd elsajátította a Cranioszakrális, a Dorn és az Alexander terápiát és beépítette kezeléseibe. Mikor hagyományos kínai orvosként folytatta pályafutását komplex, holisztikus tudása és szemlélete arra ösztönözte, hogy tökéletesítse módszerét. A hagyományos kínai gyógyítás alapelve, hogy az emberi testet (és lelket természetesen) komplex egészként szemléli, és a tünetek csillapítása mellett megkeresi a kiváltó okot is. Ez a komplex, okokat feltáró szemlélet adta meg a Gerincprotokoll alapjait, és több technika mélyreható ismerete segített megalkotni ezt az innovatív és hatásos módszert. Ez az örök fejlődésre törekvés tökéletesítette a Gerincprotokollt mai formájára, így egészült ki a technika a gyógytorna és a manuálterápia diagnosztikai tesztjeivel, és a kinesiotape és a fülakupunktúra alkalmazásával. 

Milyen panaszok esetén javasoljuk a Gerincprotokoll kezelést?

Derékprotokoll

NYakprotokoll

Hogyan zajlik egy Gerincprotokoll kezelés?

Az első alkalom minden esetben 120 perces, azaz 2 órás, és kényelmes ruhában történik. A Gerincprotokoll specialista az anamnézis felvételével kezd, majd különböző teszteket végez, hogy megállapítsa a fájdalom okát. Előfordulhat, hogy megvizsgálja a járást, a tartást, és akár további vizsgálatokat, terápiákat is javasolhat, amennyiben szükséges. A diagnosztika után kezdődik a megfelelő sorrendben elvégzett protokoll kezelés, mely során változatos technikákat alkalmaz, egyénre szabva. Érdemes tudni, hogy ez a kezelés nem nevezhető a klasszikus értelemben vett masszázsnak, és az állapot súlyosságától függően kellemetlenségekkel is járhat. A kezelést előfordul, hogy kúraszerűen kell alkalmazni, de vannak olyan esetek, amelyeknél akár 80%-os javulás is elérhető egyetlen alkalommal, és ezt követően csak  ún. fenntartó utókezelések szükségesek.

Akivel a kezelésen találkozol

Beszeda Gábor

Masszőr, gerincprotokoll specialista

A központban gerincprotokoll kezeléseket végzek, mely csodás eszköztárral bír a pszichoszomatikai problémák megoldásának segítésében, remek stresszoldó, valamint akut vagy krónikus izom és ízületi fájdalmak gyógyításában segít. Jó érzékkel tapintok rá problémákra, melyek a páciens feszültségében, diszharmóniájában, testének nem megfelelő működésében testesülnek meg. Tanácsokat tudok adni, hogyan tartsa meg fittségét, hogyan lassítsa le az idő kerekét a testi folyamatokat illetően. 

Leegyszerűsítve az ember voltaképp materializál –megtestesít- problémákat betegségek formájában. Ilyenkor szoktam megjegyezni, hogy „Jó hírem van az ön számára, ha képes volt ilyen remekül megbetegedni, akkor képes meg is fordítani a folyamatot“. Ebben persze nem árt a külső segítség, amit a központ tapasztalt munkatársai nyújtanak számtalan területen. A gyógyulás természetesen nem egy perc alatt következik be, hiszen tartós stressz, konstans diszharmónia kellett a kialakuláshoz, így a gyógyulás is időt vesz igénybe.

Szeretettel várok mindenkit, aki tenni akar a gyógyulásáért, aki stresszes, burn-out tünetei vannak és oldódásra vágyik, aki szeretné karban tartani a testét és tudja, hogy ehhez harmóniára van szükség és nem rest életmódbeli változtatásokat is eszközölni. 

AKIK MINKET VÁLASZTOTTAK

ÁRAK

Gerincprotokoll (nyak vagy derék) 1 alkalom | 120 perc | 40 000 Ft
5 alkalom | 120 perc | 190 000 Ft
1 alkalom | 60 perc | 20 000 Ft
5 alkalom | 60 perc | 90 000 Ft

EGÉSZSÉGKÖZPONTUNK megközelítése

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.

A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Cím:  1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (iroda): [email protected]

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]

Bejelentkezem Gerincprotokollra