Balázs Beáta - TuiNa és gyógymasszőr - Medical Healing Egészségközpont - Budapest

Balázs Beáta

TuiNa és Gyógymasszőr

Szeretem a gyors és hatékony megoldásokat, ezért gyakran kombinálom a különböző terápiákat, így a kezelések személyre szabottak, attól függően, hogy a vendégnek mire van szüksége.

Mióta foglalkozol gyógyítással?

2009-ben kezdtem el gyógymasszőrként dolgozni. Előtte kb. 15 évig fotósként dolgoztam, de az egészséges életmód és az alternatív gyógymódok hobbi szinten már akkor is érdekeltek. Néha eljártam egészség napokra, természetgyógyászati, ezoterikus rendezvényekre. Itt néhány elemző, asztrológus említette, hogy az életfeladatom a gyógyítás vagy a tanítás. Akkoriban azonban sikeres fotósként sosem gondoltam volna, hogy valóban ez lesz az utam, aztán az élet jóval később mégis ebbe az irányba terelt. Közvetlenül a gyógymasszőri vizsga után számos tanfolyam következett, és ma is folyamatosan képzem magam, hogy tudásom szerint a lehető legjobban tudjak segíteni a hozzám fordulókon.

Hogyan vélekedsz a nyugati orvoslásról?

Nagy szükség van a nyugati orvoslás modern képalkotó vizsgálataira, a műtétekre, az akut esetek gyors kezelésére a gyógyszerekre. A keleti orvoslás nagyobb hangsúlyt fektet a prevencióra, holisztikus szemléletével az embert egységes egészként és egyedinek tekinti, nem szedi részekre.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Bármilyen külső körülmény ellenére mindig törekednem kell arra, hogy lehetőségeimhez mérten fenntartsam magamban az egyensúlyt, a harmóniát, hogy elegendő energiám legyen minden egyes vendégre, hogy részemről megkaphassák a maximális figyelmet.

Melyik terápiás módszer áll hozzád a legközelebb?

Szeretem a gyors és hatékony megoldásokat, ezért gyakran kombinálom a különböző terápiákat, így a kezelések személyre szabottak, attól függően, hogy a vendégnek mire van szüksége. De a kínai masszázst és a craniosacralis terápiát nagyon szeretem.

Hogyan töltődsz fel?

Meditáció és legfőképpen sportolás közben tudok a legjobban töltődni. Rendszeresen futok, konditerembe járok, nagyon szeretek görkorizni, szeretem a természetet, gyakran túrázok a hegyekben az év minden szakában.