Mihók Anita

Tao Chikung oktató, zenész, hangterapeuta

Mihók Anita vagyok, Tao Chikung oktató, zenész, hangterapeuta.

A Tao Chikung rendszerét Mantak Chia Nagymester dolgozta ki, folyamatosan fejleszti és oktatja világszerte. Tanítását a taoista szerzetesek több ezer éves írásaira és hagyományaira alapozza. A szerzetesek a Tao Chikungban fellelhető gyakorlatokat, meditációkat a Hagyományos Kínai Orvoslással ötvözve dolgozták ki. A Mester behatóan foglalkozott az anatómiával, éveken át dolgozott együtt nyugati orvosokkal, professzorokkal ezért rendszerében a keleti tanok mellett a nyugati orvoslás tudásanyaga is megtalálható.

A Tao Chikung nagyon sokrétű rendszer.  Energetizáló, stresszoldó torna, bárki számára könnyen végezhető energiagyakorlatokkal, légzőgyakorlatokkal, a szervek és érzelmek tisztításával, meditációkkal, gyógyító hangokkal. A 90 perces gyakorló óra második felében saját hangunk gyógyító erejét is használjuk, majd egy csakraharmonizáló hangfürdő segíti a feltöltő ellazulást.

Mivel zenész és hangterapeuta is vagyok, jóideje tapasztalom, hogy a hangok rezgésének hatalmas gyógyító ereje van. Akár emberi hangról, akár hangszerekről vagy hangtálakról legyen szó.

Sok évvel ezelőtt a Zeneakadèmián végeztem klasszikus gitárosként, majd úgy éreztem, szűk ez a keret nekem, sok a korlát. Tágabb világra vágytam… Jazz éneket és jazz gitárt tanultam és szenvedélyemmé vált az improvizáció. 25 év latin jazz után úgy éreztem a zenének nem csak a szórakoztatás lehet a célja, hanem a gyógyítás is. Rohanó, zaklatott világunkban a zenében is a befelé fordulás lett a fontosabb. Az improvizáció szeretete pedig egyenes út volt az intuitív hangterápia és a gyógyító hangutazások felé.

Régóta alkalmazom a hangok rezgéseit testi, lelki oldásokhoz, fájdalomcsillapításhoz, vagy a kimerült szervezet feltöltéséhez, relaxációjához.

Egyèni hangterápiás kezeléseim is sokrétűek. Dolgozunk saját hangunkkal, intuitívan használok különböző hangszereket, a hangtálak pedig egyrészt hangukkal megmutatják, testünk melyik részén van probléma, másrészt hasznàlatukkal segítik ennek a résznek a kiegyensúlyozását, és visszatérését a harmonikus működéshez. A kezelés fontos részévé váltak az egyénre szabott  chikung energiagyakorlatok és meditációk is. 

Másik csoportos élmèny a Világok Közti Hangutazás. Ez egy mélyrelaxációs utazás, amit fekve, csukott szemmel hallgat a csoport. Ráhangolódásként chikung meditációval, vagy légzőgyakorlatokkal, energiagyakorlatokkal kezdünk.

Majd a zene intuitív áramlása egy gyógyító folyamaton visz végig, miközben felszabadítja a tudatalattinkban megbúvó gondolatokat, érzéseket. Különös képek jöhetnek, megjelenhetnek személyek, akik már nincsenek köztünk, megszabadulhatunk régóta nyomasztó érzésektől, fájdalmaktól, érdekes üzeneteket kaphatunk, távoli időkben, helyeken járhatunk….mindenkinek más élményt hoz. A végén minden letisztul és átjár a béke és a nyugalom. A gitárral, az effektek játékával, az énekhanggal, időnként sámánhangokkal, sámándobbal, kalimbával, a loop pedál által létrehozott gazdag hangzásvilággal más dimenziókba repít ez a zene. A végén egy chikung masszázzsal, átmozgatással segítjük a visszatérést.

A hangok rezgése, áramlása és a chikung világa csodálatosan működik együtt, egymást segítve, erősítve.

Segítségükkel a gyógyulás nem csak hatékony, de egy élmény is!

Bejelentkezés Anitához

Tudtad, hogy páciens portál regisztrációval nem csak kezeléseket foglalhatsz online?