Sebestény Tibor

homeopata

"Azért szerettem bele ebbe a gyógyító módszerbe, mert a homeopátia az emberben zajló belső folyamatok megfigyelésének és megértésének a szépsége, egy holisztikus terápia."

munkatársak tibor

Gyógyítóvá válásom története

    Az angol nyelvben van egy gyönyörű kifejezés, az „out of the blue”, olyasmi jelentéssel, hogy valami a semmiből jelenik meg, minden látszólagos előzmény nélkül. A homeopátia hirtelen, minden előzetes bejelentés nélkül lépett be az életembe. 2006-ban allergiás lettem a mogyoróbokor virágára és két héttel később minden erőmet elvitte a köhögés, ezért délutánonként le kellett pihennem, hogy bírjam a nap további részét. Egy barátom mesélt a homeopátiáról és kezembe nyomta egy homeopata telefonszámát, aki egy másfél órás esetfelvételt követően, a Lachesis nevű homeopátiás szert javasolta az allergiás köhögésemre.

Néhány adag a szerből teljesen megszüntette a köhögésemet, újra kaptam levegőt, kezdett visszatérni az életerőm. Ezt követően további homeopátiás szerek teljesen kigyógyítottak az allergiámból. Ezidőtájt olvastam Bóna Lászlónak „A formáktól az erőkig” című könyvét a homeopátiás megközelítésről, ami annyira elvarázsolt, hogy elhatároztam, megtanulom ezt a gyógyító módszert.

Néhány alap- és haladó homeopátiás tanfolyamot követően 2013 és 2017 között elvégeztem a CHE (Centre for Homeopathic Education) Homeopátiás Magániskola homeopátiás tanácsadó képzését. 2007 óta támogatok homeopátiával embereket gyógyulásukban, kiteljesedésükben. Több alkalommal tartottam homeopátiás alaptanfolyamot.

Azért szerettem bele ebbe a gyógyító módszerbe, mert a homeopátia az emberben zajló belső folyamatok megfigyelésének és megértésének a szépsége, egy holisztikus terápia. Dr. Samuel Hahnemann, a homeopátia rendszerének a megalkotója azt vallotta, hogy a betegség az ember egész lényének a megbetegedése, nem pedig az egyes részeké, ezért az esetfelvétel során arra törekszünk, hogy az ember életútját, azon nehézségeit értsük meg, amelyek a betegséghez vezetett.

A homeopátiás tanácsadáson kívül készségfejlesztő trénerként és coachként dolgozom. Három éve jelent meg a változásról szóló könyvem „A repülő elefánt” címmel. Jelenleg a “Rejtőzködő töredékeink” című könyvemet írom, ami a betegségelőnyökről, családi mintáinkról, a gyógyulás kommunikációs támogatásárólszól homeopátiás megközelítéssel.