az Egészséges gyermek - mit tehetsz szülőként?

Avagy hogyan támaszkodj hiteles forrásokra, és ne vessz el a kéretlen 'jó' tanácsok és az internetes fórumok útvesztőjében!

Tudd meg a TSMT terapeutától, hogy miért fontos a mozgás egy gyermek életében,  szülőként hogyan és mivel lehet támogatni, és mik azok az eszközök, melyekkel hátráltatni is lehet a fejlődést. Milyen mérföldkövek kísérik végig az egészséges mozgásfejlődést? 

Dietetikustól, hitelesen . Meddig tart a válogatósság, és hol kezdődik az étkezési zavar? Tudtad, hogy a gyerekek testi-lelki problémái gyakran az alvás, evés vagy a viselkedés zavaraiban nyilvánulnak meg? Segítünk, hogy Te is segíthess gyermekednek!

Ráér még a beszéddel a 3 éves? Gond, ha kizárólag tésztát eszik a gyermek? Szó lesz az eltérő fejlődés jeleiről is. Mi az, amit a szülő is figyelni tud és észrevenni, hogy mikor kell szakemberhez fordulni és melyik szakember miben segíthet?

Várunk sok szeretettel ingyenes, online előadásunkra!

Az előadás időpontja: 2023.01.11. 18:00

Attól a pillanattól kezdve, hogy a gyermekvállalás gondolata megfogalmazódik az édesanyában, hirtelen a szomszéd nénitől kezdve a 10 éve nem látott volt évfolyamtársig, mindenkinek lesz egy ‘jó’ tanácsa, nélkülözhetetlen tippje, amit feltétlenül meg szeretne osztani, és akkor még nem is említettük az internetes cikkeket és fórumokat. Nagyon nehéz feladat kiszűrni a sok, egymásnak gyakran ellentmondó információ közül a valóban fontos és hiteles gondolatokat. Mi pont ebben szeretnénk segíteni.

Előadásunkat két hiteles és szakmájában megbecsült, naprakész tudással rendelkező szakember fogja tartani, Nébald Alexandra mozgásterapeuta és Repcsák Regina dietetikus. Elsősorban a 2-6 éves korosztály táplálkozási és mozgásfejlődési sajátosságain, mérföldkövein fognak végighaladni, majd abban is segítenek, hogy mire érdemes kiemelt figyelmet fordítani szülőként, kihez fordulhatunk ha elakadást tapasztalunk ezeken a területeken, és egyáltalán mi is ami elakadásnak számít az adott életkorban.

NÉbald Alexandra, tsmt terapeuta, kisgyermekgondozó

2010-ben végzett a Testnevelési Egyetemen, mint sportszervező és vívóedző. 2011-ben nyitotta meg édesanyjával családi vállalkozásukat a Tündérvirág Családi Bölcsődét, ahol eleinte kisgyermeknevelőként volt jelen, majd több mozgásfejlesztő és mozgásterápiás tanfolyam elvégzése után már a gyermekek megfelelő fejlődéséért is felelős lett. Jelenleg a 3. kerületben már 2 családi bölcsődét, egy magán óvodát üzemeltetnek. Emellett 2017-ben nyitotta meg saját fejlesztőházát, a Tündérvirág Mozgás Kuckót, ahol 3 hónap-8éves kor közötti gyermekekkel foglalkozik.

Repcsák Regina, dietetikus

2018-ban végzett a Semmelweis Egyetemen, dietetika szakon. Mivel mindig is szeretett volna gyerekekkel foglalkozni, ezért 2020-ban ismét iskolapadba ült, jelenleg dietetikai feladatai mellett végzi az ELTE-n a gyógypedagógia képzést, logopédus szakirányon. Kiemelt érdeklődési területe a gyermekkori válogatósság, az emésztési zavarok és a gyulladásos bélbetegségek. Jelenleg a Medical Healing Point-ban főképp felnőtt páciensekkel dolgozik, de szeretne ezzel az előadással abban segíteni, hogy mire érdemes figyelni szülőként az evési szokásokat illetően és mikor érdemes megfelelő szakemberi csapatot felkeresni. 

Szeretnék résztvenni az előadáson, regisztrálok!