eredeti thai masszázs medical healing point budapest

EREDETI THAI MASSZÁZS 

A tradicionális thai masszázs egy alternatív gyógyászati kezelés az akkut fájdalmak enyhítésére, a
szervezet energizálásra, a keringés harmonizálásra. Emellett jelentős egészségmegőrző szerepe is
lehet, hiszen számos tanulmány kimutatta hatékonyságát.

Az alábbi területeken jelenthet segítséget:

  • stresszcsökkentés
  • energizálás
  • fejfájás enyhítése
  • keringés serkentése
  • krónikus fájdalom
  • szorongás csökkentése

Gyökerei az ősi Indiába nyúlnak vissza. A Thai masszázs hatása elsősorban az energiarendszer
kiegyensúlyozásában, harmonizálásban rejlik. A masszázs során az izmok nyomásával, nyújtásával a szabad energiaáramlást igyekszik újra megnyitni, folyamatosan biztosítani.

A thai masszázs jógapózszerű nyújtásain keresztül elősegíti a vér- és nyirokkeringést. Így a szövetek könnyeben jutnak oxigénhez, ami pedig elősegíti a sejtek növekedését és a szív egészségét. 

Sajátossága, hogy a thai masszőrök ujjaikon kívül kézfejüket, könyöküket, térdüket és lábukat is
használják az élettani pontok masszírozása során. A masszázs rendkívüli hatékonyságát a különböző testrészek sajátos kimozgatásával, kiropogtatásával fokozzák.

Thai masszőrünk, Ju, több mint 12 éve dolgozik ezzel a módszerrel. Központunk vezető hagyományos kínai orvosa, Papp János szavaival élve:
„Mielőtt orvos lettem, számtalan országban jártam, kipróbálva ismert és kevésbé ismert autentikus masszázsokat is, keresve a legjobbat. Magam is számos terápiás módszert sajátítottam el az évek folyamán, így pontosan tudom, milyen egy igazán jó masszázs. Ki merem jelenti, hogy Ju (Dzsú) a legkiválóbb szakember, az legjobb masszőr, akivel életem folyamán találkoztam.”

Ju az elmúlt években azonban nem csak masszőrként kamatoztatta tudását, hanem masszázsakadémián oktatóként is képezte a hallgatókat arra a különleges, összetett módszerre, amelyet ő is használ. 
2020 májusától oktatási intézményünkben, a Holistic Academy-n is elérhetők lesznek workshopjai az érdeklődők számára. 

Pácienseink véleménye:

Úgy szeretem amikor alaposan átdolgozza egy kezelő a testemet.
Nyomkodás, járkálás a hatamon, kinyújtás... es amikor mindig ugyanolyan alapos, az meg pláne csodás! Es ez a thai kishölgy ilyen. Erős es alapos, reflexológiával a talpamat és egész testemet is alaposan dolgozza át. Eddig, akik nála jártak, ugyanerről számoltak be.

P. Rita

Korábban sosem jártam thai masszőrnél, most pedig egy egészségügyi probléma „kényszerített rá”, mivel a sok edzés és kevés nyújtás hosszú távon sok gondot okozott a nyirokkeringésemnek.
Megdöbbentett, hogy Ju mennyire jó szakember, es mennyire könnyen ráérez, honnan indul a probléma. Az biztos, ezután nem fogom elhanyagolni a testem, gyakran fogok thai masszázsra eljönni.

S. Niki

Egy, a thaiföldi lábmasszázs előnyeit vizsgáló tanulmány a cukorbetegség egyik szövődményében, a perifériás neuropathiában szenvedő pácienseket vizsgálta. A kutatók megállapították, hogy a thai masszázs ezen típusa a keringés elősegítésén keresztül javította a betegek egyensúlyát is.

Egy 2015-ös, egészséges résztvevőket vizsgáló tanulmány eredményei azt mutatták, hogy a thai masszázs hatékonyabb a stressz csökkentésében, mint az egyszerű pihenés. A kutatók azt találták, hogy a thai masszázs jelentősen csökkenti a nyálban lévő bizonyos stresszmarker, az úgynevezett sAA szintjét.

Saisamorn Kanphukdee - thai masszőr - Medical Healing Egészségközpont - Budapest

Az eredeti thai masszázst központunkban Saisamorn Kanphukdee thai masszőr végzi.

A kezelés típusai:

  • Eredeti Thai masszázs/ hát-váll-láb tradicionális masszázs
  • Eredeti Thai olajos masszázs

A kezelés időtartama: 60/90/120 perc