Papp János
1054 Budapest, Alkotmány u. 31. I.em. 2.
06 1 224-0398
06 30 630-6396
Papp János
Papp Janos

Vezető hagyományos kínai orvos

A Medical Healing Point alapítója és vezetője. Magas fokú ismereteit Kínában,a Heilonjiang Hagyományos Kínai Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen sajátította el. Az orvosi egyetemi diploma megszerzését követően 2015-ben Magyarországon megkapta a Phd. Dr. hc. tiszteletbeli címet az akupunktúra neurológiai hatásairól folytatott tanulmányainak elismeréseképpen. Megszerzett ismereit Kínában és Indiában tett utazásai során tovább mélyítette, melyeket több területen is sikeresen alkalmaz: a gyógyítás és akupunktúrás kezelések mellett saját fejlesztésű masszázstechnikáit (nyak- és derékprotokoll), kínai gyógymasszázst (TuiNa) oktat, számos masszőr és terapeuta dolgozik az általa kifejlesztett módszerek szerint.

Mióta foglalkozol gyógyítással?

Mielőtt az orvoslást választottam hivatásomnak, reklámügynökségeknek dolgoztam, filmeztem, fotóztam, művészeti munkáim voltak. A fordulatot Kínában és Indiában tett utazásaim hozták meg, olyan gyógyítókkal találkoztam, akik teljesen megváltoztatták a világról és a betegségekről alkotott elképzeléseimet. Az orvosi egyetemet Kínában végeztem, megtanultam kínaiul és ekkor ismerkedtem meg az akupunktúra egy speciális fajtájával is, a Tung-féle szúrástechnikával, amelynek célja a test energiablokkjainak oldása, a szervezet öngyógyító képességének katalizálása. Ezt az ősi módszert már kevesen ismerik Kínában is, hazánkban pedig egyáltalán nem terjedt még el. A rendelőben természetesen számos más terápiát is alkalmazunk, többek között kínai masszázst (Tuina), Dorn gerincterápiát, reflexológiát.

Hogyan vélekedsz a nyugati orvoslásról?

Azt gondolom, a gyógyítás nyugati és keleti szemlélete között az a különbség, hogy míg az előbbi minél kisebb egységekre bontva igyekszik megismerni és kezelni a testet, addig a keleti az egész embert nézi. Mi is ebben a szellemben segítünk a hozzánk fordulóknak.

Mi a legnagyobb kihívás a munkádban?

Holisztikus gyógyítóként az egészségtudatosság fontosságát igyekszem átadni a pácienseknek. Azt a nézetet, hogy nem áldozatai vagyunk a körülményeknek, hanem igenis sokat tehetünk magunkért azzal, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, megértjük a működését és megőrizzük egészségünket, megelőzzük a betegségeket. Az emberek többsége nem így éli az életét, ezért időbe telik az áthangolódás. E folyamat előrelendítése számomra az egyik leghangsúlyosabb feladat a munkámban. Ugyanakkor orvosként azt is felemelő látni, amikor valakit sikerül meggyógyítani az endometriózisból, PCO szindrómából, amikor csökkenteni tudom a stroke utóhatásait vagy egy lebénult végtagot újra mozgásra tudok bírni. Ugyanis a hagyományos kínai gyógyászatnak ezekre gyors, kíméletes és hatékony eszköztára van.

Melyik terápiás módszer áll hozzád a legközelebb?

Véleményem szerint a hagyományos kínai orvoslás legjobb módszere a Tung-féle akupunktúra, a pszichét pedig hatásosan lehet kezelni mély relaxációban végzett gyakorlatokkal.

Hogyan töltődsz fel?

Engem a meditáció kapcsol ki leginkább, de nagyon szeretek főzni, biciklizni, modellezni. Gyengém minden, ami a kínai teaszertartáshoz kapcsolódik, hatalmas gyűjteményem van teákból és teakészítő kellékekből.