Holisztikus szemléletű belgyógyászati kivizsgálás a Medical Healing Point-ban

A hosszú élet önmagában nem jelent minőségi életet, ezért fontos a szervezet egészségének fenntartása. Külső és belső tényezők egyaránt hatással vannak a szervezet működésére. A betegségek számos tünettel járnak, amelyek beazonosítása és csoportosítása és az okok feltárása nem könnyű feladat.

A belgyógyászat olyan orvosi szakterület, amely az emberi szervezet egészét érintő betegségekkel foglalkozik, az emberi testet egészében vizsgálja. Az emberi test belső szerveinek (szív és érrendszer, légző-, vérképző-, emésztőszervek, máj, belső elválasztású mirigyek) gyógyításával foglalkozik, körébe tartozóknak tekintik általában mindazon betegségeket, melyeket gyógyszerekkel és egyéb non-invazív módokon lehet kezelni, ellentétben a sebészi betegségekkel.
A belgyógyász szakorvos komplex kivizsgálással tisztázza a kellemetlen tünetek eredetét, és szűrővizsgálatokkal segít bizonyos betegségek kialakulását megelőzni.

milyen esetekben ajánljuk a belgyógyászati kivizsgálást?

A belgyógyászati szakrendeléseken az általános szűrések, kivizsgálások, akut és krónikus belgyógyászati panaszokkal egyaránt jelentkezhetnek.

Iratkozz fel hírlevelünkre és 30% kedvezményt kapsz belgyógyászati kivizsgálásunk árából!

Hogyan néz ki egy belgyógyászati kivizsgálás?

Vérvétel

A belgyógyászati  kivizsgáláshoz és a pontos diagnózishoz  feltétlenül szükséges az általunk összeállított laborvizsgálatok elvégzése. Erről a részletek az oldalon lejjebb találhatóak.

Időpont egyeztetés

Időpontot egyeztethet a +36306306396-os telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Bizonyos általunk kért vizsgálatok eredményére akár 2 hetet is várni kell, így időpontot is ehhez igazítva tudunk adni.

Adatfelvétel

A belgyógyászati kivizsgálás adatfelvétellel kezdődik, amely körülbelül 10 percet vesz igénybe.

Kórelőzmény

A belgyógyászati vizsgálat a kórelőzmény felvételével kezdődik. Első körben tisztázzuk, hogy a szülőknek, testvéreknek, nagyszülőknek milyen betegségei voltak korábban. Majd az Ön korábbi betegségei következnek. Rátérünk a szedett gyógyszerekre, gyógyszerérzékenységre, kávé, alkohol fogyasztás gyakoriságára, illetve a dohányzás kérdéskörére. Végül tisztázzuk, hogy miért is jött a vizsgálatra, mi a panasz. A részletes kikérdezéssel a vizsgálatot végző belgyógyász átfogó és árnyalt képet kap az Ön egészségi állapotáról.

Fizikális vizsgálat

Ezt követően kerül sor a fizikális vizsgálatra, mely magában foglalja a vérnyomás, a pulzus, a testsúly, a testmagasság mérést és a testtömeg index meghatározását. A szakorvos először megtekinti a bőr, illetve a látható nyálkahártyák színét, ezután fonendszkóp segítségével meghallgatja a szívet és a tüdőt, majd kézzel áttapintja a pajzsmirigyet és a nyirokcsomókat és ellenőrzi a hasi szervek (máj, lép) állapotát.

Diagnózis

A fizikális vizsgálatok eredménye alapján meghatározza a kivizsgálás további menetét,  a szükséges vizsgálatokat a diagnózis felállításához. Ezek alapján az orvos felállít egy feltételezett diagnózist, amihez szükség szerint további bizonyító vizsgálatokat (labor, képalkotó, EKG) rendelhet. Az eredmények alapján javaslatot tesz  további szakorvosi vizsgálatokra, gyógyszeres és nem gyógyszeres kezelésre.

Kezelési terv ismertetése

A szakorvosi vizsgálat után munkatársunk ismerteti az ajánlott kezelési tervet és válaszol a felmerülő kérdésekre.

Azért válaszd a Medical Healing Point Egészségközpontot, mert …

TERMÉSZETES

Preferáljuk az olyan természetes megoldásokat, amelyekkel irányítottan élénkítjük a szervezet mikrokeringését és hormonegyensúlyát, mellékhatások és gyógyszerek nélkül. Kezeléseink közt fontos szerepet kap az akupunktúra, amely egyszerre hat a szervezet energiaegyensúlyára, a vérképzésre, a vérkeringésre, illetve a különböző szervek együttműködésének összehangolását, ezáltal pedig a gyulladások csökkenését, majd megszűnését is elősegíti.

KOMPLEX

Fontosnak tartjuk, hogy a különböző vizsgálati, illetve laboreredményeket együttesen értelmezzük. A megoldás ugyanis sokszor az összefüggésekben rejlik. A különböző hormonok, ásványi anyagok és további faktorok egymáshoz viszonyított – akár határértéken belüli mennyisége – akár azonnali válasz lehet a nehézségekre. Nem tüneti kezelésre törekszünk, hanem valódi megoldásokat keresünk. 

HATÉKONY

Diagnosztikai módszerünk a belgyógyászati protokoll vizsgálatokon felül, a mindenre kiterjedő laborleletek elemzéséből, és a személyre szabott kezelési terv összeállításából áll, ahol egyéni preferenciáidat is figyelembe vesszük. Nem csak a tünetek, panaszok csillapítására helyezzük a hangsúlyt, hanem már a komplex állapotfelmérés során igyekszünk megtalálni a kiváltó okot.

KÉNYELMES

A nálunk elérhető terápiás rendszer  egyedülálló: hagyományos kínai orvos, belgyógyász, mikrobiomspecialista dietetikusok, gyógymasszőrök, reflexológusok,  klinikai szakpszichológus, mentálhigiénés szakemberek is segíti gyógyulásod. Tudjuk mennyire nehéz a rohanó világban időt találni önmagunkra, így nálunk minden együtt, egy helyen elérhető.

MIVEL KELL KÉSZÜLNI AZ Kivizsgálásra?

Kérjük, hogy mindenképp hozzon magával legalább egy általános nagylabor-leletet, illetve egyéb leleteket, amennyiben rendelkezésre állnak. A szükséges értékekről bejelentkezés folyamán tudunk felvilágosítást adni.

Javasoljuk, hogy a vérvétel időpontja és az ébredés között a lehető legkevesebb idő teljen el. 3 pontos terheléses cukor és inzulin eredményre kizárólag akkor van szükségünk, ha korábban felmerült az inzulinrezisztencia gyanúja, vagy gyakran, nagymértékben ingadozik a vércukorszint. Diagnosztizált diabétesz esetén tilos a vizsgálatot elvégezni! Központunkban vérvételre nincs lehetőség.

Ezen kívül kérjük hozza magával:

  • korábbi orvosi dokumentációit (zárójelentés, ambuláns lap, laborvizsgálatok, képalkotók stb.)
  • szedett gyógyszerek, táplálék kiegészítők, vitaminok listáját
  • és EKG eredményét, amennyiben rendelkezik vele.

Akivel találkozol a belgyógyászati kivizsgáláson

Dr. Apollónia Dorottya

belgyógyász szakorvos

„Kiskoromtól kezdve nagyon szerettem a kirakósokat, fejtörőket, logikai feladatokat. Később az iskolában valószínűleg ezért fogtak meg jobban a természettudományos tantárgyak. Majd amikor a biológiai órák keretein belül az emberi testet és működését kezdtük tanulni, szinte azonnal “szerelembe estem”. Úgy éreztem, hogy tudni akarom, hogy hogyan épül fel a legkisebb egységétől kezdve, hogyan kapcsolódnak egymáshoz, miként működnek.Roppant izgalmasnak és bonyolultnak találtam, és találom a mai napig is. Azt hiszem innen vezetett az út a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karára, ahol 2017-ben végeztem. Rengeteget gondolkoztam azon az egyetemi évek alatt, hogy melyik szakirányt válasszam. Végül a belgyógyászat fogott meg, pont a gyerekkorom óta kedvelt fejtörők miatt. Nekem a belgyógyászat olyan, mintha nyomozó munkát végeznék. Összerakom a szerzett információkból az összképet, és bízom benne, hogy ezzel tudok segíteni. Diplomám megszerzése óta a Péterfy Sándor utcai Kórházban dolgozom, 2022 őszén pedig megszereztem belgyógyász szakvizsgámat. Munkám során igyekszem holisztikus szemlélettel tekinteni pácienseimre, vagyis nemcsak a betegséget, a megbetegedett szervet/testrészt, hanem a beteget szeretném gyógyítani, egészségét helyreállítani.”

Akik minket választottak

5/5

ÁRAK

Belgyógyászati kivizsgálás 
1 alkalom | 60 perc | 40 000 Ft 
Meglévő páciensnél konzultáció1 alkalom | 15 perc | 15 000 Ft
Visszatérő páciensnél új kivizsgálás1 alkalom | 20-30 perc | 25 000 Ft 

EGÉSZSÉGKÖZPONTUNK megközelítése

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.

A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Cím:  1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (iroda): [email protected]

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]

Bejelentkezem kivizsgálásra