Papp János hagyományos kínai orvos beszélget Béres Krisztina dietetikussal

Teaházi beszélgetések címet viselő  online sorozatunkban Papp János  minden hónapban más kiemelkedő tudású szakértő részvételével járja végig a testi-lelki egészségmegőrzés témakörét. Ez alkalommal Béres Krisztina csatlakozik hozzá, akivel a sikertelen életmódváltás és a fogyásra való képtelenség lehetséges okait, és terápiás lehetőségeit járják végig. Tudtad, hogy az elhízás népbetegség, és ez minket magyarokat különösen érint, hiszen

a világon a negyedik, Európán belül pedig az első legelhízottabb nemzet vagyunk?

Az elkeserítő statisztika ellenére igenis sok mindent tehetünk a saját egészségünkért, optimális testsúlyunk eléréséért, és ezt érdemes a kiváltó okoknál kezdeni, hiszen a sikertelen életmódváltás mögött gyakran szervi elváltozások húzódhatnak meg. Az előadás neked szól, ha…

"A levegőtől is hízom!"

Úgy érzed hiába teszel meg mindent a fogyás érdekében, alig eszel valamit, mégsem indul meg a fogyás, vagy ráadásul még hízol is? Kíváncsi vagy milyen okai lehetnek ennek?

A jojó effektus

Kínkeserves diéta és kimerítő kardióedzések után végre kevesebbet mutat a mérleg, azonban rövid időn belül nem bírod megállni, és éjszaka kirabolod a hűtőt, bepótolva a kimaradt ízeket? Újabb és újabb hangzatos diétát próbálsz ki, de nem tudod betartani az egyhangú, csirke-rizs kombinációra alapuló étrendeket ? Szeretnél tartós, valódi megoldást?

Gyanús tünetek

Nem csak a súlyod nem optimális, de az életmódod sem az igazi? Este nehezen alszol el, reggel alig tudsz felkelni, fáradt vagy és enervált? Tudtad, hogy ezek a tünetek komolyabb egészségügyi gondot is jelezhetnek, ezáltal összefügghetnek a fogyásra való képtelenséggel is?

Csatlakozz hozzánk, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Találkozunk: 2023.03.21. 18:30

A Medical Healing Point egészségközpontban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elsőrangú szakembereink mellett pácienseink is kiemelt figyelmet fordítanak egészségükre. Ők már tudják azt, ami nem csak üres frázis: az egészségünk a legnagyobb kincsünk. Az elmúlt fél évben számtalan előadást tartottunk, a reflexológiától kezdve a mikrobiomon át a hagyományos kínai orvoslásig sok témakört körbejártunk, és ezekre az előadásokra egyre többen voltak kíváncsiak, amiért nem győzünk elég hálásak lenni. 

Ez a bizonyíték arra, hogy igenis sokan vannak a világban, akiknek az egészségük fontos, és annak megőrzése prioritás számukra.

Most egy kicsit kötetlenebb formában jelentkezünk, Papp János hagyományos kínai orvosként fogja körbejárni az egészségmegőrzés különböző módjait, meghívott szakembereink segítségével. Március 21-én Béres Krisztina dietetikusunkkal beszélgetnek majd, és igyekeznek körbejárni a fogyás,  testsúly optimalizálás lehetőségeit, és hogy milyen okok állhatnak a sikertelen életmódváltás hátterében. Csatlakozz hozzánk, és légy egy egészségtudatos közösség tagja!

PApp János hagyományos kínai orvos

„Holisztikus gyógyítóként az egészségtudatosság fontosságát igyekszem átadni a pácienseknek. Azt a nézetet, hogy nem áldozatai vagyunk a körülményeknek, hanem igenis sokat tehetünk magunkért azzal, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, megértjük a működését és megőrizzük egészségünket, megelőzzük a betegségeket. Az emberek többsége nem így éli az életét, ezért időbe telik az áthangolódás. E folyamat előrelendítése számomra az egyik leghangsúlyosabb feladat a munkámban. Ugyanakkor orvosként azt is felemelő látni, amikor valakit sikerül meggyógyítani az endometriózisból, PCO szindrómából, amikor csökkenteni tudom a stroke utóhatásait vagy egy lebénult végtagot újra mozgásra tudok bírni vagy éppen az állandó fülzúgással küzdőknek ismét csendes napot tudok hozni.  Ez az elhivatottság kíséri végig az életemet is.”

Papp János

Béres Krisztina dietetikus

„Személyes motivációm a fejlődés iránti vágyam önmagammal és a hivatásommal kapcsolatban is. Szeretném az így elért tudást továbbadni, segíteni a hozzámforduló pácienseknek a gyógyulásukban, javítani az életminőségükön. Hiszem, hogy kellő elszántsággal, kitartással együtt képesek vagyunk rá, hogy a legkomplexebb problémákra is megoldást találjunk.

Tanácsadásaim során figyelek arra, hogy a szakmai szempontok mellett a személyes preferenciák és sajátos életmódbeli tényezők is érvényesüljenek. Hiszem, hogy ez segíthet abban, hogy az életmódváltás hosszútávon ne lemondás legyen, hanem egy élvezhető út egy sokkal harmonikusabb és kiegyensúlyozottabb élet felé.”

Szeretnék résztvenni a teaházi beszélgetésen, regisztrálok!