Eszter története

2003-ban diagnosztizált Sclerosis multiplexes betegként kerültem ide, ahol heti négy akupunktúra és kettő Power Plate tréning kombinációjától remélek javulást. Jelenleg az ötödik hét végén tartok. Ez idő alatt a következő változásokat tapasztaltam, melyeket nem tudok, de nem is nagyon akarnék egyik vagy másik kezeléshez kötni, mert szerintem együtt hatnak.

Az eddig tapasztalt változások már az első héten kezdtek, ugyanis reggel könnyebben és gyorsabban sikerült magamat átpattintani az ágyból a kerekesszékbe és a gyógytornám közben erősebb és szebb kivitelezést tudtam produkálni (hátizomgyakorlatnál magasabbra tudtam emelni a kezem, kobra póznál a medencém érinti a talajt, ami korábban 5-10cm-re volt). Ezt a gyógytornászom is megerősítette, illetve azzal egészítette ki, hogy „Hát ezeket a ’rongylábakat’ honnan szedted?” ugyanis ő a bemelegítés ízületi kimozgatásával gyorsabban végez a lábaimnál.

Az arcom kollagénnel feltöltöttebbnek tűnik, élettel telibb, kevésbé sápadt. Kozmetikai kezelés? Arcfeltöltés? Hah! Az én választásom az akupunktúra!

Ami még pozitív, jobb az étvágyam, többet iszom és az inkontinenciám is jobb lett.

A masszőröm szerint az izmaim feszesebbek és ő is érzékelte az ízületeim lazulását és a nagyobb folyadék fogyasztásomat.

A hely pozitív kisugárzását számomra az is mutatta, hogy anikor kint esett az eső és én a kocsi mellett vártam, hogy Péter beültessen, egy hölgy mellém lépett, és ernyőjét fölém tartotta, mert ő is „utálja, ha begöndörödik a haja az esőtől!”

T. Eszter