Papp János hagyományos kínai orvos beszélget Repcsák Regina dietetikussal

Új online sorozatunkban Papp János  minden hónapban más kiemelkedő tudású szakértő részvételével járja végig a testi-lelki egészségmegőrzés témakörét. Először Repcsák Regina csatlakozik hozzá, aki a Medical Healing Point dietetikusaként a táplálkozás oldaláról közelíti meg az egészségmegőrzés lehetőségeit. A beszélgetés után szakértőink válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

IMMUNERŐSÍTÉS

A hagyományos kínai orvoslás és a modern dietetika számtalan eszközzel és ismerettel rendelkezik, amik segíthetnek immunrendszerünk erősítésére. Te tudod, hogyan hat táplálkozásunk szervezetünk védekezőképességére, vagy milyen életmódbeli változtatások segíthetnek az egészségmegőrzésben és a vitalitás fokozásban?

ÁSVÁNYIANYAG- ÉS VITAMINPÓTLÁS

Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat érdemes pótolnunk, és hogyan? Egyben vagy külön? Valóban káros ha túl sok vitamint fogyasztunk? Milyen veszélyei és tünetei vannak, ha hiányállapotok alakulnak ki?

Folyadék fogyasztás

Azzal az intelemmel már mindannyian találkoztunk, hogy fogyasszunk bőségesen folyadékot, azonban azt tudod, hogy ez miért szükséges? Milyen italok a legmegfelelőbbek hidratálás céljából, és mi az ideális fogyasztási hőmérséklet?

Csatlakozz hozzánk, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Találkozunk: 2023.02.28. 18:30

A Medical Healing Point egészségközpontban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy elsőrangú szakembereink mellett pácienseink is kiemelt figyelmet fordítanak egészségükre. Ők már tudják azt, ami nem csak üres frázis: az egészségünk a legnagyobb kincsünk. Az elmúlt fél évben számtalan előadást tartottunk, a reflexológiától kezdve a mikrobiomon át a hagyományos kínai orvoslásig sok témakört körbejártunk, és ezekre az előadásokra egyre többen voltak kíváncsiak, amiért nem győzünk elég hálásak lenni. 

Ez a bizonyíték arra, hogy igenis sokan vannak a világban, akiknek az egészségük fontos, és annak megőrzése prioritás számukra.

Most egy kicsit kötetlenebb formában jelentkezünk, Papp János hagyományos kínai orvosként fogja körbejárni az egészségmegőrzés különböző módjait, meghívott szakembereink segítségével. Február 28-án Repcsák Regina dietetikusunkkal beszélgetnek majd, és igyekeznek körbejárni az immunerősítés és a prevenció témakörét, mindketten saját szakterületükből merítve. Csatlakozz hozzánk, és légy egy egészségtudatos közösség tagja!

PApp János hagyományos kínai orvos

„Holisztikus gyógyítóként az egészségtudatosság fontosságát igyekszem átadni a pácienseknek. Azt a nézetet, hogy nem áldozatai vagyunk a körülményeknek, hanem igenis sokat tehetünk magunkért azzal, ha odafigyelünk testünk jelzéseire, megértjük a működését és megőrizzük egészségünket, megelőzzük a betegségeket. Az emberek többsége nem így éli az életét, ezért időbe telik az áthangolódás. E folyamat előrelendítése számomra az egyik leghangsúlyosabb feladat a munkámban. Ugyanakkor orvosként azt is felemelő látni, amikor valakit sikerül meggyógyítani az endometriózisból, PCO szindrómából, amikor csökkenteni tudom a stroke utóhatásait vagy egy lebénult végtagot újra mozgásra tudok bírni vagy éppen az állandó fülzúgással küzdőknek ismét csendes napot tudok hozni.  Ez az elhivatottság kíséri végig az életemet is.”

Papp János

Repcsák regina dietetikus

„Fő mozgatórugómnak az egész életen át tartó tanulást és a pácienssel zajló proaktív munkát vallom. Ezért a konzultációimon kiemelt szerepet kap az egyénre szabottság és az interaktivitás, hogy a sok-sok különböző és egyedi élethelyezetre a minél inkább passzoló megoldásokat találjunk – közösen kitaposva a célhoz vezető ösvény útjait. Célom holisztikusan szemlélni a képet, hiszen nagyon fontosnak tartom a test és a lélek működéseinek összefonódó komplexitását, ehhez kitűnően társul az intuitív étkezés szemlélete is.”

Szeretnék résztvenni a teaházi beszélgetésen, regisztrálok!