You are currently viewing A relaxációs fejlesztés 5+1 előnye

A relaxációs fejlesztés 5+1 előnye

A relaxációs fejlesztés az agy és a test olyan speciális nyugalmi állapotát használja fel, amelyben a test a lélek és az elme működésének összhangja formálható, ki- illetve átalakítható.

Mik az előnyei, ha a relaxációs fejlesztés mellett dönt?
Vannak, akik érthető módon kissé nyugtalanok, hiszen még nem tapasztalták meg a változtatás ezen módját. Ha azonban jobban megnézzük, milyen helyzetekben használható ez a gyógyszermentes eljárás, meglátja, megéri belevágni.

1. A relaxációs fejlesztés kiemelkedően hatékony pszichoszomatikus alapon kialakult betegségek kezelésében.
Többek között például magas vérnyomás, vagy IBS esetén. Ezen felül tökéletes kiegészítője lehet a valamennyi betegség hagyományos gyógyító eljárásainak (pl. műtétek, kemoterápia, stb.).

2. A relaxációs fejlesztés segít kimozdulni olyan érzelmi állapotokból és élethelyzetekből, amikor az ember úgy érzi, hogy az élete megrekedt.
Legyen szó a mindennapokról, a párkapcsolatról, vagy a karrierről, megmutatja a lehetséges kiutat annak a téves, vagy rosszul rögzült gondolati mintának a megtalálásával és áthangolásával, amely az elakadást okozta.

3. A relaxációs fejlesztés segít megbirkózni a gyermekkori traumákkal.
Gyermekkori bántalmazás, vagy más családi problémák, az önbecsülés hiánya, nehézségek, amelyekkel gyermekkorában szembesült kihathatnak jelenlegi életére is, megnehezíthetik döntéseit, emberi kapcsolatait. A relaxációs fejlesztés segítségével módosíthatóak a korább negatív berögződések.

4. A relaxációs fejlesztés segítségével átalakítható az ember viselkedése.
Ön is a kelleténél többször van harapós kedvében? Gyakran válik mérgessé? Problémát jelent önnek saját haragjának kezelése? A relaxációs kezelés segítségével képes lesz változtatni a már berögzült mintákon is, hogy egészségesebb és boldogabb életet élhessen.

5. A relaxációs fejlesztés segíthet a gyermekvállalás szinte valamennyi szakaszában.
Támogatja a fogantatást, megkönnyíti a test terhességgel járó változásainak kezelését. Felkészít a szülésre, valamint segíthet megelőzni a szülési utáni depressziót.
A gyermeknevelés bármelyik további szakaszában segíthet abban, hogy a szülő a lehető legkisebb lelki sérülést okozza a gyermeknek a nevelés során, hogy megértse a gyermekét és jobb szülők lehessen

+1 A relaxációs fejlesztés támogathatja a fogyást.
Bizonyított tény, hogy a relaxáció 30%-kal hatékonyabb a diétánál, ha fogyásról van szó, mivel segít a hízás, a túlevés pszichológiai okainak feltárásában és megoldásában. Sőt, a relaxáció segítségével elért testsúly könnyebben megtartható, így elkerülhető a jojó effektus.