You are currently viewing Hogyan válasszak masszázst? – 1. rész

Hogyan válasszak masszázst? – 1. rész

Biztosan ismerős a helyzet: nyakfáldalom, vállfájdalom, derékfájdalom… jót tenne egy masszázs. Stresszes mindennapok, mindent elborító feladatlisták, jólesne egy kényeztető masszázskezelés.

A következő lépés sem ismeretlen, keresünk egy masszázs szalont vagy jónak ígérkező masszőrt. De biztos, hogy a panaszunknak, állapotunknak megfelelő masszázsban lesz részünk?

Fontos! Mielőtt választunk, tájékozódjunk a különböző masszázsfajták és hatásuk tekintetében, nehogy tovább rontsunk a helyzeten. Ebben segítünk mi, három részes cikk sorozatunkban bemutatjuk a leghatékonyabb technikákat, csak győzzön utána választani.

LAZÍTÓ MASSZÁZSOKLazító masszázsok - Medical Healing Point
Kezdjük a kellemesebb résszel, amikor kifejezetten pihenésre vágyunk. Ebben az esetben a legfontosabb szempont a stresszoldás. Ha ellazulást segítő masszázs kezelést keres, válasszon olyan kíméletes terápiát, mint a reflexológia vagy a shiatsu.


Reflexológia

A reflexológia a több ezer éves talpmasszázs európai orvosok által továbbfejlesztett változata.

Hogyan működik? A talpon különböző nagyságú és alakú zónák találhatóak, melyekre nyomást gyakorolva befolyásoljuk a hozzá tartozó szervek és a szervezet működését. Alkalmazható egyrészt állapotfelmérésre, hiszen a zónák már a tünetek megjelenése előtt kimutatják a kezdődő elváltozást. (Fontos tudni, hogy a fájdalom csak a szöveti elváltozás szakaszában jelentkezik.)

Mikor ajánlott?
Használható masszázs terápiára, ebben az esetben heti két-három alkalom javasolt. Ajánlott keringési, idegrendszeri, emésztési, kiválasztási, méregtelenítési zavaroknál, légúti problémáknál, és minden olyan esetben amikor a szervezetet erősíteni szeretnénk.

Ajánljuk kikapcsolódni, töltődni vágyóknak egyaránt, különösen a stresszes üzleti események után, hiszen a kezeléshez tartozó illóolajos lábáztatás, nyak-, vállmasszázs és talpmasszázs komplex élményt nyújtanak.

Shiatsu
Shiatsu - a gyógyító érintés művészete - Medical Healing PointA shiatsu (siacu: japán szó, a ’shi’ ujjat, az ’atsu’ nyomást jelent) Japánban, illetve Kínában gyökerező keleti gyógyászati hagyományokon alapuló teljes értékű terápiás rendszer, amely egészlegesen tekint az emberre. A shiatsu hátterében lévő szemlélet értelmében testünk, érzelmeink, intellektusunk valamint szellemünk egymástól nem elválaszthatóak, folyamatosan kölcsönösen hatnak egymásra.

Hogyan működik? A shiatsu kezelések során jellemzően a meridiánok (a szervezetet behálózó energia csatornák), meridián pontok stimulálásával segítünk feloldani energetikai blokkokat, akadályokat, ezáltal elősegítjük az életenergia (japánul ki, kínaiul chi / qi) szabad áramlását.

Az akupresszúra jellegű, hüvelykujjal végzett pontnyomások mellett tenyér-, könyök- és térdnyomásokból, valamint masszázs mozdulatok, ringatások, kimozgatások, korrekciók, nyújtások és feszítések kombinációjából tevődhet össze egy kezelés. Kellemes, ellazult állapotot hozunk létre, ezáltal segítjük mozgósítani, illetve támogatni a szervezet öngyógyító mechanizmusát, regenerációját.

Mikor ajánlott?
A shiatsu kiválóan alkalmas különböző betegségek, rendellenességek kezelésére, illetve általánosságban a szervezet öngyógyításának támogatására, betegségek megelőzésére.

Néhány jellemző példa, amikor a shiatsu-val hatékony támogatást lehet nyújtani:

  • Betegségek megelőzése, a szervezet öngyógyító rendszerének támogatása.
  • A szervezet ellenálló képességének javítása.
  • Mozgásszervi problémák (pl. derékfájás, váll- térdízületi problémák).
  • Emésztési problémák.
  • Feszült, stresszes életmóddal járó egyéb kellemetlenségek (pl. alvászavar, fejfájás, állandó pörgés).
  • Fáradtság, gyengeség, kimerültség.
  • Hormonháztartással kapcsolatos rendellenességek.
  • Kellemetlenséget okozó, rendszeresen előforduló, akár hosszú ideig fennmaradó negatív érzelmek (pl. harag, lehangoltság, frusztráció).

Szeretne további információkat olvasni ajánlott masszázs kezeléseinkről? Kattintson!