You are currently viewing Hagyományos kínai orvoslás terápiás eszközeinek alkalmazása gyakorlatban: köpöly, guasha, moxa

Hagyományos kínai orvoslás terápiás eszközeinek alkalmazása gyakorlatban: köpöly, guasha, moxa

A hagyományos kínai orvoslás összetett, holisztikus gyógyítási rendszer, amely Kínában több ezer éves múltra tekint vissza. Terápiás eszköztárába tartozik az akupunktúra, Tuina terápia, gyógynövényterápia, moxibució, köpölyözés, akupresszúra, reflexológia, kínai mozgás-, és légzésterápia…

Amit a tű nem gyógyít, gyógyítja a moxa” – tartja a kínai mondás.

A moxaterápia egyidős az akupunktúrával. Az akupunktúra elméletét használja fel a gyógyításra, de önálló kezelési ágnak tekintendő. A moxibustio lényege, hogy az akupunktúrás pontok fölött gyógynövénygolyót, vagy rudat égetnek. Az égő moxa nem érintkezik a bőrrel, csupán a hő hatol be az adott ponton a testbe. A moxálás lényegében egy energetikai kiegyensúlyozó folyamat. Biztosítja a lehetőséget a belső energia növelésére, ezáltal betegségmegelőzésre, illetve krónikus, elhúzódó, mélyen beivódó betegségekre jelent harmonizálást. A hő elősegíti a vér és a Qi keringését, erősíti az immunrendszert, energia blokkokat old. Kiválóan alkalmas fájdalom csillapításra.

A hagyományos kínai orvoslásban elterjedt és kedvelt módszer a köpölyözés. A köpölymasszázzsal az akupunktúrás meridiánokra fejtenek ki hatást, hogy feloldják a keletkezett pangásokat, hogy az energia ismét akadálytalanul áramolhasson bennük.

Cél a vérkeringés javítása, az ún. Head-féle reflexzónákon keresztül, amelyek ilyenkor aktiválásra kerülnek. Ezek – a hivatalos orvoslás által is elismert reflexzónák – kapcsolatban állnak a belső szervekkel, melyeken keresztül közvetetten hatást gyakorolnak például a májra, a szívre, az epehólyagra vagy a tüdőre.

A vákuum nem csak a felhelyezett üveg szűkebb helyén fejti ki hatását; általa sikeresen lehet kezelni fáradtságot, migrént, magas vérnyomást, de az asztma és a reuma is jól reagál erre a kezelési gyógymódra.

A mozgásszervi panaszok mindig együtt járnak kötőszöveti és izom feszülésekkel, letapadásokkal, melyek negatív hatással vannak a funkciókra.

Ezen területeken a guasha -mint eszköz- alkalmazása segíti a szövetek regenerálódását, ami a fájdalom csökkenését és a funkció javulását eredményezi. A művelet olykor fájdalommal és a bőr átmeneti elszíneződésével jár, ám jótékony, felszabadító hatása szinte azonnal észlelhető, javul a vér- és a nyirokkeringés, s ezek hatására javul a kötőszöveti sejtek oxigénellátása és anyagcseréje.

Ha szeretnéd megismerni és elsajátítani ezen technikákat, jelentkezz workshopunkra, amelyet dr. Papp János, rendelőnk vezető hagyományos kínai orvosa tart.

A TANFOLYAMOT TARTJA:
Papp János Phd.Dr.hc., hagyományos kínai orvos, természetgyógyász

IDŐPONT:
2019. szeptember 7. 9:30 – 16:00

HELYSZÍN: Medical Healing Point Egészségközpont

Az 1 napos tanfolyam díja: bruttó 33. 000FT /Fő

JELENTKEZNI email-ben lehetséges oktatásért felelős munkatársunknál az alábbi elérhetőségen:
Puskás Noémi
e-mail: [email protected]