You are currently viewing Hogyan válassz masszázst – 2. rész

Hogyan válassz masszázst – 2. rész

TuiNa vagy Yumeiho?

Tanfolyamaink szervezése során gyakori kérés a jelentkezőktől, hogy valamilyen szempont szerint hasonlítsuk össze a képzésünket valamely másik masszázzsal.

Ezúttal a TuiNa és a Yumeiho került górcső alá: akár masszázst kérőként, akár leendő vagy továbbképződő masszőrként keresed a választ, segítünk a döntésben.

balazs_beata_tauin_masszazs_medical_healing_point

Alapvetően a TuiNa és a Yumeiho hatékonyságukban nem különböznek, sokkal inkább a céljuk és a hatásmechanizmusuk tér el egymástól.

Míg a TuiNa egy orvosi masszázs, sőt, gyógykezelés, addig a Yumeiho a gyógymasszázsok közé sorolható. A kezelő képzettsége és a kezelt személlyel való együttműködése minkét masszázsnál kiemelten fontos.

Legfontosabb különbségek:

  • míg a Yumeiho minden betegséget ugyanazon a módon közelít meg és kezel, egy meghatározott fogásrendszer szerint (ez egyébként hihetetlen gyors változásokat és fájdalomcsillapítást indukál a testben), addig a TuiNa minden betegségre különböző kezelést ad.
  • a Yumeiho a SI ízület elmozdulását veszi alapul (egy tulajdonképpeni manuálterápiás elv szerint), a TuiNa az öt elem tana szerint, a szervek energiazavarának, tüneteinek mentén, alapos és nagyon komoly diagnosztikai rendszer alapján állít fel kezelési tervet.
  • fogásrendszerükben is különböznek, hiszen a Yumeiho földön, míg a TuiNa széken, kezelőágyon vagy akár álló helyzetben is történhet.
  • a Yumeiho a 3. dannál még nem különösebben tér ki a belszervi betegségekre, míg a TuiNa már a 2. szinten is hatékonyan kezeli ezeket külön-külön.
  • a Yumeiho nem fektet nagy hangsúlyt a meridiánok ismeretére, pontos lefutására, de azokon dolgozik és hatékonyan fokozza a keringést. A TuiNa alapját képezi a meridiánok és az akupunktúrás pontok ismerete, ezeken keresztül befolyásolja a test-, – keringés, és az idegrendszer működését masszázzsal, moxával, köpöllyel, akupunktúrával, gyógynövényekkel.
  • a Yumeihonak a hagyományos gyógymasszázshoz képest sokkal kevesebb kontraindikációja van, a TuiNának még annál is kevesebb.

Summa summarum: A két technika egymástól nagyon sok ponton eltér, de számos hasonlóság is van közük. Mindkettő hatalmas szaktudást és gyakorlatot követel meg, ráadásul remekül támogatja és kiegészíti egymást.

Yumeiho vagy TuiNa masszázsra ITT tudsz bejelentkezni.

TuiNa I. képzésre ITT tudsz jelentkezni.