Alexander-technika – tanuld újra a helyes mozgást!

Az Alexander technika nagy múltra visszatekintő, szomatikus (test) alapú mozgás újranevelő módszer.  Az egész emberen keresztül tanítja meg, hogy a mentális és fizikai aspektusaink, hogyan fejeződnek ki testünkben. A technika megalkotója F.M. Alexander (1869-1955), aki színészként hangjának elvesztésének okait kutatva felismerete, hogy a saját teste helytelen használatából ered a rossz hangképzési mechanizmusa. Kitartó munkájának köszönhetően, kidolgozta azt a tudatos ellenőrzési folyamatot, ami által képessé vált megfigyelni és ellenőrzése alá vonni testében a szükségtelen izomfeszültségeket, helytelen testtartását. Ezek okozták a zavart légző és keringési rendszerében, ami hangképzési problémához vezetett. Az Alexander- technika olyan eszközöket ad, amelyek segítségével megtanuljuk érzékelni, felismerni és megtörni a mozgáshoz köthető megszokásokat. Megtanít újra integrálni testünk mentális és fizikai összetevőit, működését. A mozgás újranevelés fő célja az, hogy jobban odafigyeljünk testünk üzeneteire, önmagunkra. Ez lehetővé teszi, hogy a testet nem, mint rajtunk kívülálló rendszert ismerjük meg, hanem saját testünk egészének működését tapasztalhatjuk meg. Az Alexander technika egy tanulási folyamat, ami a tanuló aktív figyelmével és részvételével történik.

Megtanít újra integrálni testünk mentális és fizikai összetevőit, működését.

A mozgás újranevelés fő célja az, hogy jobban odafigyeljünk testünk üzeneteire, önmagunkra. Ez lehetővé teszi, hogy a testet nem, mint rajtunk kívülálló rendszert ismerjük meg, hanem saját testünk egészének működését tapasztalhatjuk meg. Az Alexander technika egy tanulási folyamat, ami a tanuló aktív figyelmével és részvételével történik.

Fejlődést biztosít a következő területeken…

Hatékony munkavégzés

Szellemi és fizikai teljesítőképesség

Egyensúly, stabilitás és mozgáskoordináció

Sérülések csökkentése

Önbizalom, magabiztosság

Testtartás

Számtalan területen és szinten nyújt segítséget a módszert elsajátítók körében:

Hogyan zajlik a foglalkozás?

Egyéni foglalkozások keretében, személyre szabottan. Általános hétköznapi helyzeteket (állás, járás, ülés) nézünk meg, mert igazán ekkor lehet megfigyelni a berögzült szokásainkat. A foglalkozás során a tanár szóbeli instrukciókkal és finom érintésekkel vezeti a testet, hogy kialakuljon a megfelelő feszültségmentes természetes mozgás, majd megtanítja, hogyan tudjuk fenntartani a különböző aktivitásokban. Továbbá lehetőség van arra, hogy közvetlenül olyan tevékenységekben is alkalmazzuk az Alexander-technika alapelveit, amelyek kihívások az egyén életében. Legyen szó előadó-művészetről, nyilvános beszédről, fokozott teljesítmény elvárásokról. Az első foglalkozás állapotfelméréssel együtt 90 perces, minden további alkalom 60 perc.

Milyen gyakran érdemes járni?

A készségek elsajátítását az foglalkozások gyakorisága határozza meg, nem a foglakozás hossza. Ezért az órák rendszeresen, heti 1-2 látogatását ajánlom.

ÁRAK

Első alkalom (foglalkozás és diagnosztika) 1 alkalom | 90 perc | 20 000 Ft
Második alkalomtól 1 alkalom | 60 perc | 15 000 Ft
 • Hány foglalkozás szükséges?

  Körülbelül 20 alkalom.

 • Mit kell vinnem magammal?

  A foglalkozáshoz kényelmes ruha ajánlott, mobilt és okosórát a kezelés idejére le kell venni.

 • Mikor várható változás?

  Màr az első alkalom utàn lehet érezni változást. A mozgás könnyebb és szabadabb lesz. A tizedik óra utàn lehet komolyabb változásokat észrevenni.

 • Vannak-e ellenjavallatok?

  A foglalkozásoknak nincs ellenjavallata.

Tudtad, hogy páciens portál regisztrációval nem csak kezeléseket foglalhatsz online?

EGÉSZSÉGKÖZPONTUNK megközelítése

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.

A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Cím:  1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (iroda): [email protected]

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]

Érdekel az Alexander-technika!