You are currently viewing Egy 9 éves kislány gyógyulásának története

Egy 9 éves kislány gyógyulásának története

„Gyógyulásom története” című sorozatunkban pácienseink történetei elevenednek meg az olvasó szemei előtt. Mérhetetlen boldogság számunkra, ha segíthetünk a gyógyulásban, és példa lehet másoknak, akik esetleg hasonló helyzetben vannak, hogy van kiút.

Ahogy elkezdte az iskolát, Nórinak már a kezdetektől fájt a hasa a köldöke körül. Belgyógyászati szakrendelésen túl gasztroenterológus szakrendendelést is felkeresve kiszűrték, szervi baj nincs és a gluténallergiát is kizárták, de a hasfájása maradt. Változtattunk az étrendjén és minőségi kiegészítőket vezetett be (több rostbevitel), de nem segített. Ehhez társult a gyomorsav, ami rendszeresen a nyelőcsövön keresztül jött vissza. A gyomorsav túltengést Schüssler só adásával enyhítettük, ami egy ideig használt, de a hasfájás, az igazi probléma nem oldódott meg…

Egy kedves barátnőm ajánlotta Papp János doktor urat, akihez hamar be is jutottunk, és aki rögtön megállapította, hogy Nóri keveset iszik. Azt ajánlotta, legalább 2 liter folyadékot igyon meg egy nap, és ez csak meleg vagy forró ital lehet. Emellett javasolta, hogy Nóri egyen minél több levest.
Első hallásra kicsit kivitelezhetetlennek tűnt a forró ital, hiszen Nóri iskolába jár, bent tízóraizik, ebédel, uzsonnázik… De jött a fekete leves, ha a fentieket nem fogadjuk meg, akkor Nórinál olyan fokú vérszegénység alakul ki, amiből nagyobb baj is lehet. Az okot is megtudtuk: Nóri 8 hónap alatt 12 centimétert nőtt, a belső szervei azonban nem tudnak alkalmazkodni a gyors és nagyfokú növekedéshez.

A doktor úr azonban azt ígérte, ha betartjuk a fentieket, Nórinak 2 hét alatt elmúlik a hasfájása és a refluxa is. Mindemellé kaptunk egy gyógynövényekből álló teát, amit napi kétszer kellett Nórinak inni. És ezután jött a csodálat.

Mindent szigorúan betartottunk, amit a doktor úr kért, és Nóri már 1 hét elteltével jól volt, és ez azóta is tart. A hasfájás megszűnt, a gyomorsav túltengés is elmúlt. Köszönjük, hálásak vagyunk a doktor úr tanácsaiért!

A megelőző diagnosztikáról bővebben.

Nóri történetét az édesanyja jegyezte le és küldte el nekünk. Köszönjük, és minden jót kívánunk Nórinak!