Dr. Fábián Mária

Neurológus szakorvos

A „Medical Healing Point” az a hely, ahol a hagyományos neurológiai működésem mellett  a holosztikus kivizsgálás és főképp a természetes kezelés is elérhető.  Az ideérkezők elvárása, hogy a tüneti kezelésen túl az okot, a problémát találjuk meg és kezeljük.

Orvosi diplomámat 1988-ban  a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szereztem.

Kezdetben  a balassagyarmati dr. Kenessey Albert Kórházban dolgoztam, a Neurológiai osztályon. Az ügyeleti időben Psychiátriai és Addictológiai problémával érkező pácienseket láttam el. Emellett, mint Neurológus a  fertőzés, a baleset, a gyermekbaleset és gyermekfertőzés (agyhártya gyulladás) területén is gyakorlatot szereztem.

1993. áprilisában a Neurológiai szakvizsgát tettem.

Az érdeklődésem több szakmai területre kiterjedt:

Az epilepsia és más rosszullétek területén tudományos együttműködésem volt Prof. Rajnai Péter Epileptológussal. A visszatekintő vizsgálatok, az adatok gyűjtésének a célja az volt, hogy megtaláljuk, van-e összefüggés az időjárás változás, a napfolt tevékenység, a geomágneses változás és az epilepsiás rosszullét megjelenése között.

Másik érdeklődési területem a fájdalom megjelenése és annak lehetőleg nem gyógyszeres, de mégis hatékony kezelése. A gyógyszerek okozta mellékhatások és a fájdalom csillapítókra, nyugtatókra  hangulatjavítókra „rászokás” megelőzése a cél. 

Vajon mi az a testi elváltozás, mely lényegesen erőteljesebb fájdalmat  vált ki, vagy nem szűnik a gyógyszerekre? Amikor a probléma testi okát már tudjuk, a fájdalomra nincs szükség.

A célom az, hogy természetes úton is kezeljük ezeket a helyzeteket.

Munkásságom jelképezi, hogy a Magyarországi Fájdalom Társaság vezetőségi tagja voltam 1996-tól 2023-ig. A  szervezésben és vezetésben elérte eredményekért  a Szolcsányi János díjat kaptam.

1998 óta  vállalkozó neurológus orvosként sok tízezer ember vizsgálata után megtapasztaltam, hogy kezdetben a gyógyszeres kezelés mellett, később a visszajelzések alapján gyógyszeres kezelés helyett  az alternatív kezelésekkel,  vitamin injekciók,  táplálék kiegészítők használata és a táplálkozás drasztikus megváltoztatása mellett hatékony eredményt tudok elérni, és a pácienseim biztonságban vannak.

Így figyeltem meg, hogy a táplálkozás és a microbiom helyreállítása része kell, hogy legyen a neurológiai problémák megelőzésének, kezelésének.

Azért örülök, hogy egymásra találtunk a Medical Healing Point intézettel és munkacsoportjával, mert az itt alkalmazott vizsgálatokkal és kezelési módokkal további hatékony eredményeket érhetünk el a neurológiai esetekben is. 

Bejelentkezés a doktornőhöz

Tudtad, hogy páciens portál regisztrációval nem csak kezeléseket foglalhatsz online?