Chikung – több, mint egy egyszerű mozgásforma

A Chikung az egészség megtartásának és fejlesztésének művészete. Egyben tudomány, filozófia és gondolkodásmód. A rendszeres gyakorlás meghozza a fizikai és lelki működés összhangját, és segít a tudatos életvitel kialakításában. Erősíti az önszeretetet testileg, lelkileg. A légzőgyakorlatokkal összehangolt mozgássorok rendkívül jó hatással vannak a test egészére, mentális egészségünkre és lelkivilágunkra.

A Chikung mindenki számára javasolt.

A gyakorlatokat hozzá tudjuk igazítani az egyén pillanatnyi állapotához, fizikai lehetőségeihez, a saját tempójához.

A Chikung hatásai rendszeres gyakorlás esetén:

Previous slide
Next slide

Hogyan zajlik a foglalkozás?

A 90 perces óra első harmadában átmozgató, nyújtó, csavaró, erősítő, lazító gyakorlatokat csinálunk. A második harmadban energiagyakorlatokkal és meditációval segítjük tisztítani és egyensúlyba hozni érzelmeink, tudatunk működését. Az utolsó fél órában egy megerősítő mantra után relaxációs, csakraharmonizáló hangfürdővel zárjuk a programot, amit polifoam matracokon fekve hallgatnak a gyakorlók.

Ajánlott a kényelmes ruha és egy üveg víz. A teremben mezítláb gyakorolunk, de ajánlott hozni sportcipőt is, ha esetleg a belső kertben tartjuk az órát.

Mikor vannak a Chikung foglalkozások?

Minden csütörtökön 17:15-18:45 között.

Bejelentkezés, regisztráció szükséges!

További információ és regisztráció Simon Annánál, a [email protected] címen.
VAGY
A gombra kattintva a Pácines Portálon keresztül egyszeri regisztrációt követően foglalhatsz magadnak időpontot, bárhol, bármikor.

ÁRAK

Egy alkalom 1 alkalom | 90 perc | 5000 Ft
5 alkalmas bérlet 5 alkalom | 90 perc | 22 000 Ft
10 alkalmas bérlet 10 alkalom | 90 perc | 40 000 Ft

Mihók Anita

Tao Chikung oktató, zenész, hangterapeuta

Akivel a foglalkozáson találkozol:

Mihók Anita vagyok, Tao Chikung oktató, zenész, hangterapeuta.

A Tao Chikung rendszerét Mantak Chia Nagymester dolgozta ki, folyamatosan fejleszti és oktatja világszerte. Tanítását a taoista szerzetesek több ezer éves írásaira és hagyományaira alapozza. A szerzetesek a Tao Chikungban fellelhető gyakorlatokat, meditációkat a Hagyományos Kínai Orvoslással ötvözve dolgozták ki. A Mester behatóan foglalkozott az anatómiával, éveken át dolgozott együtt nyugati orvosokkal, professzorokkal ezért rendszerében a keleti tanok mellett a nyugati orvoslás tudásanyaga is megtalálható.

A Tao Chikung nagyon sokrétű rendszer.  Energetizáló, stresszoldó torna, bárki számára könnyen végezhető energiagyakorlatokkal, légzőgyakorlatokkal, a szervek és érzelmek tisztításával, meditációkkal, gyógyító hangokkal. A 90 perces gyakorló óra második felében saját hangunk gyógyító erejét is használjuk, majd egy csakraharmonizáló hangfürdő segíti a feltöltő ellazulást.

EGÉSZSÉGKÖZPONTUNK megközelítése

Tömegközlekedéssel : 4-es 6-os villamossal vagy az 2-es metróval a Széll Kálmán tértől 10 perc sétára; 56-os, 59-es, 56A-os, 59B-es, 61-es, 61B-s villamossal a Nyúl utcai megállótól 1-2 perc sétára, a Nyúl utcai buszmegállótól 1-2 perc sétára: 5, 91, 155, 156 buszok.

A parkolás az utcán díjköteles, és érdemes pár perccel korábban érkezni, hogy legyen idő a parkolóhely keresésre. Jó hírünk, hogy az Egészségközpont épülete alatt a teremgarázsban rendelkezésre áll 10 parkolóhely, viszont a parkolási szándékot kérjük előre jelezni az időpontfoglaláskor. Parkolási díj: 500Ft/óra

Cím:  1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 11/A

Telefonszám: +36-30-630-6396

Email (iroda): [email protected]

Email (recepció, bejelentkezés, lemondás): [email protected]

Érdekel a Chikung!