BESZÁMOLÓ A nyárindító EGÉSZSÉGNAPRÓL
2024.június 15.

2024. június 15-én szombaton 9:00 órától vásárral egybekötött Egészségnapot szerveztünk a Medical Healing Point Egészségközpontban, mely eseményen közel 100 fő érdeklődő vett részt. Ez a nap egy remek lehetőség volt arra, hogy kötetlenebb formában megismerkedhessenek központunk szakértőivel, új szolgáltatásokat és tanácsadásokat próbálhassanak ki, meghallgathattak érdekes előadásokat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2024. szeptember 13-án és 14-én szervezünk újabb Egészségnapokat, a pontos programokkal, előadásokkal kapcsolatban hamarosan érkezünk. 

Addig is tekintsétek meg az Egészségnapon elhangzott előadásokat:

Miben különbözik egy komplex állapotfelmérés a Klinikánkon más egészségközpontokhoz képest?

  • Papp János, hagyományos kínai orvos, a Medical Healing Point alapítója

Mit tudhatunk meg a csuklón kitapintható pulzusunkból, mit állapíthatunk meg a nyelvünkből? 18:00 után miért nem célszerű vacsorázni és ez milyen formában látszik a nyelvünkön? Mit állapíthatunk meg az arcunk állapotáról, formájából, színéből, az elváltozásokból? Az előadás során a Doktor úr kitér arra is, hogy hogyan lehet összevonni a hagyományos kínai orvoslás diagnosztikát a laboreredményekkel. Nagyon izgalmas látni, hogy az eredmények alátámasztják a hagyományos kínai orvosláson során meghatározott diagnosztikát. Érdemes végignézni ezt a videót, ha érdekel miképpen lehet beépíteni a nyugati orvoslásba a hagyományos kínai orvoslás eszközeit. Az előadás során részletesen kitér arra is a Doktor úr, hogy hogyan néz ki a Medical Healing Point-ban egy teljes állapotfelmérés, mely során a tünetek mögött meghúzódó gyökérokot diagnosztizáljuk és eszerint állítunk fel kezelési tervet. Tesszük mindezt úgy, hogy törekedünk a test öngyógyító folyamatainak újraindításán természetes kezelések és gyógymódok alkalmazásával.

Megnézem az előadást!
Papp János, hagyományos kínai orvos, a Medical Healing Point alapítója
Dr. Czifra Rita, fül-orr-gégész szakorvos 

fülzúgás egy fül-orr-gégész és audiológus szakorvos szemszögéből

  • Dr. Czifra Rita, fül-orr-gégész szakorvos 

Krónikus - hónapok óta tartó fülzúgásról - tartott előadást Dr. Czifra Rita a Medical Healing Point 2024. június 15-i Egészségnapján. Tudtad, hogy többféle fülzúgást különböztet meg az orvoslás, az apró csengéstől egészen az őrjítő fejzúgásig és legtöbb esetben 40-70 év közöttiek körében alakul ki ez az életminőséget is romboló tünet? A fülzúgás hátterében a legkülönfélébb okok állhatnak; amennyiben a nyugati orvoslást – hallásvizsgálat, fül-orr-gégészeti kivizsgálás, laborvizsgálat, nyaki röntgen stb.  – követően nem találnak okot vagy megoldást a fülzúgás kezelésére, érdemes más irányból megközelíteni a problémát. Doktornő arról is beszél előadásában, hogy a Medical Healing Point-ban azért is kezdett el dolgozni, mert itt együttesen alkalmazzák a nyugati orvoslás diagnosztikáját (labor, mikrobiom) és a hagyományos kínai orvoslás eszközeit (akupunktúra, talpreflexológia, manuálterápia stb.) a fülzúgás megszüntetése érdekében. Ennek a komplex gondolkodásnak köszönhető, hogy rengeteg sikertörténettel büszkélkedhet a rendelő a fülzúgás kezelését tekintve.

Megnézem az előadást!

Öngondoskodó étkezési szokások kialakításának alappillérei

  • Repcsák Regina, dietetikus

Alapvető tudnivalókat osztott meg velünk Repcsák Regina dietetikus a Medical Healing Point 2024. június 15-i Egészségnapján a helyes táplálkozás kialakítását tekintve. Fontos hangsúlyozni, hogy egy általános irányvonalat nem lehet mindenkinek az étkezési szokásaira ráhúzni, rengeteg tényező lehet befolyással az egyén megfelelő táplálkozására. Miért lehetnek veszélyesek a régóta tartó diéták? Milyen tényezők lehetnek befolyással a megfelelő táplálkozásunk beállítására? Összekapcsolódik vajon az önismeret az étkezésünkkel? Tervezhető-e, illetve ajánlott-e terveznünk táplálkozásukat?  Miért fontos beiktatni a színeket az étkezésünkbe? Érdemes végignézni a videót, hasznos tanácsokat kaphatunk.

Megnézem az előadást!
Repcsák Regina, dietetikus
Beszeda Gábor, Gerincprotokoll masszőr

Új dimenzió a manuálterápiában - a Gerincprotokoll

  • Beszeda Gábor, Gerincprotokoll masszőr

Beszeda Gábor, gerincprotokoll masszőr specialista a 2024. június 15-i Egészségnapon a gerincprotokoll (nyak-, derékprotokoll masszázsterápia) komplexitásáról tartott előadást. Miért számít komplexnek ez a manuálterápiás módszer? Mert ez egy olyan, több módszerből, technikából összeállított terápiás eszköz, amely holisztikus diagnosztika alapján, hatékonyan, azaz célzott manuálterápiás masszázs/akupresszúra alkalmazásával ér el eredményt a páciensnél, szemben más masszázstípusokhoz képest. A 2 órás gerincprotokoll masszázs segítségével valódi és hosszantartó segítséget nyújt mozgásszervi problémáinkra, legye szó nyaki feszülésről, derék- vagy térdfájásról, esetleg fülzúgásról stb.. Ha szeretnél többet megtudni erről a kezelésről, akkor érdemes végighallgatnod a videót.

Megnézem az előadást!

Az eseményen az alábbi kezeléseket próbálhatták ki a hozzánk érkező páciensek valamint az alábbi szakterületekkel foglalkozó orvosokkal, szakemberekkel konzultálhattak: