Beszámoló a 2024. április 13-i Egészségnapunkról:

2024. április 13-án szombaton 9:00 órától vásárral egybekötött Egészségnapot szerveztünk a Medical Healing Point Egészségközpontban, mely eseményen közel 100 fő érdeklődő vett részt. Ez a nap egy remek lehetőség volt arra, hogy kötetlenebb formában megismerkedhessenek központunk szakértőivel, új szolgáltatásokat és tanácsadásokat próbálhassanak ki, meghallgathattak érdekes előadásokat.

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2024. június 15-én szervezünk egy újabb Egészségnapot, a pontos programokkal, előadásokkal kapcsolatban hamarosan érkezünk.

Addig is tekintsétek meg az Egészségnapon elhangzott előadásokat:

Miben különbözik egy komplex állapotfelmérés a Klinikánkon más egészségközpontokhoz képest?

Papp János, hagyományos kínai orvos, a Medical Healing Point alapítója

Miben különbözik a Medical Healing Point Egészségközpont más hasonló klinikákhoz képest? Betekintést enged egy teljeskörű állapotfelmérés menetébe a hagyományos kínai orvoslás szerint: mit tudhatunk meg a pulzusunkból, mit állapíthatunk meg a nyelvünkből?

A kivizsgálás során a hagyományos kínai orvoslás eszközein túl laboreredmények kiértékelésével állítja fel a diagnózist, a tünetek valódi okát derítjük ki, amelyre kezelési javaslatot adunk. Érdemes végighallgatnod, hogy ha érdekel, mi köze van egy megnövekedett CRP értéknek a mellékvese hormon diszfunkciójához.

Hogyan regenerálódik az idegrendszer?

Dr. Fábián Mária, neurológus szakorvos

Dr. Fábián Mária, a Medical Healing Point ideggyógyász szakorvosa tartott előadást a Medical Healing Point 2024. április 13-i Egészségnapon. A Doktornő beszél az ideggyógyászatról, a (vegetatív) idegrendszer működéséről, agyidegekről, gerincvelőről.

Külön figyelmet szentel az agy-béltengely kapcsolódásáról, az étrend megfelelő beállításáról és annak az idegrendszerre történő hatására. Hogyan befolyásolja a megváltozott bélflóra az emberi idegrendszerre, vajon van-e kapcsolódás a bélflóra egyensúlytalanság és az Alzheimer-kór között?

Melyek a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok?

Béres Krisztina, dietetikus
Az, hogy kinek mely vitaminok és ásványi anyagok a „legfontosabbak”, az egyén állapotától fog. Béres Krisztina, dietetikus egy reprezentatív felmérést mutat be a magyar felnőttkori táplálkozási szokásokról összefüggésben az életmódunkkal. Vajon a magyar lakosság szenved-e D-vitamin vagy akár B12-vitamin hiánytól? Többek közt ezt is megtudhatjuk a videóból.

Új dimenzió a manuálterápiában – a Gerincprotokoll

Beszeda Gábor, protokoll masszőr
A gerincprotokoll (nyak-, derékprotokoll masszázsterápia) előnye, hogy KOMPLEX, mert több módszerből, technikából összeállított terápiás eszköz, HOLISZTIKUS, azaz „tokától bokáig” történő diagnosztika alapján történő kezelésről van szó, HATÉKONY, mert célzott manuálterápiás masszázs/akupresszúra alkalmazásával hamarabb érünk el eredményt, más masszázstípusokhoz képest, és VALÓDI MEGOLDÁST nyújt, hosszantartó segítséget nyújt mozgásszervi problémáinkra. Ha szeretnél többet megtudni erről a kezelésről, akkor érdemes végighallgatnod a videót.

Hol laknak az érzelmeink? És hol lakik a stressz?

Asztalos Edit, neuro-kineziológus

Az előadás során megtudhatjuk, hogy nyugati-, és keleti megközelítés szemszögéből pontosan hol laknak az érzelmeink és hogy keletkezésük-kioldódásuk kapcsán ezekre az áramlásokra miért is van szükségünk. Milyen érzelmek okoznak stresszt? Hogy néznek ki az érzelmek a hagyományos kínai orvoslás öt elem tana szerint?

Asztalos Edit neuro kineziológus előadása során kitérünk a stresszre adott „üss vagy fuss” reakcióra, és hogy a stressz kezelésre miképpen hat a neuro-kineziológia.

Az eseményen az alábbi kezeléseket próbálhatták ki a hozzánk érkező páciensek valamint az alábbi szakterületekkel foglalkozó orvosokkal, szakemberekkel konzultálhattak: hagyományos kínai orvoslás, akupunktúra, fül-orr-gégészet, neurológia, mentálhigiéné, neuro-kineziológia, talpreflexológia, dietetika, biofeedback, protokoll masszázs, LPG/ICOONE testkezelés, thai masszázs és ezenkívül laborvezető szakápolónk válaszolt vérvétellel kapcsolatos kérdésekre is.